קודם כל שורת הפתיחה- אחלה מקום אחלה שירות, אמינות ומקצוענות.
קניתי שם מחשב לעצמי באוגוסט שנה שעברה ואתמול חזרתי ורכשתי מחשב להורים שלי.
ולמה חזרתי?
כמו מסעדה טובה - אם נהנית בפעם הראשונה-למה לא לחזור?
בית עסק מוצלח נמדד בעיני בארבעה דברים *מחיר * שירות * מקצוענות * אמינות.
מחיר- תבדקו לבד ותעשו את סקר השוק כי המחיר משתנה בין החנויות .מבחינת מה שקניתי המחיר היה מנצח ובכללי הם סבבה, אבל בידקו. אני לא חזרתי רק בגלל המחיר.
שירות- אדיב, נעים, בעל המקום ואישתו (לא זוכר את שמם) הציעו קפה והיו חייכנים ונעימים. אספקת המוצר תוך כ-5 ימים, הציעו להעביר ולהתקין רכיבים מהמחשב הישן ללא תשלום.כנראה שהם בבסיס אנשים נחמדים וזה מקרין על העובדים והעסק.
מקצוענות- אני מבין מספיק בחומרה כדי לזהות איש מכירות שאין לו מושג ומקריא מהקטלוג של היבואן. בולקום ניכר שהידע של הנציג איתו ישבתי היה טוב מאוד, הוא שחה בחומר ולא "זיבל" מושגים שקרא באיזה פורום נידח ואין לו מושג מה הם אומרים. הרכיבו לי בשני מקרים שונים חבילה לפי הצרכים שאותם אני העלתי.היה משהו ששאלתי ולא ידעו, לא התביישו להגיד שיבדקו וחזרו אלי עם תשובה רצינית. אני מעריך את זה וזה עדיף על מישהו שיקשקש בלי לדעת.
אמינות- אני תמיד חשדן לגבי בתי עסק, בעיקר דברים טכניים כמו מחשבים, מוסכים וכו. אבל כאשר אני מתעניין ברכיבים או מוצרים יקרים יותר ומסבירים לי למה אין צורך להשקיע יותר לאור הצרכים המשתנים שהעלתי- זה נעים לראות שיש עוד אנשים הגונים(ויש הבדל בין הצרכים שלי לצרכים של ההורים שלי למשל). בכל תהליך המכירה לא הרגשתי ש"דוחפים" לי רכיבים שלא הייתי צריך או שמבטיחים לי הרים וגבעות ומספקים סחורא לא טובה. הייעוץ היה ענייני, עם יתרונות וחסרונות של כל רכיב בחבילה שהרכבתי ובסוף הושארה הבחירה בידי, ללא נסיונות שכנוע או "דחיפה".
בקיצר לסיכום - קניתי באוגוסט, מאז שלחתי 2 חברים שהתייעצו איתי איפה לרכוש וחזרתי בעצמי היום.
יותר מזה?
* המלצה- תגיעו לחנות כי למרות שבטלפון גם תקבלו יחס טוב, הנציגים עסוקים בכל מיני טיפולים ואין כמו לשבת ולהסתכל למוכר בעיניים כדי להתרשם ואז הוא גם יהיה איתכם ב 100% *