גודל ואיכות מסך

ההיבט הראשון שיש לקחת בחשבון בעת רכישת מחשב All-in-One הוא גודל ואיכות המסך. גודל המסך נע בדרך כלל בין 21 ל-34 אינץ', והבחירה צריכה להיות תלויה בהעדפות האישיות ובסוג השימוש במחשב. מסך גדול מספק חוויית צפייה טובה יותר, אבל הוא עשוי להיות מגושם עבור חללי עבודה קטנים.


מבחינת איכות, חפשו מחשב All-in-One עם תצוגה ברזולוציה גבוהה (לפחות Full HD, אבל רצוי 4K) כדי להבטיח חדות גבוהה וקריאות טובה יותר של טקסטים. בנוסף, כדאי לבדוק את קצב הרענון של המסך, במיוחד עבור גיימינג; קצבי רענון גבוהים יותר (כמו 144Hz) מספקים תנועה חלקה יותר ומפחיתים את טשטוש התנועה. בהירות היא גורם חשוב נוסף, במיוחד אם המחשב ה-All-in-One נועד להיות בחלל מואר. כדאי למצוא מחשב עם מסך בעל בהירות של 250 ניטים ומעלה. אם מסך מגע חשוב לכם, חפשו דגמים שתומכים ביכולת הזו אם כי היא עלולה לייקר את המחשב.




מעבד, זיכרון וכרטיס גרפי

יחידת העיבוד המרכזית (CPU), יחידת העיבוד הגרפי (GPU) וזיכרון ה-RAM קובעים את רמת הביצועים של המחשב.


כדאי לרכוש מחשב עם מעבד מרובע ליבות ומעלה מיצרנים מוכרים כמו אינטל או AMD. חפשו דגמים עם מעבדים מהדורות האחרונים בעלי מהירויות שעון גבוהות יותר עבור ריבוי משימות משופרות ועיבוד מהיר יותר. ככלל אצבע עבור מעבדי אינטל, מעבדי i3 הם בסיסיים וזולים יותר ומתאימים לשימוש קל, מעבדי i5 חזקים יותר ומתאימים לשימוש מסיבי יותר, ומעבדי i7 הם היקרים והחזקים יותר ברשימה (יש גם מעבדי i9 ואחרים שלרוב נדיר למצוא במחשבי All-in-one). מבחינת המאיץ הגרפי, למשתמשים רגילים כרטיס גרפי משולב יספיק. לגיימרים, עורכי וידאו ומעצבים גרפיים כדאי לבחור בכרטיס גרפי ייעודי של מותגים מובילים כמו NVIDIA או AMD לטיפול במשימות עתירות משאבים.


זיכרון RAM חיוני לריבוי משימות וביצועי מערכת חלקים. עבור שימושים כלליים, 8GB של זיכרון RAM מספיקים בדרך כלל. עם זאת, משתמשים מתקדמים או אלה שזקוקים למחשב לעבודה הדורשת משאבים כגון עריכת וידאו או מודלים תלת מימדיים צריכים לשאוף ל-16GB או יותר.




אחסון

כונני דיסק קשיח מסורתיים (HDD) זולים יחסית ומציעים קיבולת אחסון בשפע, אך הם איטיים יותר בהשוואה לכונני SSD. לזמני אתחול מהירים יותר ותגובתיות משופרת של המערכת, בחרו במחשב All-in-One עם כונן SSD. כדאי לשקול דגמים שכוללים שילוב של SSD ואחסון HDD כדי ליהנות מהיתרונות של מהירות ושטח אחסון בשפע.



קישוריות

אפשרויות הקישוריות של מחשב All-in-One קובעות את תאימותו לציוד היקפי ואת יכולתו להתחבר לרשתות. חפשו דגמים המציעים מגוון יציאות, כולל USB-A, USB-C, HDMI וקורא כרטיסי SD. ודאו שלמחשב All-in-One יש יכולות Wi-Fi ו-Ethernet מובנות לחיבור לאינטרנט. תמיכת Bluetooth חשובה אם אתם מתכוונים לחבר אוזניות אלחוטיות או עכבר או מקלדת עם חיבור Bluetooth.



ציוד היקפי למחשב

בעידן שיחות הוידיאו והזום, כדאי לוודא שלמחשב יש מצלמת אינטרנט ומיקרופון טובים. חפשו דגמים המציעים רזולוציה גבוהה, רצוי 1080p, עבור פלט וידאו חד ומפורט. בנוסף, תכונות מתקדמות כמו פוקוס אוטומטי ורגישות לאור נמוך יכולות לשפר את איכות התמונה בתנאי תאורה שונים. מיקרופון מובנה עם טכנולוגיית ביטול רעשים יאפשר שמע ברור במהלך שיחות וידאו. חלק ממחשבי All-in-One מציעים תריס פיזי או הגדרות פרטיות מבוססות תוכנה כדי להבטיח את הפרטיות כשמצלמה אינה בשימוש. 


רבים ממחשבי All-in-One מגיעים עם סט של מקלדת ועכבר אלחוטיים, מה שמפחית עומס בשולחן העבודה ומייצר מראה נקי יותר. 




עיצוב וארגונומיה

העיצוב של מחשב All-in-One מסייע מאוד ליצור סביבת עבודה אסתטית. חפשו עיצוב שמשלים את סביבת העבודה והסגנון האישי שלכם. הנה כמה שיקולי עיצוב מרכזיים:

גודל מסגרת: מסגרת קטנה יותר סביב המסך מאפשרת יחס מסך-גוף גדול יותר, מקסום את אזור הצפייה ומראה מרשים יותר.

ארגונומיה: חפשו מעמד מתכוונן המאפשר לכם למצוא את זווית הצפייה הנוחה ביותר. זה עוזר למנוע מאמץ בצוואר ובעיניים בשימוש ממושך.

ניהול כבלים: מחשבי All-in-One רבים מציעים פתרונות ניהול כבלים מובנים שמסייעים לשמור על סביבת העבודה מסודרת ומאורגנת.