איכות טובה, הן של וידאו והן של סטילס.
טובה למסיבות, שימוש ביתי וכד'.
נמצאו 9 חוות דעת על מוצר Canon PowerShot A540

כאמור, המצלמה מאוד איטית ואם ישנו שימוש בפלאש, לוקח לה המון זמן לטעון את הקבלים שבתוכה לצורך שימוש נוסף לתמונה הבאה. לכן אם תהיו מעוניינים בצילום כמה תמונות ברצף, שכחו מזה. לא בבית ספרינו (או שפשוט תיקנו מבזק נפרד ותחברו אותו עם סוללות נפרדות).עם זאת, אני אחזק את דבריהם של קודמיי ואציין שהאיכות של המצלמה באמת טובה. מדובר במצלמה באיכות 6 מגה פיקסל (למרות שלרוב מנצלים רזולוציה נמוכה יותר (1600X1200), אלא אם כמובן מעוניינים להדפיס פוסטר ומצלמים ברזולוציה הכי גבוהה.מבחינת המסך, הופתעתי לטובה עם מסך נדיב של 2.5 אינץ', וזה טוב כשרוצים לצלם במסיבות ובמועדונים.הסוללות מחזיקות מעמד בין 60 ל-100 צילומים (תלוי כמובן אם ישנו שימוש בפלאש, אפקטים וכו').הזום האופטי קמצן, בסה"כ X4, מה שמאוד מאכזב אם יוצאים לטיול ורוצים לצלם דבר מה שנמצא בתחתית גבעה או בכלל כל דבר מרוחק.הכרטיס זיכרון בו תומכת המצלמה, זול. לכן כדאי לקנות יחד עם המצלמה (אלא אם מקבלים במבצע) לפחות ג'יגה אחד, שבאמת לא נגמר.באותו נושא, אציין שצילום וידאו נחלק לשתי קטגוריות, האחת "צילום אי-מייל" - איכות נמוכה ולכן הקובץ קטן יחסית, והשנייה "צילום וידאו רגיל" - שתופס המווון מקום. לכן המלצתי על לפחווות ג'יגה 1.בסה"כ המצלמה עושה את שלה, אבל חוץ מהמסך והסוללות, לא התרשמתי ממנה יתר על המידה.שורה תחתונה: טובה לשימוש ביתי ומסיבתי. לטיולים וצילום בטבע, קחו משהו יותר רציני.מאוווווד איטית, עד כדי רצון לזרוק אותה מהחלון.
אם השתמשתם בפלאש, לוקח לה המון זמן להתכונן לתמונה הבאה.
אם השתמשתם בפלאש, לוקח לה המון זמן להתכונן לתמונה הבאה.

רחלי
17.07.2007
סך הכל מצלמה מצויינת לשימוש סטנדרטי. הסוללות לא אוזלות במהירות כפי שראיתי במצלמות אחרות, לא גדולה במיוחד.כאמור, גודל טוב, חסכוני יחסית בסוללות, די אינטואטיבי.
חיפשתי חיפשתי ובשום מקום איני מוצאת פונקציה לצילום בשחור לבן. חסרון ענק!

מצלמה קטנה ואיכותית. מאוד הופתעתי מביצועים יחסית למחיר. נותנות תמורה טובה מאוד לכסף.המצלמה קלה מאוד לשימוש ולכן מתאימה גם למבוגרים ולילדים. איכות התמונות מצויינת גם יחסית למצלמות היקרות בהרבה. נראית כמצלמה לא הכי איכותית בבגלל הפלסטיק, עינית אופטית לא נוחה.קטנה, קלה, רזולוציה גבוהה, מסך גדול, בטריות רגילות, כרטיס SD, קלה מאוד לשימוש.
פלסטיק לא עמיד, איכות המסך ירודה, תא בטריות וזיכרון זה אותו תא.

ארי
26.02.2007
מצלמה דיגטלית ראשונה שלי. מעולה, קלה לתיפעול והתמונות יוצאות מדהימות כמעט בכל מצב. צבעים עשירים חדות של פרטים. והמחיר זול יחסית ונותן הרבה בתמורה.די קלה להפעלה. מספר מצבים מוכנים: אוטומאטי, נוף, לילה, ילדים וחיות (לצילום עצמים שזזים מהר), indoor - צילום בתוך הבית ללא צורך להשתמש בפלאש, ועוד מצבים. בכלל אני לא משתמש בפלאש בצילומים, התמונות יוצאות נהדר בכל מצב שתכוון בהתאם. כמו כן יש אפשרות לכוון טכנית בצורה יותר מיקצועית.ממשק התוכנה ברור וקל, גם מתחילים יבינו די בקלות איך להפעיל אותה. המסך 2.5 אינצ' גדול אם כי לא הכי איכותי מבחינת רזולוציה ובאור יום קשה לראות את התמונה שבמסך וצריך לכסות אותו מעט ביד ולהצל עליו. מצב תמונת פנורמה. מצב מיקרו מעולה לצילום מקרוב של פריטים קטנים, התמונות יוצאות נהדר.צילום וידאו, ברזולוציה גבוהה 640/480 או 320/240 . איכות מדהימה ממש של וידאו! הקידוד הוא mjpeg ודקת וידאו ברזולוציה הגבוהה נותנת קובץ של 100 מגה. כך שהוידאו טוב בעיקר לקליפים שאפשר אחרי זה להעלות לאינטרנט.איכות צילום תמונות מדהימות. בעל ערך יחסית למחיר. מצבי מיקרו ווידאו מעולים וקל ונוח להפעלה.
מסך חלש באור יום , אין מייצב תמונה. זמן המתנה בין תמונה לאחר צילום עם פלאש ארוך.

בסה"כ מצלמה טובה ששווה את הכסף,מצויינת כמתנה-לא יקרה ומאוד איכותית.זו הדיגיטאלית השניה שלי והיא לא פחות טובה באיכותה מאולימפוס.זום אופטי גבוה יחסית (יותר מהאולימפוס שלי),קלה לתפעול,כרטיסי זיכרון זולים מאוד.
גדולה,כבדה,מגושמת משהו,2 סוללות AA מה שגם מוסיף למשקל ולצורה.

בדך הכל מצלמה מעולה למי שלא רוצה לצלם פרפרים בטבע מצלמה מעולה לכל שימוש ביתי ולכל טיול שתרצו ואפילו יותר מזה. נכון זו לא מצלמת וידאו אבל זה גם לא מה שקניתם או מה שרציתם לקנות לא?זמן המתנה בין תמונות זה החיסרון הכי גדול מבחינתי אבל זה היה ידוע מראש.בסך הכל אני ממליץ לקנות, אם הייתי רואה את המצלמה הזאת עכשיו אצל חבר הייתי קונה אותה בגלל שהי בהחלט נותנת תמורה טובה (וגם תמונה טובה) עבור המחיר שלה.רוצים מצלמה עם פחות חסרונות - תפתחו את הארנק ותקנו משהו יותר מקצועי.אבל אתם סתם רוצים להחליף את מצלמת הפוקט שיש לכם בבית כי היע הזמן להתקדם אז המצלמה הזאת היא מעל ומעבר למה שאתם צריכים.מצלמה קטנה ונוחה, לוקחים אותה בכיף לכל מקום. מסך גדול. עם 4 סוללות נטענות של 2600 מיליאמפר אפשר להסתדר אפילו יותר מיום צילומים ארוך עם מסך דלוק עד שמגיעים שוב למטען. בנוסף תמיד אפשר לרכוש סוללות בכל חנות אם כי סוללות רגילות ולא נטענות יגמרו הרבה יותר מהר משחשבתם. יש שליטה ידנית על הכל אבל מי בכלל צריך את זה? שמים על אוטומט או על בוחרים שאפשרות צילום אחרת כמו שלג והתמונות יוצאות מעולות.
חיכיתי כמה ימים לפני שאני כותה כאן את התגובה שלי כי לכל מוצר בשוק תמיד יהיו חסרונות ותפקידכם הוא להחליט אם אתם מוכנים להתפשר על החסרונות האלו ולקנות או שלא.
זמן המתנה בין תמונה לתמונה ארוך מאוד אבל זו מחלה של קנון וזו לא המצלמה הראשונה שלהם שאני קונה אז לקחתי את זה בחשבון.
עיניים אדומות - בולשיט אם יהיה לכם מזל רק חצי מהתמונות שתצלמו יהיו עיניים אדומות ואם לא יהיה לכם מזל אולי באחת מ 10 תמונות תצליחו לקבל תמונה איכותית בלי עיניים אדומות.
האפקט של בידוד הצבע על רקע שחור לבן לא עובד משהו אלא אם כן תתאימו את הצבעים ממש טוב ואז תצא לכם אחלה של תמונה עם אפקט.
זום דיגיטלי או בשמו השני "הורס התמונות" ככל שתגדילו ככה תקבלו תמונה פחות טובה, אז כבר עדיף להשתמש באופטי ולהגדיל אחר כך בבית.
זום דיגיטלי - לא הגיע הזמן שקנון יעשו מעשה וירדו כבר X4? לא הגיע הזמן שזום דיגיטלי יהיה כבר X6 לפחות?
כתבו כבר לפני ואני מאשר - מצלמת וידאו לא תקבלו כאן אלא אם כן יש לכם עוד כסף לכמה כרטיסי זיכרון + זום אופטי לא עובד במצב צילום וידאו אלא רק הדיגיטלי ועל זה כבר דיברנו לא?

oren
27.08.2006
בסך הכל מצלמה טובה לצלמים מתחילים,מי שמחפס מצלמה מיקצועית זו לא המצלמה,אני מאוכזב מישני דברים,1-עניים אדומות 2-מהירות פלאשמצלמה קטנה יחסית,מסך LCD גדול במיוחד ,יש זום גדול לא מספיק לטעמי,יש צילום ווידאו עים סאונד וזום שזה חשוב מאוד,יש המון פונקציות נוספות לגבי מצבי צילום ,חיבור למחשב +tv
canon מיתגאה בכך שבמצלמה זו אין עניים אדומות אך רוב הצילומים יוצאים עים עניים אדומות וזה חבל,מהירות צילום במצב פלאש איטי מידי,זמן המתנה בין צילום לצילום במצב פלאש חמש עד שבע שנייות,מצב זה קיים גם עים סוללות 2600מ"אמפר ,מי שבונה על מצלמה זו כמצלמת ווידאו טעות ביידו,ליידע כרטים 1gb מספיק ל-20דקות צילום בילבד,
לגבי הפוקוס האוטומטי לוקח למצלמה כמה שניות בכדי לפקס,צילומי לילה לא מפוקסים ולא ברורים,לצילומים אכותיים יש צורך בחצובה,ספר הדרכה בעיברית עלוב ודל,יש תוכנה שמצורפת וגם היא קשה ומסובכת מאוד

מצלמה מעולה במיוחד ל"עצלני סחיבה" קטנטונת וקלה (מנסיוני - רוב המצלמות הכבדות בסוף נשארות בארון) ולמרות זאת יש לה 6 מגהפיקסל ושלל תכונות שלא קיים במצלמות יקרות ממנהמתוחכמת ביותר - בצד אוטומט מלא היא מאפשרת שליטה ידנית מלאה במהירות סגר, צמצם, פוקוס ידני , עוצמת הפלש (ניתן להנמיך אותו או להגביר אותו מעבר לאוטומט), רגישות לאור (ASA), פיצוי חשיפה וכל מה שחובב צילום בקיא מחפש - כולל ספוט למרחק ומדידת אור. ספיישל - בידוד פריט צבעוני וסביבו כל יתר התמונה שחור-לבן. ניתן לחבר מלפנים טבעת הגנת שמש או עדשות נוספות כמו טלקונברטור.
אין שליטה על עוצמת האור במוניטור LCD , התוכנה של קנון קצת מעצבנת
בורר מצבים לא כל כך נוח לסיבוב אבל בגדול זה הכל שטויות
בורר מצבים לא כל כך נוח לסיבוב אבל בגדול זה הכל שטויות

tal
08.05.2006
מצלמה חדשה יצאה לשוק לפניי חודשיים. מחליפה את ה-A520 הפופולרית והטובה ומגיעה עם המון שיפורים. אני מאוד מרוצה ממנה. לדעתי האישית זו המצלמה הטובה ביותר בסכום הנמוך ביותר לצלם החובב בקטגוריית דיגיטליות קומפקטיות.מצלמה קלה מאוד. צורכת 2 בטריות AA כך שאם נגמרות תמיד אפשר ללכת לחנות הסמוכה. נוחה מאוד לאחיזה וניווט. תמונות יוצאות בה נהדר (טובות יותר מה-A520 אותה גם היה לי) מסך ענקי של 2.5 אינץ והכי חשוב לדעתי - ממש נוח וידידותי למשתמש.
בטריות רגילות נגמרות דיי מהר - חובה לקנות נטענות 2300 מיליאמפר לפחות. חוצמסה לא נתקלתי עוד בבעיות או חסרונות.

Canon PowerShot A540