טלפון סלולרי Motorola DEFY מוטורולה

סקירת Wisebuy ‏
גד גניר , 26.04.2011
8.8
ציון WiseBuy
עמידות חסרת תקדים, מהירות תגובה מצוינת, מסך מגע איכותי ומגיב היטב, רמקול עוצמתי ואיכות שמע טובה, נגן מוזיקה מתקדם, גלישה נוחה באינטרנט
מקלדת מובנית לא נוחה במיוחד, אין מצלמה לשיחות וידיאו, צילום וידיאו באיכות VGA בלבד, גרסת אנדרואיד 2.1, לא ניתן להאזין לרדיו דרך הרמקול
בשורה התחתונה
במקרים רבים, כאשר אנחנו בוחנים מכשירים סלולריים בעלי ייחוד בולט, אנחנו מגלים שעל מזבח הייחודיות הוקרב משהו אחר: לפעמים מדובר בנוחות השימוש, לפעמים באיכות השמע, ולפעמים דברים אחרים. מוטורולה Defy מוכיח שאפשר אחרת. בתוך מעטפת קשוחה ועמידה להפליא מסתתר מכשיר סלולרי מעולה מכל הבחינות: זריז, נוח לשימוש ובעל ביצועים יפים כטלפון, שרוב ...
רכשתי את הפלאפון הזה בינואר 2012 אחרי סקר שוק, וזהו מכשיר האנדרואיד הראשון שקניתי.המכשיר נראה מסיבי, אך קל משקל, והציע תמורה טובה עבור מחירו. המכשיר מהיר ונוח לתפעול, וגם כשהעמסתי עליו אפליקציות הוא לא נתקע. המכשיר מומלץ למי שרוצה סמארטפון אך לא מעוניין ב"קרם דה לה קרם" כגון צילום HD לדוגמה, ולאנשים שרוצים להתנסות במערכת האנדרואיד אך לא להיכוות בכיס.
מכשיר בנוי היטב, ומגיב מהר, נותן תמורה טובה למחירו.הרמקול ואיכות השמע טובים מאוד.
העברית לא מלאה.יש הגדרות ותפריטים חבויים.חוברת הוראות לא נכללה בקופסה. לא ניתן להתאים צלצול אישי לכל איש קשר.
אליאנה photo
אליאנה
23.12.2011
לא היה לי מקום בחסרונות\יתרונות אז כתבתי פה - יתרונות - - יש פלאש [שזה דבר שאין בהרבה פלאפונים...גם בהכי טובים!] נורא שימושי משמש לפנס כמעט תמיד שצריך...- הפלאפון הכי חזק בעולם, גורילה גלאס, עמיד במים- קל ונוח להחזקה- ממשק הפעלה אנדרואיד- באוזניות איכות שמיעה גבוהה מאד- בסה''כ יוצאות תמונות נורא טובות יחסית ל5 מגה-פיקסלחסרונות -- אין רשמקול [להקלטה] ?!!? משום מה....- בווידאו כאשר מצלמים אין אפשרות לקרב! - נתקע כל הזמן באופן פשוט בלתי נסבל!! [ולא תגידו יש עליו 50 ג'יגה קבצים... כבר שהוא חדש הוא נתקע]- היומן שלו דפוק ואין לי מושג איך אמורים להשתמש בו משהו לא מוסבר...- נתקע
רכשתי את המכשיר לפני כארבעה חודשים. העדיפות הראשונה היא עמידות והביצועים בעדיפות שנייה. אני בהחלט שבע רצון מהמכשיר שמתפקד נהדר, ובהחלט מרגיש עמיד ולא שברירי. עם זאת אינו כבד כלל וגם לא מרגיש "בומבסטי" מדי. האחיזה במעשיר נוחה ונעימה.הדפיי שרכשתי הגיע עם אנדרואיד 2.2.2 ותמיכה בעברית.מוטורולה יצרו כאן מכשיר שמתאים לאנשים שלא מחפשים את המילה האחרונה בביצועים (אבל רחוק מלהיות מיושן ומקרטע) אבל רוצים להתקדם לסמארטפון מבלי לחשוש שיינזק בקלות יתרה.ישנה בעיה תכנונית בכך שמסגרת המסך לא בולטת ממנו וזה פוגע בעמידות המכשיר כשייפול על המסך, אבל ניתן לפתור את הבעיה עם מגן סיליקון פשוט. מומלץ גם מגן מסך מט (המסך אינו זקוק להגנה נגד שריטות, אבל לא תזיק הגנה נגד השתקפויות- כמו בכל מכשיר. עניין של טעם).תפקוד- ללא דופי. GPS קולט מהר וWIFI עובד מצויין. מצלמה טובה, אם כי לא מצויינת. המכשיר אינו מצוייד במצלמה קדמית לשיחות וידאו וסקייפ, אבל זה לא שימושי בשבילי בכל אופן. הספיקר חזק מאוד וברור. הסוללה חזקה מאוד ויכולה לעמוד ביום שלם של עבודה ולהישאר עם עודף (גם אם לא הכי מתון, אבל לא להגזים...). מסך ברור, חד ומגע מדוייק.לסיכום- מתאים כמו כפפה למי שמחפש סמארטפון עמיד, עם ביצועים מספקים בהחלט. מי שמחפש ביצועים חזקים מהשורה הראשונה, לא מחפש במקום הנכון.
עמיד.רמקול עוצמתי וברור.
מתפקד מצויין מבחינת תקשורת אלחוטית, סלולרית ולווינית.
מסך מגע מדוייק ובעל תמונה חדה וברורה.
ביצועים מספקים למשתמש המצוי.
סוללה חזקה יחסית.
אין מצלמה קדמית.
זיכרון אחסון קטן.
תמיכה חלקית ברשת פלאפון.
רכשתי את המכשיר לפני 4 חודשים, אני מרוצה מאוד מאוד מהמכשירזה הסמארט טאץ' הראשון שלי אבל להלן הסקירה שלי:אחרי הרבה זמן עם מכשירי נוקיה האמינים זהו המכשייר!!!עמיד מאוד מאוד גם בפני נפילות גם בפני מים! וכבר עשיתי מלא הדגמות לחברים שלי שנדהמו מזה! קטן נוח וקליטה טובה להפליא ב WIFI וגם ב GPS .אני ממליץ מאוד לקנות. ( לא למחפשי מצלמה טובה)
עמיד מאוד מאוד בפני נפילות וגם בפני מים.
קליטה טובה מאוד
WIFI GPS מעולים
מצלמה חלשה מאוד מאוד
זכרון קצת קטן
מכשיר מבית מוטורולה עם מע' הפעלה אנדרואיד.די הסתבכתי לתפעל אותו,ודי צריכים לעבוד על קלות משתמש.העיצוב סבבה לא יותר,מה שכן הוא מאוד איכותי ועמיד למים חול ואבק וכו'.בקשר לאנדרואיד בכללי,אהבתי את המרקט.
עמיד ביותר
לעיתים נתקע וצריך לנעול מסך ולשחרר
טלי photo
טלי
18.11.2011
התלבטתי הרבה באיזה מכשיר לבחור , אייפון, גלאקסי או כל דבר אחר ובסוף בחרתי בדפיי ,לא שמעתי על המכשיר הזה לפני שנכנסתי לקטגוריה שלו בזאפ.. מאוד התרשמתי מזה שהוא עמיד במים ועמיד מפני חול ואבק משהו שאין כ"כ בספארטפונים האחרים וזה משהו לגמרי חיובי! לא צריך לשלוח את הפלאפון לתיקון כל חודש אז הוא מתאים למפילי הפלאפון הסדרתיים .. מי שמאוד חשוב לו מאפליקציות - יש בדפיי את רוב האפליקציות אם לא את כולם שאפשר להוריד אותם מה-MARKET , יש פייסבוק, טוויטר, מאקו, וואלה.. ויש גם אנגרי בירדס, טום החתול המדבר, פרוט נינג'ה , בלוק מי ומשחקים אחרים.. אומרים שהגרסה 2.1 היא גרסה דיי מיושנת אבל לא מצאתי עד כה הבדלים משמעותיים (לא שאני מומחית בזה) .מסך המגע של הפלאפון מעולה! הוא לא נתקע והוא חלק ונעים למגע .. הפלאפון קטן יותר מאייפון או מגלאקסי2 אבל אם מניחים אותו ליד אייפון4 אז גודל המסך עצמו אותו הדבר .. העיצוב של המכשיר יפה מקדימה , הברגים בצדדים לא הכי יפים אבל אם קונים מגן לדפיי זה מסתיר את זה (אפשר להזמין מEbay) המצלמה באיכות 5 מגה פיקסל והיא מעולה!! (גם באור החדר) אך צילומי הווידיאו פחות טובים .. אני עם הפלאפון חודש וחצי ואני מרוצה+ !
לא בגודל של טלוויזיה נוח לשים בכיס האחורי
חזק ועמיד
יש את כל האפליקציות בMARKET
מצלמה מעולה - 5 מגה פיקסל
לא מצאתי עדיין!
dima photo
dima
11.11.2011
המכשיר אצלי כבר חודש ואני מרוצה מכל רגע..למרות שעברתי מאייפוד טאץ' אני עדיין מרגיש שינוי לטובהלמרות שהוא הגיע עם הרום של אורנג' (2.2.2) די מהר החלפתי לרום MIUIגיסרא 2.3.7!!! המכשיר עובד חלק חוץ מכמה בעיות של הרום שזה לא קשור למכשירעבר בדיקת עמידות במים בהצלחה!מכשיר מומלץ בחום
- מוגן מפני מים ונפילות
- קל לתפעל
- כפתור בית לא נוח כשיש מגן סיליקון
- אין הרבה רומים שמכשיר
המכשיר עצמו טוב מבחינת פלאפון-רמקול חזק ספיקר מעולה מסך ממש טוב נגד שריטות וכו'. אבל הבעיה שהמכשיר ישן ואפילו עם העדכון גירסא שמוטורולה הציע הוא עדיין נחשב בשוק הישן.אמנם יש לציין שהמכשיר מהיר ועובד ללא בעיות כלשהן.יש הרבה משחקים ,אבל במשחקים כבדים של חברת GAMELOFT הוא עובד לאט מעט..הפלאפון מתאים לאלו שלא מתעסקים הרבה בתחום ורוצים פלאפון נחמד וטוב שעמיד ולא מצריך תיקונים שכיחים.
חזק.
זכוכית נגד שריטות.
עמיד בפני מים חולות וזעזועים כלשהן.
סוללה טובה ביחס לסמארטפונים אחרים.
מהיר.
הזכוכית אחרי כמה נפילות סבירות היא תשבר אבל הפלאפון יעבוד.
אין תמיכה מלאה בפלאש בדפדפן.
מקש ההדלקה לא נוח.
קניתי אותו לפני קצת יותר משבוע (23.10.11).סמרטפון מעט קטן מהסטנדרט, אך לא על חשבון גודל המסך, רזולוציה טובה מאוד, בעלת שני מיקרופונים לסינון רעשים.מכשיר שלא הייתי מפחד להקיר בידיהם של הילדים שלי (עמיד לאסונות).
עמידות גבוהה, גודל מסך, שמע מצויין, זיכרון פנימי של 2 גיגה
עוד לא מצאתי
דניאל photo
דניאל
21.10.2011
קניתי את המכשיר הזה לפני חודשיים.העיצוב של המכשיר מאוד יפה וגם מתאים .נוח לשימוש מתאים לכול הגילאים ופשוט כדי לקנותבחרתי את המוצר הזה כיוון שהפרטים על המכשיר מתאימים לישווה לקנות.
מצלמה
רמקול חזק
איכות רזולוציה
נגיעת טאצ'
תקשורת לאינטרנט (WIFI)
לא נישרט
סוללה
מצלמה קידמית
נקנה באמצע חודש יולי 2011בתיאוריה מכשיר מעולה, אך כשיש עליו את הרום של המפעילות הוא מאבד את כל האיכות שבו. המכשיר מאוד חזק - מכל הבחינות, אצלי המסך כן קיבל שבר וכן נשרט, אז אני ממליץ לכם לקנות גם כיסוי מסך טוב וגם כיסוי סיליקון.מכשיר מהיר, אנדרואיד שאפשר לשדרג גרסאות - אני עם הרום WAJKIUI 1.9.9 שהוא רום סיני עם תמיכה מאוד טובה בעברית, המכשיר טס וכמעט שלא נתקע, -פייסבוק וטוויטר עובדים מעולה עם האפליקציות שלהם, -המצלמה די טובה, -גלישה טובה ב3G ובווייפיי-אפשרות להפוך את המכשיר לנתב-הרבה מאוד משחקים חינמים-אופטימיזציה של מסכי הבית ואיך פנים המכשיר יראהאני חייב להוסיף ולספר לכם גם שהגומי שמכסה את כניסת הUSB כבר לא ממש קיים. הוא התמוגג לו וצריך להחליפו כדי שהמכשיר באמת יהיה חסין למים
אפשרות להחליף רומים
סוללה מבאסת כמו בכל מכשיר מתקדם, לא באמת חסין להכל
אז ככה: המכשיר נקנה לפני כחצי שנה ע"י חבר שלי לעבודה מחו"ל.לפני כחודש קניתי ממנו, במצב כמו חדש.בהיותו בבעלות החבר, המכשיר עבר את המבחן האולטימטיבי לעמידות- נפילה של 4(!) קומות על תקרה מזכוכית, ולא קרה לו כלום!!! ממש שום דבר. הכיסוי שלו נחתך ונשבר, אבל המכשיר אפילו לא נשרט.קניתי ואני מרוצה מאוד.יש אמנם שריטה זעירה בזכוכית, ממש לא מורגשת, אבל זה אמנם מלמד שהזכוכית לא עמידה לחלוטין בפני שריטות, דבר הגיוני לחלוטין בכל מכשיר (ויש מספר רב של מכשירים בשוק שיש להם גורילה גלאס).המכשיר נקנה עם אנדרואיד 2.1, וקיבל עדכון ממוטורולה ל 2.2. קיבלתי אותו במצב הזה, כשהתמיכה בעברית לא משהו (מדובר במכשיר פתוח ולא כזה שנקנה ממפעילה סלולרית), ושידרגתי אותו בקלות יחסית לרום CM7 - 2.3.4.הביצועים (שהיו סבירים גם כך), התמיכה בעברית והשימושיות השתפרו ללא היכר, אם כי יש קמת גליצ'ים דווקא בזמן שיחות - לפעמים התצוגה נעלמת, וחוזרת רק אחרי כ 10 שניות. מרגיז, מקווה שעדכון הרום הממשמש ל 7.1 יפתור. בכל מקרה אין ניתוקים בשיחות.מבחינת עיצוב, יש מי שלא אוהב את העובי שלו, לי זה לא מפריע וגם העיצוב הכללי שלו מוצא חן בעיני, אבל העיצוב שלו יותר תכליתי ממסוגנן, כך שזה עניין של טעם.לגבי צריכת חשמל, בשימוש רציני אכן הסוללה מתרוקנת די מהר. בשימוש מתון היא נגמרת תוך יום וחצי עד יומייםלסיכום- המכשיר עמיד מאוד אבל לא על חשבון תכונות אחרות. יש לו מסך טוב מאוד (רזולוצית 850 על 480), מצלמה 5 מגה סבירה עם פלאש, GPS, רדיו, 2 ג'יגה זכרון מובנה. מומלץ לחיילים ולכל מי שלא רוצה לפחד שהמכשיר ייפול ויינזק.
- תמורה מעולה למחיר זול
- גליצ'ים קטנים בתפעול ברום הנוכחי שהתקנתי
e photo
e
16.09.2011
מהיר, הגיע עם אנדרואיד 2.2, מצלמה ברמה סבירה, סוללה סבירה +, רמקול חזק בטירוף.למרות מה שצויין לפני, המסך כן יכול להשרט מנפילה, כדאי לשים לו כיסוי מסך ומגן סיליקון למרות שהוא בהחלט עמיד.
עמיד למכות ומים
מקול חזק
מהיר יחסית למעבד שלו
טאצ' טוב
מסך נשרט למרות מה שצויין
כפתור כיבוי לא נוח מדי
אין כפתור סיום שיחה פיזי
המכשיר נקנה ב12 בספטמבר 2011.למכשיר יש מסך בגדול "3.7 קצת יותר גדול מהמסך של האייפון, המתחרה העיקרי, שאצלו המסך הוא 3.5".המכשיר קטן, שוב יחסית לאייפון, תרגיש טוב מאוד ביד, עשוי מגומי עמיד שדוחה מים, זאת אומרת אם היו מים על גב המכשיר הם ישאפו לרדת ממנו.למכשיר עצמו יש 3 כפתורים פיזיים, יש כפתור שינה שמתפקד גם כהפעלה וכיבוי, 2 כפתרי ווליום, ועוד 4 כפתורי טאץ' חיפוש, חזרה, מסך הבית,פתיחת תפריט, בסדר הזה מימין לשמאל. המכשיר מגיע עם מערכת Android 2.1 אני התקנתי רום CM7(אפשר למצוא מספיק מדריכים באינטרנט) שעידכן את המכשיר ל2.3.4 (!), אני משתמש גם ב GO LUNCHER. "למרות" המעבד "רק" 800 GHZ, או 0.8MH חד ליבה, המכשיר מתפקד מצויין עם הרום הנ''ל, לא ניתקע בהעברה מהירה באנשי הקשר, במסכי הבית, באינטרנט, או כמעט בכל מקום אחר. הכפתורים והמסך עובדים מצויין, אולי לפעמים (1:150) תרגישו תגובה לא טובה.סוללה חזקה ומספיקה לשימוש של יומיים. דיבורית ברכב עובדת מצויין. קליטה מהירה של WIFI, מגיע עם המון ווידגטים ואפליקציות שימושיות עם ממשק הMOTOBLUR.אחרי התלבטות ארוכה מאוד בחרתי במכשיר הזה, ואני שמח שבחרתי דווקא בו, אם אתם מתלבטים, תבחרו בו, אעזור לכם בכל מה שאוכל.
-מחיר מצויין.
-מסך גדול, הרגשה קטנה.
-מספיק מהיר.
-סוללה טובה.
-כפתור הדלקה וכיבוי קצת קטן, אחרי התרגלות אין בעיה.
-מחסור בשימוש בכפתור החיפוש, עדיף להוציא אותו ולהגדיל את שאר הכפתורים.
אביחי photo
אביחי
31.08.2011
הפלאפון מצוין ברמה מעולה לגמרי!!!הפלאפון הזה מצוין רק אחרי איזה יום של משחקים צריך להטעין אותו ויש לו מלא זכרון וחוץ מזה שהוא טיפה מכוער בצדדים בגלל הברגים שמחזקים אותו הוא מצוין הוא עמד לי ולא נשרט לי מנפילה מחלון של קומה ראשונה כמובן וזהו אני ממליץ על הפלפון הזה הוא מצויין רק הסוללה הבעיה המשמעותית!!האבתי!!
עמיד
מגע מצוין
מצלמה סבירה
קטן יחסית לפלאפונים אחרים אבל מסך גדול
סוללה
ברגים בצדדים טיפה מכוער
פלאפון טוב במקור, אבל מגיע עם מ"ה Android 2.1 המיושנת (גג 2.2 עם העדכון הרישמי של Motorola).התמורה האמיתית באה כשמתקינים עליו Rom עדכני. התקנתי CM7.1 (שהביא אותו ל-2.3.7) ו-LauncherPro, והפלאפון פשוט טס. חוויה זהה לפלאפונים הרבה יותר יקרים ממנו.מבחינת הפלאפון עצמו, אין בו משהו יוצא מן הכלל. המסך אומנם לא כ"כ קריא באור שמש, גם עם הגברת הבהירות של ה-Rom, אבל מציג צבעים טובים מאד בכל מצב אחר. הטאצ' מדוייק ומגיב טוב מאד, אבל מוגבל ל-2 אצבעות בלבד (חפשו Defy Multitouch ב-Market בשביל לשנות ל-10). המצלמה דיי טובה בתמונות יום, ואיכות הרמקול והספיקר מצויינת.מבחינת סוללה, כשמכבים את ה-Data וה-Wifi היא יכולה לשרוד יומיים, תלוי בשימוש. כשלא, היא שורדת יום בכיף.לגביי העמידות, עוד לא ניסיתי להטביע אותו, אבל הוא נפל המון פעמים - על הגב, על המסך, בצדדים - הזכוכית המשוריינת שרדה את זה בקלות, אבל על הפלסטיק יש כמה שריטות קלות.
* עמיד.
* ניתן לשדרג ידנית ל-2.3.7.
* קטן יחסית.
* כפתורים קצת קשים.