שני סוגי הגריל העיקריים הם גריל פחם וגריל גז. מבחינת נוחות השימוש והתפעול, השליטה על עוצמת האש ועל הטמפרטורה, המהירות והדיוק שבהכנת סוגי מזון שונים, גריל גז הוא המומלץ יותר.



ממדי הגריל וגודל משטח הצלייה

ברכישת גריל יש לקחת בחשבון את המקום שבו הוא יוצב ואת כמות המזון שבכוונתכם להכין בו בבת אחת. בדרך כלל יש מתאם בין ממדיו הפיזיים של המכשיר ובין גודל משטח הצלייה, אבל הדגמים השונים מציעים יחסים שונים בין שני האלמנטים. למשל, גרילים מסוימים שכוללים אזורי עבודה ואחסון נוספים, או מבערים צדיים, לצד משטח הצלייה העיקרי. כמו כן, אם תרצו לנייד את הגריל, מובן שתצטרכו לבחור מכשיר קטן וקל יחסית, גם במחיר של התפשרות על גודל משטח הצלייה ומשטחי עבודה אחרים.




תפוקת BTU
אל תתנו לנתון הזה לבלבל אתכם ואל תלכו שולל אחרי הצהרות שיווקיות שמתהדרות ב-BTU "אדיר" או "עוצמתי". נתון ה-BTU בגריל גז קשור במישרין לגודל משטח הצלייה. ככל שהמשטח גדול יותר דרושה תפוקה גבוהה בהתאם על מנת לספק טמפרטורת צלייה הולמת. במרבית הדגמים הטובים העוצמה תואמת את גודל משטח הצלייה.בכל הקשור לאיכות הצלייה, המרכיב החשוב באמת בגריל הוא רשת הצלייה והיכולת שלה לאגור חום ולצלות כהלכה את המזון. לכן במקום להתמקד ב-BTU, בחרו גריל עם רשת איכותית. ועל כך, בפרק הבא:

רשת הצלייה

לטיבה של רשת הגריל יש השפעה דרמטית על איכות התוצאה, על נוחות השימוש בה ועל עמידותה לאורך זמן. לקבלת תוצאות טובות ולצלייה נוחה, בחרו רשת גריל מסיבית המורכבת מפסים עבים אוגרי-חום עם מרווחים צרים. בנוסף, שימו לב לחומר שממנו עשויה הרשת.




מבערים

בבחירת מבערים יש לשים לב למספר המבערים, המבנה שלהם והחומר שממנו הם עשויים. כמו כן, תוספת של מבערים צדיים יכולה להוסיף שימושיות לגריל ולהפוך אותו למטבח חיצוני.

 

מספר המבערים: רצוי תמיד לבחור גריל בעל שני מבערים נפרדים לפחות (לא כולל מבערים צדיים). כך, לצלייה במקביל של סוגי מזון שונים תוכלו לקבוע עוצמת להבה מתאימה לכל סוג.

 

מבנה המבערים: על פי רוב, המבערים מסודרים בצורה אנכית (מימין לשמאל, המוכרים גם  בשם "השיטה האוסטרלית") או בצורה אופקית (מהחזית פנימה). למרות שלא ניתן לקבוע חד-משמעית איזה מבנה עדיף, כשמדובר בהפעלה סלקטיבית של המבערים, אנחנו מוצאים את המבנה האנכי הגיוני יותר ונוח יותר לשימוש מהסידור המקבילי.

 



מבערים צדיים: דגמים מסוימים של גרילים מציעים מבערים צדיים, בנוסף למבערים  הראשיים שמתחת לרשת הצלייה המרכזית. מבערים כאלה עשויים להיות שימושיים ולשפר את נוחות השימוש בגריל, אבל גובים את מחירם, ולא רק בהוצאה הנוספת הכרוכה ברכישתו של דגם כזה.


החומר ממנו עשויים המבערים: המבערים בגרילים עשויים סוגים שונים של חומרים או  שילוב שלהם. החומר העמיד והמומלץ ביותר הוא אלומניום, כזה שיחזיק מעמד לאורך זמן וגם יעמוד בכבוד בשימוש אינטסיבי.


מחיר ואחריות

מחיר: מחירו של גריל גז מושפע מגודלו, ממספר משטחי הצלייה והמבערים שלו, מסוג החומרים שמהם עשויים חלקיו ומרכיביו  ומפונקציות מיוחדות שקיימות בדגמים השונים. טווח המחירים העיקר של גרילים נע בין כ-1,500 שקל ל-7,000 שקל ועד ל-30 אלף שקל לגרילים המפוארים.

 

אחריות: האחריות הניתנת לגריל מרמזת בדרך כלל על טיבו – ככל שהאחריות ארוכה יותר, סביר להניח שמדובר בגריל איכותי בעל עמידות גבוהה.

שימו לב שבחלק מהדגמים האחריות נחלקת לשניים: גוף הגריל והמבערים. רצוי לבחור גריל בעל אחריות של 3 שנים לפחות על המבערים ו-5 שנים או יותר על גוף הגריל. בכל מקרה, כאשר אין פירוט לגבי האחריות, בדקו היטב מה היא כוללת.


לקריאת המדריך המלא באתר WiseBuy לחצו כאן.