לפני כחמישה חודשים רכשתי בחנות בדיזנגוף גלקסי נוט.
חווית הקניה הייתה נעימה ומהירה, אם כי יש לציין שהמוכר סירב להראות לי את המכשיר, ואמר שלא ניתן לפתוח קופסאות.
קיבלתי את המכשיר בקופסה שכבר נפתחה והמוכר הסביר שזה עקב היישור לימין שהטכנאי במעבדה ביצע בו. כאן המקום לומר שאינני מבין בכל נושאי פריצות מכשירים וכו', והמוכר לא אמר לי דבר בעניין.
מעיון ברשת הבנתי שהדבר כלל איננו חוקי, ויתכן שגם פוגע באחריות היצרן המקורית של סמסונג.
כעבור ארבעה חודשים המסך החל לרצד ולהיטשטש מדי פעם. הייתי בטוח שהתקלה נובעת מאחת האפליקציות, עד שלאחר מספר ימים המסך הפסיק לחלוטין לעבוד.
דיברתי עם החנות בטלפון, ואמרו לי למסור את המכשיר לתיקון למעבדה באבן גבירול.
נסעתי לתל אביב (מחדרה) ומסרתי את המכשיר.
לאחר כשבוע בו אף אחד לא יצר איתי קשר, התקשרתי למעבדה בעצמי לבדוק מה קורה.
הטכנאי (אלכס?) אמר לי שהוא הזמין תצוגה מהיצרן אך התברר שהיא פגומה, והוא מקווה שלמחרת יקבל תצוגה חדשה ותקינה.
כעבור יומיים התקשרתי שוב, והפעם הטכנאי אמר שיש צרות ושאתמול הוא "התעצבן, זרק את המכשיר שלי הצידה והלך הביתה". הוא נתן לי איזשהו הסבר טכני מסובך שלא ממש הבנתי ממנו משהו, אבל השורה התחתונה הייתה שחוץ מהתצוגה למכשיר ישנה בעית חומרה נוספת ומורכבת, שנגרמה ממכה/נפילה.
הוא ציין שככל הנראה אין לו אפשרות לתקן את הבעיה ואמר שיתייעץ עם הבוס שלו ואולי המכשיר ישלח לתיקון בחו"ל.
בימים הבאים ניהלתי מספר שיחות נוספות עם הטכנאי ובהמשך גם עם הבוס (מיקי?), שאמר לי שהנזקים (בתצוגה ובחומרה הנוספת) לא נכללים באחריות כי הם נגרמו ממכה או נפילה, ושאחליט אם אני מעוניין לתקן את המכשיר ולשאת בתשלום או לקחת אותו כמו שהוא (לחלוטין לא בר שימוש).
הבהרתי לו שהמכשיר מעולם לא נפל או קיבל מכה כלשהי, ושאין עליו אפילו שריטה, אבל הוא התעקש וטען ש"גם אם תזרוק את המכשיר על קיר לא תהיה עליו שריטה אבל יגרם נזק לחלקים שבתוכו".
אמרתי לו שיתקינו חזרה את התצוגה הפגומה ושאבוא לקחת את המכשיר, ושבכוונתי לפנות לבית משפט לתביעות קטנות על מנת שיכריע בעניין, וזה אכן מה שבכוונתי לעשות.