מצלמה Fuji FinePix S8000 FD פוג'י

סקירת Wisebuy ‏
שלומי עמיצור , 30.12.2007
7.9
ציון WiseBuy
איכות תמונה טובה ב-ISO נמוך עד בינוני, זום X18, עדשה רחבה 27 מ"מ, מייצב תמונה, זיהוי פנים חכם, מסך איכותי, עינית אלקטרונית, חיי סוללה ארוכים
ממשק אטי ולפעמים מעצבן, אין זום במצב וידיאו, ISO 3200 ו-6400 לא שמישים
בשורה התחתונה
עם ה- S8000fdמציעה פוג'י אלטרנטיבה ראויה בהחלט למתחרותיה בתחום מצלמות האולטרה-זום. המצלמה עשירה בפונקציות ובמצבי צילום, מתפקדת היטב ומספקת חוויות צילום עשירה ותמונות באיכות טובה מאוד ברוב המקרים. היינו שמחים לראות שיפור בתפריטים ובמהירות התגובה, וכן ביכולת הוידיאו, בעיקר הזום שאינו פעיל.

פוג'י S8000fd מתאימה לצלמים חוב...
המצלמה אצלי כבר יותר מ 4 חודשים , האמת שאני לא כל כך מרוצה מהביצועים שלה וציפיתי למשהוא יותר טוב, לפחות לפי חוות הדעת שקראתי עליה בזאפ.המצלמה היא יחסית גדולה ובעלת משקל כבד (משהוא כמו 400 גרם עם סוללות), העיצוב שלה דווקא אהבתי, אך את העדשה הבולטת (במיוחד כאשר עושים זום) לא כל כך אהבתי.יש במצלמה מייצב תמונה "כפול" כפי שקוראים לו פוג"י , זה בעצם מייצב תמונה אופטי רגיל בתוספת פונקציית העלאת ISO שזה דבר באמת אתם לא רוצים, במיוחד כאשר ה ISO מגיע במצלמה הזאת ליותר מ 1600 (3200 בצילום 4 מגה), אז תחלס יש בה מייצב תמונה אופטי רגיל והוא פועל מצוין וזה מה שחשוב.המצלמה משתמשת ב 4 סוללות AA וצריכת החשמל שלה היא סבירה מאד.הפלאש במצלמה מצוין , הוא לא שורף את התמונה והצבעים נשארים כמו שהם.עכשיו, בוא נדבר קצת על איכות התמונות של המצלמה שזאת התלונה העיקרית שלי: באור שמש חזק המצלמה מצלמת תונות מאד יפות , אפילו בפול זום אתם תקבלו תמונות חדות עם צבעים חיים, אולם כשמדובר על צילום בתוך הבית או המשרד או צילום בשעות הערב, אתם תקבלו תמונות עם המון רעש. ולמרות שאני משתמש בפלאש בתוך הבית התמונות עדיין נראות מטושטשות וברמה מאכזבת, ואם תנסו לראות את התמונה ביחס 100% תופתעו מהעובדה שזאת מצלמת 8 מגה פיקסל.ניסיתי לחפש ולשאול את המומחים ברשת על איזה שהיא שיטה שעוזרת לי לקבל תמונות יותר טובות , אבל חלק גדול מהתשובות שקיבלתי היה שזה בלתי אפשרי, בגלל שפוג"י בדגם הזה בחרה לדחוס את התמונות יוחר מדי, לרמה שזה פוגע באיכות התמונה, תנסו (למי שיש לו את המצלמה) לבדוק נפח תמונות שצילמתם : יש כאלה בנפח 2 מגה ואפילו מגיעים ל 1.5 מגה וקצת פחות לפעמים , שזה דבר לא נורמלי בכלל למצלמה של 8 מגה פיקסל.עוד משהוא קטן שאני רוצה להבהיר, אבל אני לא יודע עד כמה זה חשוב : כאשר בדקתי את המאפיינים של התמונה גיליתי שכל התמונות הן בעלות 72 DPI שזה כמות הנקודות לאינץ" אחד בתמונה DPI- Dots Per Inch , כאשר היום רוב המצלמות מצלמות ב 300 DPI ואפילו מכשיר ה N95 שלי מצלם ב 300 DPI !! ואני לא מבין למה פוג"י בחרה לעשות דבר כזה.אז שורה תחתונה אני אישית לא ממליץ על המצלמה הזאת וחושב שאפשר לקבל יותר תמורת אותו כסף
זום גדול.
8 מגה פיקסל.
איכות תמונה.
כבדה.
עדשה בולטת.
מצלמה מצויינת,אחרי השוואה מקיפה מאוד בין מצלמות רבות מחברות ורמות מחיר שונות הגעתי בסופו של דבר למסכנה שהמצלמה הזאת נותנת את התמורה הטובה ביותר למחיר ואף עדיפה על מצלמות יקרות ממנה. לכן קניתי אותה ואני ממש ממש לא מתחרט, התמונות יוצאות 10, הצבעים מדהימים בעיקר הירוק והכחול, התמונות חדות להפליא ותאמינו לי, אחרי שעברתי הרבה מצלמות בחיים זאת ללא ספק הטובה ביותר! תקנו ולא תתחרטו :-)
-זום של X18
-3 שניות מההדלקה עד הצילום הראשון
-המסך לא ניראה טוב באור שמש חזק
-המעבר בין מצבי המאקרו לא כל כך נוח

וזהו באמת שאין עוד
אתחיל מהסוף: מצלמה מצוינת שנותנת תמורה יוצאת מהכלל למחיר !מתאימה למנוסים ולמתחילים גם יחד, אך מצריכה זמן לימוד מסוים כדי להפיק ממנה את המיטב.אפשר לצלם במצב אוטומטי בשיטת "Point & Shoot" ויצאו תמונות טובות. אפשר גם להתעמק קצת יותר, במיוחד במצב P ולגלות עולם שלם של אפשרויות שליטה ידניות, כך שהתמונות ייצאו טובות יותר, לעיתים במידה משמעותית (תלוי בתנאי הצילום). הזום האדיר מאפשר לצלם כמעט בכל סיטואציה שעולה על הדעת, נותן עומק לתמונות, ומעולה בצילומי מאקרו (חבל שאי אפשר להציג פה כמה דוגמאות).בתנאי חדר הביצועים סבירים, מעט טובים יותר ממצלמות קומפקטיות איכותיות. בתנאי תאורה חלשים יש עדיפות ברורה לשימוש בפלאש, כי ב- ISO800 ומעלה יש כבר רעש בתמונות.מבחינת הצבעים אני מעדיף אישית את קאנון. בפוג'י הם מעט יותר "קרירים" עם נטיה לירוק וכחול, והקונטרסט מעט מוגזם בתנאי תאורה חזקה בחוץ. אפשר לשפר ע"י שימוש ב- ISO נמוך ובחירת אופציה של צבעים מודגשים - Chromo.סוללות נטענות (2700) מחזיקות המון זמן גם אם משתמשים בפלאש או מלצמים וידאו. ע"פ חוות הדעת באינטרנט מספיקות ל 400-450 תמונות שזה הרבה יותר טוב מהמתחרות.לסיכום: המצלמה עושה חשק לצלם, ובעיני זה הפרמטר שאומר הכל. התמונות יוצאות כמעט מקצועיות, והזום הענק (28-475 מ"מ) נותן מענה לכל מה שאפשר להעלות על הדעת.לא תתחרטו !
זום אדיר
צילומי מאקרו
וידאו מצוין
צריך להתרגל לגודל
צבעים מעט "קרים"
קניתי את המצלמה לאחר מעקב ארוך אחר 4 מצלמות סופר זום:קנון S5,סוני DSC H9,פוגי S8000 ן-אולימפוס SP 560.פוגי S8000FD היא הטובה ביותר ובמחיר האטרקטיבי ביותר.מצלמה מעולה,פשוטה להפעלה,תמונות מעולות וביצועים נהדרים.אני אדם פרטי ללא שום אינטרס-מוצר ממולץ.
חיישן לילה מעולה עם תוצאות מדהימות ,תפריט פשוט וקל ללמידה והפעלה
תמונות מדהימות ואיכותיות, פלאש טוב,מסך LCD איכותי
היו ביקורות מיקצועיות ולא מיקצועיות שגבלו בקטנוניות ובכיינות.
אין הרבה חסרונות(אין מוצר מושלם,פשוט אין!!!):
מצלמה טובה מאד יש לי אותה כבר חודשיים, זום ענק, עדשה קטנה יחיסית,כדי לקנות ממקום שבו מקבלים אחריות של היבואן שמעוני אל תקנו בשום מקום אחראני קניתי יחסית בזול היום כבר הרבה יותר זולה, מי שקונה לא עם אחריות של היבואן גם לא מגיע חוברת בעברית ואז קצת קשה ללמוד אותה אבל בקשו בנחמדות מפוגי בארץ אדם בשם ליאור יכו לשלוח לכם הוראות בעברית אומנם מתומצתות אבל סבבהבשוני ממצלמות אחרות תומכת SD כרטיסים מאד זולים בשוק, הכי זוליםניתן כבר לקנות כרטיס SD מאד מהיר ובנפח גדול כמו כרטיסים של MMSMS וXD וכו' יתרון ענקוידאו איכותיבסה"כ מצלמה טובה עדיף להשקיע וללכת על ריפלקס
face detaction - פונקציה נחמדה מאד של פיקוס על הפנים
יחסית קצת כבדה
מסורבלת אם אין הוראות בעברית לא למתחילים
תמונות בנפח גדול 3.5 מ'
עינית מציגה דיגיטלי ולא ראליסטי
קהיתי את המצלמה לפני כחודשיים (אני צלם חובב כ 40 שנה)מצלמה מצוינת מבית פוג'י גם לחובב מתקדם הכי קרוב ל DSLR(אבל בכל זאת לא DSLRׂ) זום אופטי מצוין החל בזוית רחבה של 27 מ"מ ועד טלה של 486 מ"מ שמכסה כמעט את כל טווח הצילום שנחוץ לצילומים רגילים ומעבר לזה. עינית ומסך איכותיים.הנדסת אנוש מצויינת נוחה לאחיזה ולהפעלה וכל כפתורי ההפעלה ממוקמים היטב.תפריט קל ונוח להפעלהצבעים מצוינים צילמתי ב ISO 800 בתנאי תאורה סבירים ולא היה רעש.משקל קל יחסית 510 גרם כולל 4 סוללות אצבע שמחזיקות הרבה מאוד זמן.מקרו וסופר מקרו מצויניםצילום במצב P נותן אפשרות לצילום ידני אוטומטי עם מעורבות ידנית2 מיצבים אופטי ודיגיטלי. מערכת לזיהוי פנים. שליטה ידנית מלאה וכם אפשרות למתן עדיפות לסגר או לצמצם.
נוחה להפעלה ואחיזה. עדשה מצוינת.סוללות שמחזיקות המון זמן.צבעים טובים
אין טבעת זום ידנית ואין טבעת מיקוד ידנית. חוברת הפעלה מקורית בעברית עלובה
עידו photo
עידו
26.12.2007
מצלמה מצוינת מבית היוצר של פוג'י,כחובבן מתחיל אני ממליץ בחום עליה,שווה כל שקל תמונות חיות בגוונים מדהימים.
גווני צבע
מחיר
עיצוב
זום ענק
קצת מסורבלת למי שלא מבין,דורשת למידה בסיסית של שימוש,גם במצב אוטומט חייבים לכוונן.
טוב למען האמת המצלמה מציעה יתרונות רבים מבחינת הזום הארוך מאוד ויכולות הצמצם והעדשה.עם כל זאת צילום של תמונות "רגילות" במצב אוטומטי וללא זום מיוחד, לא יוצאות מדהימות במיוחד וגם הצבעים לא עוברים יותר מדיי רמה של מצלמה ממוצעת.נראה שבעיקר רמת האיזו שנקבעת ע"י המצלמה לא תמיד אופטימלית, אבל אני רק חובבן מתחיל אז אל תיקחו את דעתי המקצועית בכובד רב.לדעתי מבאס החיסרון בפוקוס ידני, בעיקר מכיוון שיש מקרים בהם הוא לא מוצא את הפוקוס כמו שצריך.מה שכן יש לו יכולות פייסדיטקשן נחמדות וייצוב תמונה מעולה, שחשוב בזום גדול כמו שמוצע פה.בקיצור מצלמה סבבה, שמאוד מזכירה את אולימפוס UZ550, לא יודע עדיין מה עדיף, אבל נראה ששווה את המחיר סה"כ, מאחר והיא גם קומפקטית ומעשית לצילומים זריזים בטיולים בלי להסתבך במקצועיות...
מאקרו מעולה ותמונות איכותיות, זום ענק ואיכותי בעיקר בסוף שלו ובהתחלה כמאקרו/סופר מאקרו.
מצב אוטומטי לא משכנע, צבעים לא כמו שציפיתי מפוג'י, לא נראה כמו 8 מגה פיקסל.