מחשב נייד Asus Eee PC 1201N אסוס

סקירת Wisebuy ‏
מאיר דויטש , 16.05.2010
8.5
ציון WiseBuy
ביצועים טובים מאוד, כרטיס גרפי ייעודי, מקלדת נוחה בגודל טוב, יציאת HDMI, משטח עקיבה תומך Multi Touch
מעט גדול יחסית לנטבוק, ביצועי סוללה בינוניים
בשורה התחתונה
ה- Asus EeePC 1201N הוא נטבוק עוצמתי, בעל עיצוב מושך ויכולות מולטימדיה טובות מאוד, שיכול להוות תחליף כמעט מושלם לנייד רגיל, למי שהממדים המעט מוגדלים וביצועי הסוללה הבינוניים לא יפריעו לו.
רודריגו photo
רודריגו
10.10.2012
קניתי את המחשב לפני שנתיים וחצי. ללא שום תקלות. עובד עם וונדאוס 7 מצויין. משתמש בו לצורך גלישה ועבודות בתוכנות אופיס. מרוצה מאוד מהקנייה.
קל מאוד, אמין, עיצוב יפה לעין. המסך מספיק גדול.
מתחמם יחסית בקלות. הרמקולים לא חזקים. אין תאורה על המלקדת וקשה לעבוד בחושך.
נעמי photo
נעמי
07.03.2011
המחשב אצלי כבר יותר מחצי שנה.בחרתי אותו אחרי התלבטות גדולה בין שני נטבוקים בגלל גודל המסך הגדול יחסית.ככל נטבוק- משמש בעיקר לצרכים בסיסיים, אל תצפו להתקין עליו תוכנות כבדות ומסובכות. אישית אני משתמשת בו לאופיס, אינטרנט והרבה מוזיקה ותמונות.קודמיי התייחסו לכל מיני באגים שונים, אצלי ממש לא נראה דבר כזה: כאמור, כבר חודשים מספר שהוא אצלי ולא נצפו שום בעיות מיוחדות, לא נשלח אף פעם לתיקון.מגיע (לפחות אלי) עם ווינדוז 7 הנפלא, המסך גדול מספיק בשביל לראות אבל המחשב עדיין קל ויכול להיכנס לכל תיק. אני אישית פחדתי מהמסך המבריק ולא מט, וממשטח העכבר שנראה לי בעייתי. התרגלתי לשניהם בלי שום בעיה בכלל.
מסך גדול
קל וקטן
ווינדוז 7
נטבוק על כל המשתמע מכך
3.5 שעות סוללה- זה פחות נורא ממה שחשבתי כי בכל מקום יש שקע, אבל לקחת בחשבון.
המכשיר נמצא ברשותי כ- 3חודשים , זה אחד המוצרים הכי גרועים שהיו לי בחיים , בחרתי במחשב זה כי נראה לי שהוא יהיה הכי טוב , לאכזבתי התברר שטעיתי . מחשב איטי מאוד . כשאני כותב רק לאחר מספר שניות הכתב עולה על המסך . האקספולרר כל הזמן מתנתק בלית ברירה התחלתי להתחבר למוזילה .(פיירפוקס) ושיפר מעט. מצלמת האינטרנט גרועה והתמונה לא אמיתית . הצליל גרוע . ונשמע צליל בטו גבוהה מאוד שמפריע לבני נוער - לי הוא לא מפריע כי אני לא שומע אותו . לא נגעתי בהגדרות ואני משתדל לא להעמיס עליו תוכנות או להשתמש בו באופיס . לא שומע בו מוסיקה .
רואים טוב , המסך טוב מאוד , נראה טוב מבחוץ - רכשתי צבע כחול יפה .
איטי מאוד , לא זז , צליל גרוע מאוד , מתחמם מאוד אחרי מספר דקות של עבודה .
נט בוק פרו. הוא קל ונוח,מהיר יחסית לנטבוקים ב50%-70% מחיר אבל מי שלא צריך מחשב מאוד קל הייתי ממליץ לקנות לפטופ 15 אינץ רגיל
קל ומהיר לנטבוק.
nvidia ion
dual core
לא ברמה של לפטופים אמיתיים אבל כן במחיר שלהם
הנטבוק הכי חזק שקיים היום בשוק מבחינת מעבד וממש מרגישים את זה , בהרצת תוכנות במקביל והעמסת חישוב.רכשתי אותו לפני כ 3 חודשים (ינואר 2010) בכדי שיהיה מחשב שאפשר לבצע איתו דברים קטנים כמו גלישה באינטרנט והצגת סרטים,מאז אני בקושי משתמש במחשב הנייח.ממולץ להתקין עליו windows 7
מעבד חזק.
קטן , קל.
מגיע עם ארד דיסק גדול.
בעל חיבור HDMI (מציג סרטים בHD)
חיי סוללה ארוכים.
פד העכבר בעל נקודות בולטות קצת מעצבן אבל מתרגלים.(כדי לבדוק פיזית בחנות כלשהי לפני שקונים כי זה יכול להציק)
יובל photo
יובל
21.03.2010
קנו לי את המחשב נייד לבר המצווה אני מאוד שמח ממנו רואים בו מצוין . עם המערכת של WINDOS 7 המחשב רץ.המעבד והמאיץ גרפי שלו חזקים ביותר ומרגישים את זה.המסך מחשב בגודל מצוין לא גדול מידי ולא קטן מידי .המחיר לא יקר מידי בשביל ביצועיו המרשימים.יש כמעט אותו ביצועים כמו של המחשב הנייד של אפל והוא יותר זול ממנו.לפי דעתי לפטופ חבל על הזמן שווה לקנות.
יפה , מהיר מאוד , ראות מצוינת ( מסך LED ) , משחקים מצוין . עו היתרונות למעלה .
מתחמם מהר - לא נורא
זמן סוללה קצר יחסית - לא משמעותי
שורה תחתונה - שילוב מעולה של גודל מסך עם ביצועים וניידות גבוהה.מסך 12.1" WXGA LED-backlit שלא מוציא את העיניים.מעבד כפול ליבה ATOM 330N, זכרון 2GB, דיסק כפול ביחס לקודמים 320GB. ביצועים משופרים בריבוי משימות.מעבד גרפי שמאפשר לשחק אפילו משחקי 3D עכשיויים.רזולוציית מסך משופרת 1366x768.מריץ סרטי HD בקלות עם יציאה HDMI למסך חיצוני.מצלמתWEB 0.3MP 3 יציאות USB ,קורא כרטיסים, VGA ו LAN - סטנדרט.תומך WIFI בתקן B,G,N.תומך BLUETOOTHהמחשב בנוי באופן איכותי בדומה לקודמיו בסדרה בסגנון צדפה אך אינו מסיבי כמו ניידים ברמת מחיר גבוהה יותר.
נטבוק עם מסך 12.1"
ליבה כפולה Atom 330n 1.6ghz.
מעבד גרפי Nvidia Ion
יציאת HDMI לחיבור נוח למסך או TV.
ניידות גבוהה 1.46 ק"ג.
סוללה 3.5 שעות תחת עבודה בעומס.
מחיר - קצה עליון בנטבוקים.
מחשב נייד קטן וקל משקל, נכנס בקלות לכל תיק, בעל כח עיבוד חזק מאוד. מריץ בלי בעיה כל תוכנה פופולרית ומשחקים כבדים. בהרצת תכני 1080P לא עובד בדרך כלל את 50% CPU
חזק מאוד במשחקים
הרצת תכני HD
הרבה יציאות כולל HDMI
תצוגה מעולה
מקלדת נוחה
מגוון אפשרויות חיבור לרשת
הרמקולים חלשים
אני חייב לציין שזאת הקניה הכי גרועה שהייתה לי. המחשב אולי חזק בישביל נטבוק אבל הוא עשוי מחומרים זולים.למשל הפלסטיק שלו נשרט בקלות, דביק, משאיר סימני אצבעות בכל מקום אפשרי. המחשב מקבל מכות במסגרת המסך כנראה מהמקלדת, והמכות האלו פודעות בפלסטיק וזה נוראה מכוער. מספיק פעם אחת לנגב את המסגרת של המסך והיא תסרט לעד. אחרי שימוש של חודשיים המחשב נראה כמו צעצוע תוצרת טאיוואן, שזה באמת מה שהוא.בגלל הפלסטיק הול גם משטח העכבר דביק ולא חלק בכלל, פשוט אי אפשר להשתמש בו. ויש גם איזור של כמעט סנטימטר מהקצה השמאלי שהוא לא פעיל למרות שזה בגבולות משטח העכבר. ושתדעו לאסוס לא איכפת מזה כי אותה סידרה ממשיכה לצאת עם אותו משטח עכבר גרועה.אם נסתכל על החומרה אז פה המחשב באמת מפגין יכולות רבות. התקנתי עליו את:Windows 7 64 bit - נראה שהוא עובד יותר טוב מה 32 ביט.Ubuntu 9.10- צריך להתקין דרייבר לwifi. שזה למשתמשים שמכירים את סביבת לינוקס.Mac os X 10.6.2 Snow Leopard- עובד ממש חלק רק שכרטיס רשת וכרטיס רשת אלחוטי לא עובדים. אפשר להפעיל קול אך דורש קצת חיפוש בפורומים.Windows XP SP3 Professionalמבחינת משחקים:Call of Duty 4 - רץ חלק בלי AA גרפיקה על High מינוס כמה הגדרות כמו Spectecular Map Call of Duty Modern Warfare 2- רץ גם נפלא.Tom Clancy's Rainbow Six Las Vegas 2- קצת כבד אבל ניתן לשחק.Half Life 2- רץ על גרפיקה מקסימליתתוכנה שנוסתה:ArcGIS 9.3.1- עובד מצוייןMatlab R2009b- עובד בסדר על פרוייקטים בינוניים.Visual Studio 2008- מסתדר בלי בעיותOffice 2010- רץ חלקAutocad 2010- די כבד ולא ניתן לעבודהזה רק נטבוק אבל די מרשים לראות שהוא מצליח להסתדר עם תוכנות כמו אלו שציינתי.חסרונות חומרה:המחשב ממש חם, אולי כמו כל נטבוק או נייד.משטח העכבר בעל יכולות מולטי טאץ', אבל הוא ממש קטן ולא חלק שאפשר לשבור את היד כדי להשתמש בתכונות אלו. וגם זה נתמך בחלק קטן מהתוכנות.כרטיס רשת אלחותי אולי קולט רחוק אבל הוא לא באמת מצליח להתחבר לרוב הרשתות. הוא רק מראה הרבה מהן.התרשמות ראשונה מה HD.לא יודע מה הם מבטיחים אבל לא עם כל הסרטים הוא מסתדר חלק. בישביל צפייה ביו טיוב על HD צריך להתקין את ADOBE FLASH PLAYER BETA אחרת כל מה שתראו זת מצגת.סך הכל עם קודקים נכונים אפשר להריץ את רוב סרטי HDרמקולים די חלשים אי.אני אישית לא אקנה יותר נטבוקים או ניידים מאסוס.רק thinkpad או mac
ION
HDMI
מסך עם רזולוציה גבוהה, ניגודיות ובהירות טובה.
סוללה חלשה, גג 3.5 שעות ואפילו פחות
משטח העכבר אין גרוע יותר
סוללה רופפת קצת
נשרט ממש בקלוט ומקבל מכות באיזור המסך מהמקלדת.
מחשב קטן וחמוד, את שלי לקחתי בצבע כחול. שינוי מרענן לעומת השחור המקובל.נמצא אצלי כבר כשבוע...בנתיים בדקתי קצת את היכולות שלו בתחומים שונים כגון משחקים, סרטים, קישוריות וכו'אם לסכם, אפשר לומר שהצד החזק של המחשב הזה הוא אכן ה-NVIDIA ION.כמובן גם המעבד כפול הליבה מוסיף לעניין וכך מקבלים נטבוק שהוא הרבה יותר מתחנת אינטרנט ניידת.המחשב מריץ מצויין משחקים לא כבדים מדי, מסתדר עם גראפיקה תלת מימדית ללא בעיה.לא יצא לי לבדוק אותו עדיין עם משחקים כבדים קצת יותר, אך מביקורות שקראתי, אפילו CRYSIS ו CALL OF DUTY נותנים תוצאות סבירות ביותר.הצגת סרטי FULL HD מצויינת!אומנם צריך להדאוג שפענוח הסרט יעשה דרך ה-ION וזה לא טריוויאלי בכלל...הנגן שבא עם המחשב עושה זאת בלי בעיה, אבל אם מנסים לנגן עם מקודדים מבוססי תוכנה, ברזולוציה של 1080P המעבד נתקל בקשיים.MEDIA PLAYER CLASSIC משתמש בהאצת חומרה והוא חינמי, באמצעותו 1080P טס כציפור דרור!יש יציאת HDMI שאפשר לחבר לכל טלוויזיה מודרנית ולהנות מסרטים באיכות HD בסלון.המחשב גם מאובזר בתקן N ל-WIFI שמגביר את קצב הקישוריות פלאים אם עובדים מול ראוטר תומך...בגדול, אם המחיר לא מפחיד ורוצים ניידות עם ביצועים לא רעים בכלל, הייתי ממליץ בהחלט לקנות.
- NVIDIA ION (!)
- ביצועים מצויינים
- עיצוב יפה
- מסך גדול יחסית לנטבוק
- ניידות
- יקר
- סוללה מספיקה ל4-5 שעות בלבד (ללא מעמסה)