איזה סוג אוזניות מתאים לך?

אוזניות In-Ear: אוזניות קומפקטיות וניידות שמוכנסות ישירות לתעלת האוזן. הן קלות מאוד ומתאימות לשימוש תוך כדי תנועה, אבל יש אנשים שלא אוהבים את ההרגשה של עצם זר בתוך האוזן.


אוזניות Over-Ear: אוזניות קשת שה"כוסות" שלהן מקיפות את כל האוזן. הן מציעות איכות צליל טובה (פונטציאלית, כיוון שהדרייברים שלהן גדולים יותר) ובידוד מסוים מרעשי הסביבה. מתאימות להאזנה ממושכת, לשימוש בתוך הבית ולמי שאיכות הצליל חשובה להם יותר מהניידות.


אוזניות On-Ear: אוזניות קשת עם "כוסות" קטנות יותר שמונחות על האוזן החיצונית. מהוות איזון בין ניידות ואיכות צליל, אם כי הן עשויות להיות מעט פחות נוחות מאוזניות Over-Ear.





אוזניות חוטיות או אלחוטיות?

אוזניות חוטיות: אוזניות אלו מתחברות למכשיר באמצעות כבל. לעתים קרובות הן מספקות צליל באיכות גבוהה, אין להן סוללה פנימית והן אינן דורשות טעינה. עם זאת, הכבל עלול להגביל את הניידות ועשוי להיות מועד להסתבכות.


אוזניות אלחוטיות: מציעות חופש תנועה ומאפשרות להישאר במרחק מסוים מהטלפון. אוזניות אלחוטיות מסתמכות על טכנולוגיות שונות, הסוגים הנפוצים הם Bluetooth ו-RF או 2.4GHz שמתאים בעיקר לחיבור לטלוויזיה.


אוזניות True Wireless: הטרנד המוביל כיום בטכנולוגיית האודיו האלחוטי. האוזניות מספקות האזנה נטולת כבלים לחלוטין (כלומר גם לא בין שתי האוזניות עצמן) ומתחברות באופן אלחוטי למכשיר באמצעות Bluetooth.  הגורמים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון בעת בחירת אוזניות True Wireless הם חיי סוללה, איכות שמע ונוחות באוזן. ודאו שחיי הסוללה מספיקים (לפחות 4 שעות האזנה רצופה), שימו לב לסוג מקשי השליטה (מגע או לחיצה) ושקלו אוזניות עם תמיכה בעוזר קולי ועמידות בפני מים או זיעה, במיוחד אם האוזניות מיועדות לשימוש בפעילות ספורטיבית.


אוזניות True Wireless מגיעות בדרך כלל עם נרתיק טעינה המשמש כפתרון אחסון וטעינה. המארז מבטיח שהאוזניות תמיד מוכנות לשימוש ומספק חיי סוללה נוספים לאוזניות עצמן.




איכות סאונד: מה לשים לב?

טווח תדרים: טווח תגובת התדרים מציין את ספקטרום התדרים שהאוזניות יכולות לשחזר. זה נמדד בדרך כלל בהרץ (Hz). חפשו אוזניות עם תגובת תדרים רחבה כדי להבטיח שיחזור אודיו מאוזן על פני התדרים הנמוכים, הבינוניים והגבוהים.


עכבה: עכבה, הנמדדת באוהם (Ω), מתייחסת להתנגדות החשמלית של האוזניות. אוזניות עם עכבה גבוהה יותר דורשות יותר כוח כדי לספק איכות צליל אופטימלית. אם אתם מבחינים בדקויות של סאונד, שקלו להתאים אוזניות בעלות עכבה גבוהה עם מגבר אוזניות ייעודי או מכשיר שיכול לספק כוח מספיק כדי להניע אותן ביעילות.


דרייברים: גודל הדרייברים בתוך האוזניות משחק תפקיד משמעותי באיכות הסאונד. דרייברים גדולים יותר מייצרים לרוב תגובת בס ואיכות צליל טובה יותר - אבל הם לא הגורם הבלעדי. גורמים כמו מעבד הצליל, החומרים מהם בנויים הדרייברים וההנדסה שלהם משפיעים גם הם על איכות הצליל.


קודקים: בעת שימוש באוזניות אלחוטיות, הבחירה במקודד שמע יכולה להשפיע על איכות הצליל ויציבות החיבור. קודקים נפוצים הם SBC, AAC הנחשבים לבסיסיים, וקודקים איכותיים יותר כמו aptX ו-LDAC שיכולים לספק איכות סאונד משופרת, בתנאי שגם האוזניות וגם המכשיר המשדר תומכים בהן. מומלץ לבדוק אם המכשיר והאוזניות תואמים לאותו codec כדי להבטיח ביצועי שמע מיטביים.


אודיו ברזולוציה גבוהה (Hi-Res): לאודיופילים שמחפשים איכות סאונד יוצאת דופן. Hi-Res Audio מתייחס לפורמטי שמע ולציוד שמסוגלים לשחזר טווח תדרים רחב יותר ועומק סיביות גבוה יותר בהשוואה לאודיו רגיל. לאוזניות אלו יש לרוב רכיבים מעולים והן מעוצבות בקפידה כדי לספק שחזור מדויק ומפורט של הצליל.




ביטול רעשים ושקיפות לסביבה

ביטול רעשים אקטיבי: לשימוש באוזניות מחוץ לבית ולסביבות רועשות, כדאי לקנות אוזניות המצוידות בטכנולוגיית Active Noise Cancellation (ANC). אוזניות ANC משתמשות במיקרופונים מובנים כדי לזהות צלילי סביבה וליצור אותות נגד רעש המבטלים אותם ביעילות. טכנולוגיה זו יעילה במיוחד בהפחתת רעשים בתדר נמוך, כמו רעם של מנוע מטוס או זמזום של בית קפה הומה אדם. חשוב לציין שלטכנולוגיית ANC יש את המגבלות שלה, וייתכן שהיא לא תבטל לחלוטין את כל הצלילים. בנוסף, ANC יכול להכניס תחושת לחץ קלה או להוסיף רחש רקע חלש. 


מצב שקיפות לסביבה: בנוסף ל-ANC, אוזניות רבות כוללות גם מצב שקיפות שמאפשר להישאר מודע לסביבתה בזמן השימוש באוזניות. על ידי שימוש במיקרופונים חיצוניים, מצב שקיפות לוכד צלילי סביבה ומאפשר להם לעבור אל האוזניים. תכונה זו שימושית במיוחד במצבים שבהם צריכים להיות מודעים להודעות חשובות  (למשל בתחנת רכבת), שיחות או סכנות פוטנציאליות. 




חיי סוללה וטעינה

אוזניות אלחוטיות דורשות סוללה. כדאי לחפש דגמים עם חיי סוללה מספיקים; בדרך כלל, חיי הסוללה נעים בין מספר שעות ליותר מ-30 שעות, תלוי בסוג האוזניות ובשימוש. לאוזניות True Wireless חיי סוללה של 4-8 שעות נחשבים טובים.


אפשרויות טעינה: USB-C הוא חיבור הטעינה הנפוץ ביותר כיום. כדאי לבדוק אם האוזניות תומכות בטעינה מהירה, שמאפשרת ליהנות מהמוזיקה ללא המתנה ארוכה. אוזניות True Wireless שונות תומכות בטעינה אלחוטית באמצעות קופסת הטעינה, ואם זה חשוב לכם, בדקו שהדגם המבוקש אכן תומך בטעינה אלחוטית.


תמיכה באפליקציות

יצרני אוזניות רבים מציעים אפליקציות נלוות ייעודיות המשפרות את חווית המשתמש ומספקות אפשרויות התאמה אישית נוספות. יישומים אלה מאפשרים בדרך כלל לשלוט בהגדרות שונות, כגון התאמות צליל EQ (Equalizer), רמות ANC ואפילו עדכוני קושחה. אפליקציות מסוימות עשויות להציע גם תכונות כמו פרופילי סאונד מוגדרים מראש או היכולת ליצור פרופילים מותאמים אישית, מה שנותן יותר שליטה על חווית ההאזנה האישית, ואף צלילי "רעש לבן" שמסייעים להתמקד ולהירגע בעת הצורך. 




עמידות

אם האוזניות משמשות לפעילות ספורטיבית או לשימוש מחוץ לבית, בגשם או ליד הבריכה, חשוב לשים לב לדירוג ה-IP (Ingress Protection) של האוזניות. דירוג ה-IP מציין את רמת ההגנה מפני מים ואבק. לדוגמה, דירוג IPX7 אומר שניתן לטבול את האוזניות במים של עד מטר אחד למשך זמן מוגדר. בדיקת דירוג ה-IP מבטיחה שהאוזניות מוגנות כראוי מפני נזקי מים ויכולות לעמוד בסוג השימוש המיועד.