iAudio/Cowon ‏D2 4GB

סקירת Wisebuy ‏
רועי גורדון , 03.02.2008
8.6
ציון WiseBuy
איכות ועוצמת קול מהגבוהות בשוק , ממשק ידידותי למשתמש, תמיכה מלאה בעברית , אפשרות לשדרוג upgradeable firmware , אפשרות להרחבת זיכרון, זמן פעולת סוללה ארוך
נפח אחסון קטן (גרסת ה-2GB), אינו מאפשר שמירת רשימות השמעה מרובות, צפייה מוגבלת בוידיאו ובתמונות באור יום מלא
בשורה התחתונה
ה-D2 מוכיח כי יש בסיס מאחורי הצהרותיה של Cowon, כי מדובר בנגן MP3 פרימיום. הנגן הקומפקטי והסולידי הזה הציג ביצועים טובים מאוד כמעט בכל פרמטר. איכות הקול שלו מעולה והוא מציג תמונות איכותית כולל אפשרות לצפייה ממשית בקטעי וידיאו. הוסיפו לכך זמן פעולת סוללה מרשים ותמיכה מלאה בעברית – והרי לכם נגן אטרקטיבי במיוחד.
מומלץ למי שמחפ...
רכשתי את המכשיר בינואר 2009. יש לציין שאני משתמשת בו ביומיום - כלומר בדרך לעבודה ובחזרה (נסיעה של 3 שעות בערך) במהלך כל שעות העבודה. מאחר ואיכות השמע מעולה והכמות שניתן להכניס תיקיות _8G עצומה, החלפתי את המכשיר במחשב (מחברת כבל למערכת ושומעת מוסיקה להנאתי באיכות גבוהה מאשר דרך המחשב).לא מזמן המסך השתבש מבחינת התמונה - והיה צורך להחליף מסך (אחריות כיסתה). לפני כשבועיים המסך מגע הפסיק לעבוד - התקשרו אליי לאמר לי שיש צורך להחליף מסך (עלות של 350 ש"ח). רכשתי את המוצר ב-700 שקל, על כן שווה לי לתקן אותו.התפלאתי שעד כה הוא שרד אצלי. גם אנשים הסובבים אותי אמרו לי :אם הוא שרד אצלך עד עכשיו, ז"א שהמכשיר באמת טוב...חחחאיכות שמע ברמה גבוהה אקולייזר (לכוון bass וכו')רדיותמונת מסך באיכות גבוההשעון (לי שימושי)כמות עצומה של שירים, תיקיותקל לשימוש (תיקיות מחולקות לפי אמנים וכו') - כבר נתקלתי בעבר במכשירים שצריך לעבור שיר שיר בכדי למצוא את השיר הרצויזמן סוללה אינסופיבטעינה חשמלית נטען מהר ומחזיק מעמד כמה ימיםטעינה חשמלית מצויינת לנסיעות וכו' כשטעונים בכבל חשמל - אפשר תוך כדי לשמוע מוסיקהבטעינה דרך מחשב - usb לוקח די המון זמן עד שנטען וכן הסוללה מתרוקנת מהר יותר - אני מניחה שגם עם הזמן הסוללה עשתה את שלהוכמובן - בלתי אפשרי להשתמש במכשיר בזמן הטעינה דרך המחשבלעיתים מאחר וזה מסך מגע - אני מנסה לבחור שיר ספציפי בתיקייה ונבחר השיר הלא רצוי או שפשוט זה רץ לי.סה"כ מכשיר מדהים
איכות שמע ברמה גבוהה אקולייזר
שעון
כמות עצומה של שירים, תיקיות
קל לשימוש
בטעינה חשמלית נטען מהר ומחזיק מעמד כמה ימים
מסך מגע - השיר שבוחרים לא תמיד מה שנבחר
יש ברשותי את המכשיר מעל שנתיים ואין לי מה להגיד חוץ ממושלם- דבר ראשון אמינות- אני שומע בו המון מוזיקה וסרטים והוא מחזיק מעמד בלי למצמץ. לא נתקע לעולם, גם אם הזכרון שלו עמוס עד אפס מקום ואני עוצר סרט באמצע ועובר לשמוע מוזיקה... אפילו המחשב שלכם נתקע שמעמיסים עליו יותר מדי, אבל לא המכשיר הזהדבר שני- איכות- סאונד מדהים, מסך מדהים דבר שמקנה לך איכות צפייה בסרטים ואיכות האזנה למוסיקה ברמות הכי גבוהות. בכל אוזניות שתבחרודבר שלישי- טכנולוגייה- החל מהתוכנה של ההמרת סרטים שהיא הרבה יותר מזה ודרך כל הפונקציות במכשיר. באמת פסגת הטכנולוגייהדבר רביעי ואחרון- ממשק נוח- אני לא יודע איך אבל הם דחפו אלף פונקציות לתוך מסך מגע ועדיין זה פשוט לתפעול ברמה שתוך כדי ריצה אפשר בשנייה לעבור ספרייה ולנגן אותה בלי שום בעיה
היתרון הגדול ביותר הוא איכות סאונד ברמה של מערכת סטריאו
הכפתור הפעלה התקלקל. לא בעיה, תיקנו אותו דרך האחראיות
דבר שני,שהידיים מזיעות מאוד, המסך מגע צריך לחיצה יותר חזקה
דניאל photo
דניאל
21.03.2010
איכות מדהימה של נגן, מסך מגע סביר משתמש בטכנולוגיה ישנה יחסית.עדכונים כל חודש שוה את המחירלא כדאי לנסות עליו משחקי פלאש כבדים הנגן פשוט יתקע או שיעבוד לאט
מסך
מחיר
איכות
מסך (מצד שני)
נגן פלאש איטי
קניתי את המכשיר לפני כשנתיים, ומאחר שהייתי מרוצה ממנו קניתי עוד אחד לאחי.המכשיר נהדר, למרות שאני מאמין שכיום ניתן למצוא מכשירים טובים יותר במחיר דומה למחיר שבו קניתי אותו.עברו שנתיים והמחיר ירד רק בכ150 שקלים, וזאת בעקבות יציאת מכשירים עם נפח גדול יותר. אני חושב שהעובדה הזאת מעידה על איכות המכשיר.קניתי את המכשיר לאחר בדיקות רבות של מכשירים בשוק והוא נתן לי את התפוקה הכי טובה.איכות תמונה נהדרת. 2.5 אינץ' (קטן, אך ניתן לראות בו סרטים בנוחות.). איכות שמע מעולה. זמן סוללה עצום.עמיד מאד, גם כיום לאחר שנתיים המכשיר עובד ללא דופי.חיפשתי מכשיר עם מסך מגע בתקופה שעדיין לא היו בשוק הרבה מסכים כאלה, והמסך עבד מצויין. (עם זאת לא נוח למשיכת עט ההצבעה אלא רק להקלקה. כלומר, לדוגמא לא יהיה נוח לצייר איתו קווים.)האוזניות שהגיעו עם המכשיר סבירות, אך נהרסו לי לאחר כשנה - שנה וחצי.המכשיר אמור לתמוך באפליקציות פלאש, אך בפועל עושה זאת בקושי רב.ע"מ לצפות בסרטים יש להמיר אותם קודם בתוכנה שנקראת ג'ט-אודיו. המרה זו לוקחת זמן רב ומורידה מאיכות הסרט ולפעמים הקול מפספס את התמונה בהמרה.אין ספיקר ויש צורך באוזניות או ברמקולים.קורא בצורה טובה מכרטיס זיכרון חיצוני.אם נתקע (מה שקרה לי בפועל אולי 3 פעמים מאז שקניתי את המכשיר) יש כפתור reset.קיימים כפתורים חיצוניים המאפשרים העברה/עצירה של שירים, ושינוי עוצמת השמע "על עיוור".זמן הטענה מהחשמל (מגיע עם מטען לחשמל) של כ3.5 שעות.לוקח לו כמה שניות עד שהוא מצליח לחדד תמונות כבדות.יש אופציה למערכת הפעלה בעברית, אך היא רק "חצי" בעברית. עדיין יש אופציות שכתובות באנגלית.ניתן לשדרג את מערכת ההפעלה בכל פעם שיוצאת חדשה.בשל גודלו, לא כ"כ נוח לצאת איתו לריצות.סה"כ, אני מאד ממליץ על הנגן ואני מאד מרוצה ממנו.
איכות שמע ותמונה נהדרת.
זמן סוללה עצום.
עמיד מאד.
מסך מגע.
מגיע עם אוזניות סבירות.
אפליקציות נחמדות שלא היו בעבר בנגנים.
עבה.
קבצי פלאש עובדים באיטיות ובכבדות.
יש צורך להמיר את הסרטים.
אין ספיקר.
הנגן מתאים מאוד לאנשים שרוצים להוציא כמויות יחסית גדולות של כסף.---------------------------------------------------------------------------הוא עמיד יחסית (הנגן ברשותי כחודש ואני לוקח אותו איתי לכל נסיעה באוטובוס, הנגן עדיין חי) ואפשר להשאיר אותו באוטו חם כמה שעות בלי שהוא ינזק.תוכנת השליטה נוחה ולא מצריכה כמות גדולה של זמן לתפעול.הסוללה שלו מספיקה להמון המון זמן, לא 52 שעות מוסיקה כמו שאומר היצרן, אבל כן ל48 שעות מוסיקה / 10 שעות וידאו.נפח הזיכרון מספק (4 GB) - מספיק לכ1800 שירים.------------------------------------------------------------------------הנגן קטן וקצת קשה לדייק בלחיצה על מסך המגע אך מתרגלים.לא מומלץ לאנשים שרוצים אותו לריצות, אין לו קליפס (לי זה לא משנה).-----------------------------------------------------------------------לסיכום, מאוד מאוד מומלץ!!
* נוח לשימוש
* אין קליפס
עומר photo
עומר
28.07.2008
לפני שקניתי את הD2.קראתי הרבה או יותר מדי ביקורות.כי הצורך העיקרי שלי היה איכות מוסיקה ותמיכה בקובצי FLACוהדבר העיקרי שהכריע את הקניה זה החריץ הרחבה בתומךבSDHC וקראתי בפורום האתר של iaudiophile.net שחריץההרחבה יכול לקרוא גם כרטיסים בנפח של 32 ג'יגה (!!!) (אפילו יותר בעתיד)אז אפילו אם הD2 יקר יחסית רק בשביל מוסיקה עדיין אפשר לקנות 4 ג'יגה +כרטיס הרחבה (מחירי כרטיסיי ההרחבה יורדים והגדלים עולים) וגם יש מסך באיכות מאוד טובה שזה אף פעם לא גורע. ולדעתי השימוש מאוד נוח. וכמובן אי אפשר שלא להזכיר את איכות המוסיקה שאין שנית לה. ויש את JetEffects שאפשר "לשפר" את האיכות המוסיקה שאופן שאינו מורח את הסאונד כמו mach3bassשמשפר את באס ללא מריחה או זיופים.אבל בFAQ של COWON אומרים כבר שקריאה בכרטיס הזכרוןצורך יותר מהסוללה מאשר רק הזיכרוןן הפנימי.כמו ביקורת לפני באמת הנגן נראה יותר קטן מהוא נראה בתמונה אבל זה לא ממש חיסרון.גם לצערי אין תמיכה בCUE SHEET זה בעצם אם יש קובץ של אלבום בFLAC + CUE זה אם מעבירים את הקובץ של האלבום +CUE אז הנגן קולט רק את האלבום ואז יש לך "שיר" באורך של שעה+ והCUE אינו מפצל לטראקים. אבל יש פתרון שהוא תוכנה חינמית שנקראת CUE SPLITTER (מאוד פשוט ואפילו יש עברית)שמפצל את הקוצץ של האלבום שלי בעזרת הCUE ואז מעבירים לנגן.קניתי את הD2 לפני כחודש אחרי בדיקה מאוד מקיפה באינטרנטאז לצערי איני יכול לכתוב לכם סעיף על עמידות. (יש תגובות אחרות שיש להם יותר זמן עם הנגן)
הבחירה האולטימטיבית למוסיקה.
תמיכה רחבה באודיו.
חריץ הרחבה שתומך עד 32 ג'יגה.
שליטה נוחה.
איכות טובה בוידאו.
אורך חיי הסוללה.
קריאה בכרטיס הרחבה מוריד את זמן שהנגן פועל אחרי כל הטענה.
צריך לפצל קבצים של FLAC/CUE.
לא קטן אם רוצים לשמוע רק מוסיקה.
אז ככה קניתי את המכשיר לפני חודש, והמכשיר בהתחלה חשבתי שעבדו עלי ואחר כך גיליתי שהוא מכשיר פצצה. אבל עם המחיר שלו היו יכולים להוסיף עוד איזה ג'יגה. שימו לב: לא להוריד את גרסת הקושחה V.2.57 בגרסה שנכנסים לראות כמה זיכרון נשאר אז לא רואים הפונטים נכנסו אחד בשני. ודרך אגב אין בזה ספיקר והמכשיר נראה הרבה יותר קטן במציאות מהתמונה. כדי לקנות עם המכשיר נרתיק ולא מגן מסך מגן מסך זה סתם ניילון פלסטיק שבמילא מקבלים ביחד עם המכשיר
מכשיר פצצה
רואים באיכות מעולה
שמיעה באוזניות ווווווווואוווווווו
התוכנת המרה שמקבלים עם זה
המכשיר קטן בדיי הרבה מהתמונה
גרסת קושחה V.2.57
אין ספיקר
היו יכולים להוסיף עוד איזה ג'יגה עם המחיר של זה
אז ככה, את המכשיר רכשתי בתאריך 17.4.2008 ואני חייב להגידמכשיר פצצה!!!!אחרי שישבתי על הנגן הקודם שלי ושברתי אותו בלי לשים לב, הייתי צריך לקנות נגן חדש. לאחר הרבה השוואות שעשיתי ואחרי המלצה של חבר (שבמקרה גם לו קוראים אלעד והוא גם רשם ביקורת על המוצר)החלטתי ללכת על הCOWON D2, והגעתי למסקנה שזהו גם הנגן בעל התמורה הכי גדולה ביחס למחיר. ממש ממש ממש ממליץ לקנות!נ.בעם היה אפשר הייתי עושה אהבה עם הנגן הזה..iaudiophile
מסך מגע בגודל 2.5" בעל 16 מיליון צבעים
סוללה חזקה במיוחד (52 שעות נגינה)
אפשרות להרחבה עם כרטיס SD
עוד לא מצאתי
עמרי photo
עמרי
17.01.2008
חיפשתי מכשיר חדש על מנת לשדרג נגן שנקנה לפני מספר שנים.לבסוף קניתי לפני כשבועיים את ה D2.המכשיר הפתיע אותי לטובה . איכות סאונד לא רעה בכלל , ובנוסף יש אקולייזר עם "סביבות" מוכנות ואפילו אחת שניתן להתאים אישית.מסך מגע נהדר שניתן לשלוט בו עם הסמן שמקבלים עם המכשיר או עם האצבעות.כמו כן המכשיר מנגן לא רק מוזיקה אלא סרטים ,מציג תמונות , קבצי טקסט (.TXT) ואפילו יש לו נגן FLASH מובנה!.שתי בעיות שנתקלתי בהן שכדאי לציין:הבטריה לא תספק לכם את הזמן שרשום באתר החברה או על הקופסא, אך עדיין אין נגן אחר שמתקרב אליו אפילו , הזמן לא כלל את האקוליזר והשימוש בכרטיס חיצוני לוקח עוד כוח מהבטריה! (בקיצור 50+ שעות בתנאי מעבדה..).הנגן לא מסתדר עם ID3 TAGS שונים בקלות.. רצוי שכל הקבצים יהיו באותה גרסת ID3 TAG אחרת יהיה לכם בלאגן ואף תקיעות במכשיר (תגידו תודה על כפתור ה RESET).לסיכום:מומלץ בחום למי שלא לחוץ על הארד דיסק גדול .
בטריה בטריה ושוב פעם בטריה!! תוחלת מדהימה בין הטענות.
קטן
מסך מגע מצוין
איכות סאונד טובה!
נגן מולטימדיה מלא + קבצי TXT ו FLASH.
- הטעייה קטנה בהספק הבטריה
-האוזניות שמקבלים עם הנגן לא הכי איכותיות (אבל צפוי).
Didi photo
Didi
08.12.2007
מכשיר נהדר !בגדול - איכות שמע וממשק משתמש - לדעתי ברמה גבוהה מאוד.תפעול על עיוור של המכשיר - בעייתי משהו.
איכות שמע פשוט נהדרת ! עוצמת ווליום חזקה ביותר !
ממשק משתמש מדהים ביותר בזכות מסך המגע.
זוכר פרופילים של הגדרות אקולייזר
כפתור כיבוי והדלקת המכשיר - קשה.
חסרה לי מאוד גלגלת של ווליום בצד המכשיר.
שליטת המכשיר על עיוור - בעייתית.
רונן photo
רונן
11.09.2007
מכשיר נהדר חד וחלק. תמיכה מלאה בעברית עם אפשרויות עדכון דרך האתר של היבואן בארץ. מסך מגע נוח לשימוש שמציג גם הגדלה של הכפתורים בעת השמעת שירים. קריאת ה-ID3 TAG של השיר לשם זיהויו ורישומו על המסך. אפשרות לשמירת רשימת שירים מועדפת כמו גם PLAYLIST. רדיו מובנה עם אפשרות לקביעת תחנות רבות מועדפות להעברה מהירה בין תחנות רדיו. יש גם כרטיס זיכרון להרחבה מסוג SD למכשיר.איכות הסאונד פשוט מטורפת, פעם ראשונה שאני לא מגביר מכשיר עד הסוף כדי לשמוע את הסאונד כמו שצריך. ישנה שליטה מוחלטת באקולייזר כמו גם תוספות לעוצמה וסראונד. המכשיר קטנטן ונכנס בקלות לכיס והאוזניות בעלות חוט ארוך כך שאפשר גם לזרוק לתיק ועדיין להינות. אייקונים וכיתוב על המסך גודלים וברורים.עיצוב יפהפה, מגיע עם כבל חיבור למחשב (USB), אוזניות ודיסק התקנה (שלא ממש צריך).
כל מה שציינתי בחוות הדעת
מכשיר נהדר ומומלץ בחום לכל מי שמחפש מכשיר באיכות גבוהה ובמחיר משתלם.
כיוון שהמכשיר קטן, קצת קשה ללחוץ בדיוק על האייקון הנכון במסך, עד כה לא הייתה לי בעיה, אבל אני משער שזו בעיה לבעלי ידיים גדולות.
כחלק מתהליך שדרוג הנגן הקודם שהיה לי , התחלתי לחפש אחר נגן מתקדם שיענה לי על כל דרישותי.לאחר חיפוש די מעמיק באיטרנט , קריאת סקירות וצפייה בסרטוני הדגמה שונים - הגעתי אל נגן המולטימדיה COWON D2 .יצא לי לראות את הנגן קודם לכן פשוט לא התעמקתי בקריאה אודותיו ולא ממש התעניינתי בו.הנגן הרשים אותי מאוד , וכרגע הוא נמצא במקום מאוד גבוה ביחס לנגנים אחרים בשוק.מכשיר מומלץ במיוחד!!!
-מסך מגע בגודל 2.5".
-איכות שמע מדהימה.
-מוסיקה,סרטים,תמונות,טקסט,רדיו,משחקים תוכנות ועוד...
אם היה כאן עוד מקום הייתי מפרט עד מחר
אין למכשיר חסרונות.
גם אם היו לו כאלה - כל היתרונות שלו היו מכסים על כך.
לפני מספר חודשים רכשתי את המוצר לאחר חיפוש מעמיק לקניית נגן חדש , לבסוף נתקלתי בנגן הבא , בD2 , בהתחלה קצת פיקפקתי , הנגן הוא בעל מסך מגע כך שפחדתי שיהרס בקלות , במיוחד עם מישהו לא זהיר כמוני , אבל טעיתי.הIAUDIO התגלה כמכשיר עמיד וחזק.עד כה אני יכול להגיד ברור את הדברים הבאים.- מסך מגע , גם פונקציה מאוד נחמדה וגם נוחה לשימוש.- מסך איכותי- אפשרות TV-OUT אשר נותנת חיבור לטלויזיה- סאונד ברמה גבוה- אפשרות להתקנת תוכנות צד (התוכנה באה עם מעיין צייר אבל אפשר להתקין אפילו משחקים)- ממשק נוח ומהיר.- בא יחד עם תוכנה למחשב אשר מקטינה את גודל הרזולוציה של קליפים
מה שנכתב בחוות הדעת , עם דגש על הסאונד והמסך האיכותי.
עד כה לא נתקלתי בבעיות.