אתחיל עם הטוב : רכשתי בחנות זו מקרר, ענתה לי נציגת מכירות נעימה, שענתה לשאלותיי בנועם, לאחר שביקשתי דגם מסוים נעניתי לאחר בדיקה כי הוא קיים במלאי וביצעתי את ההזמנה, לאחר שלושה ימים עודכנתי כי הדגם אינו קיים במלאי והוצע לי לרכוש מוצר אחר באותו מחיר. בשיחה עם הנציגה ביררתי אם ישנן עלויות נוספות להובלה של המקרר החדש ולפינוי של הישן, הוסבר לי כי לא תחול עליי שום עלות נוספת, לדבריה "אם יהיו בעיות תדבר איתי". שמח וטוב לב המתנתי למוצר, יאמר לזכותם שזמן האספקה היה מהיר מאד. הרע: אחרי שהגיע אליי המוביל, נדרשתי לשלם 80 ש" *2 בעבור תוספת קומה, גם בעבור המקרר החדש וגם בעבור הישן, בנוסף נדרשתי לשלם, 120 ש"ח לטובת הפעולה "המסובכת של הוצאת שני הברגים שמחזיקים את דלתות המקרר", המוביל טען שהמקרר הישן אינו עובר בדלת, זאת מבלי לנסות לפתוח את דלתותיו. סך הכל 280 ש"ח על כלום ושום דבר. התקשרתי בזמן אמת אל חברת דייליסייל/אלקטרו קובי, וביקשתי סיוע מול המוביל, לדבריהם מדובר במוביל של אלקטרה ואין ביכולתם לעשות דבר,בבדיקה שערכתי מול אלקטרה, המוביל הינו פרטי ואינו שלוח ידה. די מפתיע שלא מופיע שום מחירון קבוע לשירותים הללו באתר החנות, האם המחיר נקבע שרירותית ? סעיף 30 (א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך. במידה ומוביל זה או אחר דורש תמורה נוספת בגין פינוי ציוד ישן היא אמורה לחול על המשווק.
תגובת החנות
יועד רכש מקרר. כבר בזמן ההזמנה נשלח לו אישור הזמנה ששם כתוב מפורשות שהמחיר לא כולל פירוק דלתות. כמו כן כתוב מפורשות שבמקרה של הובלה מעל קומה שלישית ללא מעלית יש תוספת תשלום.
חשוב לציין שהתוספות הנ"ל לא משולמות לאתר עצמו אלא ישירות למובילים.
גם בתקנון של האתר הנושאים האלה מופיעים מפורשות.
עבור הפינוי של המוצר הישן הלקוח לא שילם מעבר לתוספת של הקומות.
אני מצטערים שזו ההרגשה של הלקוח אך אין כאן שום מקום לבוא בטענות בגלל שהכל מופיע ללקוח גם בהזמנה שנשלחה לו במייל וגם בתקנות האתר.
כמו כן חשוב לציין שהנהלים הנ"ל לא קשורים לאתר אלא הם נהלים קבועים של כל חברות ההובלה.
בברכה
צוות דייליסייל