טלפון סלולרי Nokia E52 נוקיה

wisebuy photo
סקירת Wisebuy ‏
מאיר דויטש , 17.01.2010
ציון WiseBuy
תפקוד מהיר גם בריבוי משימות, מסך בהיר וחד, לוח מקשים ספרתי נוח מאוד, גלישת אינטרנט מהירה ותמיכה בפלאש, קומפקטי, דק וקל, Wi-Fi, GPS ומצפן דיגיטלי, חיישן תנועה, שקע 3.5 מ"מ סטנדרטי לאוזניות, משך פעולת סוללה טוב מאוד
איכות נמוכה של צילום סטילס ווידיאו , מסך מעט קטן לגלישה , עוצמת רמקול לא מספקת, מקשי חיוג וניתוק לא נוחים
בשורה התחתונה
Nokia E52 הוא מכשיר עסקי ענייני ונטול פוזה, המאכלס באריזה דקה וקלה מגוון של תכונות מתקדמות, מהירות פעולה טובה, ממשק מוכר ונוח וביצועי סוללה טובים. המכשיר אמנם אינו מחדש הרבה, אבל עונה על הציפיות ממכשיר עסקי ומתפקד היטב. המכשיר יתאים למשתמשים עסקיים, שאינם זקוקים למקלדת מלאה או למסך מגע.
אנונימית photo
אנונימית
15.03.2013
יש לנו 2 מכשירים של e52 וכיון שהצטרפנו לאורנג' נתנו לנו את המכשירים האלו זה מכשיר מעולה רק שמכשיר אחד קורס לפעמים זה קרה לי פעמיים ויש לי את המכשיר הזה חמש שש שנים ובגלל שהיה לי ביטוח צרבו לי על זה תוכנה בחינםמאבל זה עולה בין 50 ל 100 שקל השירות לקוחות של נוקיה אדיב מאד ועזרו לי כמה פעמים הוא קולט ויפי מצוין והדפדפן שלו עובד מצוין יש לו סאונד נפלא וב קיצור אנחנו מאד מרוצים מהטלפונים
מפורט למעלה ממליצה בחום
אני מורידה חצי כוכב על זה שזה נתקע
יש לי את המכשיר הזה כבר 4-5 חודשים,ואני מרוצה ממנו מאד,מבחינת מעבד המעבד מעולה למערכת סימביאן 600מגה הרץ' העיצוב שלו יפה מאד,נוח ביד,קל,המון פונקציות.מצלמה בסיסית 3.2 עם פלאש,וידאו מספק בהחלט,מצלמה קדמית אכן טובה יחסית,המון קיצורים אפשריים,קליטה טובה גם בבלוטוס ובוואיפי,החנות של אובי סטור ממש מאכזבת,אפליקציות שאינם מספקות,המכשיר חזק מאד,נפל לי המון המון פעמים והיה פה ושם שריטה מאחורה..הגלישה באינטרנט אינה מספקת..גם שהוא על מצב שקט,הוא עושה לפעמים צלילים.אחת הפונקציות המרשימות שגיליתי בו,שאפשר לדבר עם המכשיר,אתה אומר לו נגיד ''הודעות'' והוא מוצא את ההודעות בפלא' המקש נמצא במיקום טוב ונוח,זה הכול בסה''כ אני מרוצה+ חוץ מהחנות.מקווה שעזרתי;)
למעלה
למעלה
הטלפון הזה בשימוש אצלי מספר חודשים (טל' עבודה)הטלפון הזה למי שצריך אותו כטלפון לעבודה טוב מאוד,מסך גדול ורואים בו בכל מזג אויר וגם בתאורה חזקה ושמש ישירה.הכפתורים שלו גדולים ונוחים.חיסרון->השילוב של מסך גדול וכפתורים גדולים עשה אותו ארוך מדי.הספיקר שלו טוב מאוד, השמיעה והדיבור טובים מאוד. הסוללה חזקה ומחזיקה להמון זמן דיבור,לא הגזים מספר ימים. אם יוצאים מהאפליקציה ולא סוגרים אותה היא נישארת פתוחה אבל הטלפון הזה אצלי יותר מחצי שנה, ומעולם לא נתקע !!!,ממליץ למי ששולח מסרונים מעורבים עברית אנגלית להוריד את המילון מאתר נוקיה, לאחר התקנת האפליקציה (של המילון), לחיצה ארוכה על המקש הימני תחתון הטל' משנה שפה.המצלמה בהמעטה לא משהוא, וחבל!
מסך גדול ואכותי
ספיקר טוב
סוללה חזקה
טל' אמין ולא "נתקע"
בקיצור סוס עבודה
מצלמה לא טובה.
הטלפון ארוך מדי.
זוועה אמיתית!!!מכשיר ירוד מכל הבחינותמתקלקל כל הזמן, התוכנה ניתקעתקניתי אחרי נסיון מוצלח עם E51 אבל הם הצליחו להרוס את הכלאי אפשר להחליף שפה באופן מתקבל על הדעתהפעלת תוכנות מסורבלת והרבה פעמים פשוט לא עובדתהרס לי את השם הטוב של נוקיה (עד היום רכשתי עשרות מכשירים שלהם- זה היה האחרון!!
אין
ראה למעלה
הטלפון הראשון שאני ממש שלם איתו אחרי כל הקודמים. מצוין למי שרוצה טלפון (!) איכותי, עמיד, נוח לשימוש, קטן ושטוח בכיס, עם תכונות נוספות. בחרתי מצב הפעלה "רגיל" ובזכות מקשי הקיצור הרבים הכל במרחק מקש אחד. את בעיית מעבר השפות (שהיתה מעצבנת) פתרו כבר בהורדה פשוטה מאתר OVI.
שטוח קומפקטי ועמיד
מקשים מעולים ממש
מקשי קיצור לכל דבר
מסך מעולה ונגןטוב.
מקש חיוג קטן בפרופורציה לשאר.
מקשי ספרות בלבד - לא למי שמחפש מכשיר לשליחת אימיילים.
במילה אחת - זוועה!פשוט לא יאמן לאן נוקיה התדרדרו תוך זמן כל כך קצר...כל כך חבל על הכסף, עדיף לקנות מכשיר שעולה 300 שקלים שעושה את העבודה כמו שצריך.אם אתם רוצים סמארטפון כמו שצריך לכו על אנדרואיד או אייפון, אבל אל תתפשרו על מכשיר שהוא לא בשר ולא חלב כמו המכשיר הזה. טוב דיברתי מספיק - ראו סעיף חסרונות.
זמן סוללה ארוך.
נראה טוב.
יושב טוב בכיס
גלישה לא נוחה באינטרנט.
תפריטים לא נוחים.
איכות שיחה לא משהו.
מתחממם מאוד מהר תוך כדי שיחה.
ספיקר גרוע.
קליטה לא טובה.
נתקע לפעמים.
יקר!
אחרי שיש לי את הטלפון הזה בערך שלושה חודשים ואני סובל מהמערכת הפעלה המזעזעת שנוקיה התקינו בו, כאן זה בדיוק המקום בשבילי לתת FIGHT בחזרה ולספר לכם את מה שאני עובר עם הטלפון הזה. אם לקנות אותו בעתיד או לא, אתם כבר תחליטו.נתחיל עם הצרכים שלי:בטלפון שלי אני משתמש גם כנגן MP3 לאוטו (כן כן, אפשר לשדר ממנו שירים בטכנולוגיית BLUETOOTH וזה רק עבור רדיו-דיסקים מאוד מסוימים - גם על הרדיו דיסק שלי, אם הוא בזאפ, אני אשאיר ביקורת). אני משתמש בטלפון גם כמחשבון, רדיו, אינטרנט (רק ב-WIFI) ו-GPS.מבחינת הפונקציות, הן קיימות, הן שם, אבל זה לא מספיק. כי כשאני נכנס לרשימת אנשי קשר ומוציא שיחה, אחרי השיחה, היישום עדיין פתוח ואני לא מודע לזה עד שאני נכנס ל"רשימת יישומים פתוחים" וזה מאט את המכשיר. חוץ מזה, אם אני רוצה להפעיל את ה-BLUETOOTH ולכבות אותו אני צריך להיכנס עמוק עמוק לנבכי התפריט המסובך שנוקיה תכננו (בכלל כל הפונקציות שם נמצאות עמוק בתוך התפריט וצריך לחפש אותם שעה עד שמוצאים משהו) ולמצוא איפה מפעילים את ה-BLUETOOTH וגם אז, לפעמים, המכשיר נתקע (FREEZE) ואי אפשר לזוז לשום מקום (גם לא לכבות!).אפרופו תקיעות - אם אתם בקטע של מסכים שנשארים עם אותה תמונה, לכו על זה. הטלפון הזה הוא בדיוק בשבילכם כי הוא נתקע הרבה וכשהוא נתקע, אין לכם מה לעשות. זה חוסר אונים משווע שגם אם אתם רוצים לכבות אותו ולהדליק מחדש צריך לחכות כמה דקות שהוא יסיים "לחשוב" או לעשות מה שהוא עושה. הוא גם אוהב "להיתקע" בחיוג או בניתוק (ז"א שאם אתם רוצים לנתק את השיחה, הוא לא ייתן לכם והשיחה תישאר פעילה!). בתגובה מהמפעיל הסלולרי שלי (לא נציין פה שמות), נמסר לי שאין שום בעיה במכשיר, הוא תקין, וייתכן שמדובר בתופעות גרסה - יופי, אז נשלם עוד חצי דקה פה ושם על שיחות שאני מוציא.בנוגע לשינוי שפה בכתיבת SMS או חיפוש אנשי קשר - סיוט! אם אתם רוצים לשנות שפה בכתיבת SMS, אתם צריכים:להיכנס לתפריט של המכשיר, שם להיכנס להגדרות, שם להגדרות קלט, בפנים יש שפה, בתוכו יש שפות כתיבה ובסוף בסוף יש תפריט עם 2 שפות (עברית ואנגלית), שם אנחנו בוחרים את השפה הרצויה. אותו דבר בנוגע לחיפוש איש קשר או שיר בנגן.לסיכום, נוקיה לקחו את כל היתרונות שהיו להם (נוחות, מהירות, קלות תפעול) ושרפו אותם עם הסימביאן הארור שלהם. כנראה שהשם שלהם לא חשוב להם כל כך כשיש להם את APPLE כמתחרה פנומנלית. מה שכן, העיצוב יפה...מדרג 1 כי זה הכי נמוך שיש. אם היה מינוס 100 הייתי מדרג את זה שם.
הפונקציות קיימות, הן שם.
העיצוב יפה...
איטיות, תסבוך, סרבול... YOU NAME IT...
קניתי את המכשיר ממספר סיבות.רציתי מכשיר טלפון קל ודק (גם קטן...אבל זה לא המקרה Modu יותר המקרה).בנוסף רציתי שהסוללה תחזיק המון זמן ושהטלפון היה מבוסס על מעבד מהיר.אכן הטלפון ענה על הציפיות שלי רק שאם קונים מוצר ויש בו יותר ממה שרצית אתה מצפה שגם ה"יותר" הזה יעבוד כמו שצריך ויהיה ברמה גבוהה.אם אתם מוכנים לחסרונות של המכשיר ממליץ לקנות.קודם כל היתרונות:- קל משקל- דק- מבוסס על מעבד ARM11 ועובד במהירות 600MHZ אחד המהירים בשוק- סוללה מהחזיקה אכן המון זמן (במיוחד כשמכבים את כל השטויות)- כניסת אוזניות רגילה (אפשר לחבר אוזניות רגילות)- רשת אלחוטית (די חזקה יחסית...תופסת דברים שטלפונים אחרים לא טופסים)- AGPSועכשיו החיסרונות:- החלפת שפה לא הגיונית (אני מרריץ תוכנה ברקע כדי להחליף שפה בקלות)- SYMBIAN מערכת הפעלה שנתקעת בלי סוף לא יציבה (חבל שנוקיה ממשיכה איתה ANDROID נראת הרבה יותר יציבה)- הנגן MP3 המובנה עושה בעיות כשמנסים לשלב אותו ביחד עם ניסיון לחייג למישהו / מישהו מחייג אליך- מצלמה באיכות גרועה...פוקוס קבוע - עדיף לא לשים פיצ'ר מאשר לשים פיצ'ר באיכות נמוכה כ"כ (אני משתמש בעיקר בלד של הפלש כפנס...יותר שימוש אין למצלמה)
ציון
ציון
משה photo
משה
20.07.2010
אני רכשתי את המוצר לפני כ-4 חודשים ומאז כבר פעמים לקחתי את המוצר לתיקון.פעם בגלל בעיית תוכנת ה-GPS ופעם שנייה המקש האמצעי נפל בלי שום סיבה והאוזנית התחילה לעשות בעיות. בקיצור לא ממש מומלץ.
ניתן להגדיל את הפונטים עד לגודל של . 140% כמו כן המכשיר עשוי ממתכת חזקה.
עדין, לא יציב ונופל מדיי פעם מהיד.
מוצר חלש ,מסובך,אחיזה לא נוחה,מקשים מחליקים,צרים ודומים תגובה איטית ,עיצוב לוקה ,דק אך רחב לאחיזה ולהקשה ביד אחת טעיתי ורכשתי בחברה עקב המלצת עובדי החברה פשוט עלוב.הווליום ובכלל.ממליץ לא להתקרב מלא בחסרונות ,מלבד מסך גדול והרושם של מכשיר איכותי אין בו מעלות .
מסך גדול וזה הכל
מלא מפורט למעלה.
קניתי את המכשיר לפני שבועיים וחצי בעקבות המלצות רבות. המכשיר אמנם מהיר ונוח במובנים רבים, אך לצערי ברמה הכללית הוא לא עונה על ציפיותיי. אני משתמשת מושבעת של מכשירי נוקיה, אך כאן התאכזבתי. קיימות פונקציות פשוטות במכשירי נוקיה בסיסיים הרבה יותר, שלא מופיעות כאן. נתקלתי בתפריטים רבים מדי וקשיים בניווט. הכפתורים המשמעותיים קטנים מדי ולא נוחים ללחיצה. כמי שמשתמשת בהשלמת מלים אטומטית בכתיבת הודעות טקסט (T9) אני נתקלת שוב ושוב בתופעות מציקות שמאיטות את רצף הכתיבה.אני מציעה למי שרוצה לרכוש את המכשיר לקרוא את רשימת החסרונות, ופשוט להחליט אם הוא יכול לחיות איתם או לא. בשורה התחתונה, אני ממש לא התלהבתי ממנו. חסרונות:- מקשי הבחירה וכן מקשי ה - SEND וה - END מאד צרים והדבר גורם ללחיצות שגויות.- איכות שמע נמוכה בספיקר.- התפריט מורכב וצריך להשקיע המון זמן כדי להכיר אותו. מאד מסובך להגיע לדברים שאמורים להיות פשוטים.- אי אפשר לשלוח תמונה ישירות מהגלריה. צריך להיכנס דרך התפריט הראשי למנהל הקבצים, למצוא את קובץ התמונה (אין preview אז צריך לפתוח קובץ-קובץ עד שמוצאים את הנכון) ולשלוח אותה משם.- מעבר מאד מסורבל בין מצב כתיבה בעברית למצב אנגלית. מקש הסולמית מאפשר לעבור רק בין מצב טקסט חזוי למצב רגיל בשפה הראשית. כדי לעבור לשפה השניה צריך להגיע לאפשרויות, לגלול להגדרות שפה, ולבחור את השפה. - אם משתמשים במילון בכתיבת הודעות טקסט, צריך לנטרל אותו כשמוסיפים אנשי קשר, ולהיפך. מכשירי נוקיה קודמים היו עושים את זה אוטומטית.- ברשימת אנשי הקשר אין אפשרות להציג שם איש קשר ומספר, אלא שמות בלבד.- כאשר משתמשים במילון בכתיבת הודעות טקסט ובוחרים מילה מהאפשרויות המוצעות, המכשיר מוסיף רווח בצורה אוטומטית אחרי המילה. לפעמים זה מתאים, אבל לא כשרוצים לשים נקודה או פסיק אחרי המילה, ואז צריך לחזור אחורה תו אחד וזה מסרבל כשרוצים לכתוב הודעה באופן מהיר.- אם לא רוצים לאפשר מענה לשיחות בכל כפתור, הכפתור היחיד שעונה הוא ה - SEND, והוא, כאמור, מאד צר. לא ניתן לענות ע"י לחיצה על כפתור ה - OK (האמצעי הגדול).- לעיתים כאשר מחברים את המכשיר למטען, הגדרות התצוגה מתאפסות ל - Default, ורק כאשר מנתקים אותו מהמטען ומחברים שוב, זה חוזר להגדרות שנבחרו ע"י המשתמש.
- קל משקל
- מערכת הפעלה מהירה
- מסך גדול וצבעוני
- חיבור USB למחשב, BLUETOOTH, GPS, WIFI.
- מקשים צרים.
- איכות שמע נמוכה בספיקר.
- תפריט מורכב מדי.
- מעבר מסורבל בין שפות.
- בעיות בשימוש בטקסט חזוי בכתיבת הודעות.
עקבתי אחרי חוות דעת של משתמשים בחו"ל מאז שהמכשיר יצא לשוק (6 חודשים), ומצאתי מכנה משותף גבוה. היות שאני התחמשתי כבר ב N 86, החלטתי לחמש את מקורבי ב E 52, כמובן לא לפני שבדקתי בעצמי ומששתי אותו.לקחתי לפני כחודשיים 3 מכשירים לאשתי וילדי ומה שאני יכול לומר על ה E 52 שהוא התגלמות כל הטוב שניתן לקבל במכשיר לא יקר, לא כבד בכיס (תרתי משמע), קליל, מבריק ועוד כהנה וכהנה סופרלטיבים.ה E 52 הוא סוג של יצירת מופת סלולרית.למעט בעיה קטנה אחת, (כפתורי ה SEND וה END קטנים משהו וקרובים מדי לכפתורים אחרים), הכל ממש מושלם.צג גדול יחסית,ברור ובהיר, סוללה לשמוש כבד, ממשק לוגי וידידותי, מעבד מהיר, תמיכה ביישומים והנדסת אנוש מתקדמת, כל זאת ועוד תכונות רבות, בחבילת מחיר מפתיעה ב"עממיותה".לדעתי, הסמרטפון שנותן הכי הרבה, בהכי פחות כסף, וזו כל התורה על רגל אחת.
הברקה סלולרית מבית נוקיה.
כל מלה נוספת - מיותרת
כפתורי ה SEND וה END קטנים וסמוכים מדי לכפתורים אחרים, מה שעלול לגרום ללחיצות לא רצויות ושגויות
מכשיר מאוד מומלץ.שילוב נדיר בנוקיה. דק עם מסך ענק.יתרונות1. דק וקל. לא מורגש בכיס.2. סימביאן מהיר מאוד.3. טעינה גם דרך ה USB.4. כל השכלולים. מעבד חזק, GPS, WIFI5. בטריה חזקה.6. דפדפן בגירסה חדשה.7. חיישן סיבוב, והשתקה.חסרונות1. מקשים סנד ואנד צרים.2. קצת רחב.3. מצלמה סטנדרטית.
מפורט למעלה
מפורט למעלה
אורח photo
אורח
03.12.2009
רכשתי לפני שבועיים בארץ. (20.11.09)מכשיר בנוי טוב. ארוך ודק. מקשי מספרים גדולים ונוחיםמקשי התפריט - בחירה מעט קטנים ושקועים.טוב, מערכת OS 60 , המכשיר עסקי ולכן מגיע עם הרבה תוכנות "עסקיות" כמו אופיס פתוח, קורא אקרובט. יישומי רשת. הדפסה, קורא הודעות, ניווט, מעביר יחידות, מילוןכמובן, קורא הודעות אינו תומך בעברית. המילון עברית יש להוריד מאתר נוקיה - דרך המכשיר - מחסן מילים מצומצם.אני אישית לא הצלחתי להגדיר מדפסץ דרך הרשת WIFI ולהדפיס.הרטט מעט מוזר מכאני.איכות השמע של הספיקר בצלצול טובה. במהלך שיחה לא מהחזקים.איכות השמע של השיחה מאוד תלוי במקום בו נמצאים. לפעמים פשוט לא שומעים או שומעים קטוע. המסך מואר הייטב ונוח לצפייה. הטקסט רשום בקטן אבל קריא.זמן סוללה יפה. מחזיק לי 5 ימים עם שימוש במעט גלישה דרך הרשת או WIFI. כתיבת סמס מרובה ושיחות באורך כולל של שעה או מעט יותר. שימוש בשעון מעורר כל יום וצילום מספר תמונות.
מכשיר חזק, מקשי ספרות גדולים
ספיקר בינוני
זמן סוללה ארוך
קל ודק
דק, כפתורי בחירה מעט קטנים ושקועים.
איכות שמיעה ודיבור בחדר רועש נמוכה
אפליקציות לא שימושיות בעברית
מכשיר נפלא. קניתי אותו ליומולדת בנובמבר 2009. ממש אהבתי אותו, וכל יום שימוש הוסיף אהבה.התקנתי תוכנת GPS ונסעתי איתו כמו גדול.קיבלתי דוא"ל בכל מקום בעיר למכשיר בחינם (!!!) דרך הרשת האל-חוטית שלו.הייתי מרוצה עד שנתגלה החסרון שלו (ראה חסרונות) ואז נאלצתי להיפרד ממנו.ההמלצה - מי שרוצה להסתובב איתו רגיל ולא לשמור עליו ממש כמו על מכשיר עדין, עלול להישאר עם חורים בכפתורים. ראה חסרונות.
רשת אל חוטית
GPS מצוין
ממשק מעולה ונוח להפליא
תמיכה בקבצי אופיס
דואר אלקטרוני בממשק לא רע
מסך !!! יפהפה
זוג הכפתורים "מחק"-"דואר" "לוח שנה"-"תפריט"
כשלוחצים עליו, נוצר רווח בינו לגוף המכשיר. במצב זה עלולים לעקור כפתור בעת הוצאה מכיס.