"מה הבאת לי?"

ישנם סוגים רבים של צעצועים: בובות ודמויות, כלי רכב, חיות, משחקי הרכבה, משחקי חשיבה ויצירה, פאזלים ועוד. חשוב להתאים את הצעצוע לגילו של הילד, יכולותיו ותחומי העניין שלו. ההתאמה לגילאים מצוינת תמיד על האריזה (כחלק מהגדרתו כצעצוע תקני). מומלץ שלא לקנות לילדים מתחת לגיל 3 צעצועים עם חלקים קטנים, מחשש לבליעה. ההתאמה לתחומי העניין וטעמו של הילד תלויה בילד עצמו: כיום יש ז'אנרים ודמויות פופולאריים שילדים אוהבים (ספיידרמן, דורה, דיסני, בוב הבנאי ועוד, הרשימה מתארכת ומתעדכנת כל הזמן). אם אתם קונים צעצוע לילד שאינכם יודעים מה טעמו, ז'אנר או דמותו פופולאריים יהיו הימור טוב ברוב המקרים.




"אמא, איך פותחים את זה?"

צעצועים באים במגוון אריזות. רובם מגיעים באריזות קרטון וקרטון שחלקו שקוף. צעצועים גדולים ללא חלקים קטנים יכולים להגיע ללא אריזה, כשהם עטופים רק ברשת ניילון או פלסטיק. ישנן אריזות קרטון שהן חצי קרטון וחצי פלסטיק שקוף, אשר יכולות להיות גם קשות לפתיחה לילדים קטנים, ואף מסוכנות- הפלסטיק יכול להיקרע במאמץ, ולהשאיר קצוות חדים.


כשמדובר בצעצוע שכולל הרבה חלקים בגדלים שונים (בית בובות עם אביזרים, לגו, פליימוביל וכ"ו) חשוב לשמור על שלמות האריזה כדי להבטיח שהחלקים לא ילכו לאיבוד וימצאו את דרכם אל כף רגלו החשופה של ילדכם.

"אבא, אבל למה זה לא כמו בתמונה?"

צעצועים מסוימים מציגים על אריזות סגורות צעצוע בצבע אחד, כאשר הצעצוע שבפנים הוא בצבע אחר. במקרה של צעצועים איכותיים זה לא קורה, אולם היו נכונים למצב בו תצטרכו להסביר לילד שזה אותו הצעצוע.



"אמא, זה לא עובד!"

צעצועים רבים מופעלים בסוללות. בדרך כלל אלו סוללות אצבע סטנדרטיות. הסוללות לא תמיד מסופקות עם המוצר ועל כן חשוב לוודא כי יש באריזה סוללות שאכן מתאימות למוצר. במידה ואין, חנויות צעצועים מחזיקות ברוב המקרים גם סוללות ממותג מוכר ואיכותי, וגם סוללות פשוטות וזולות יותר. בדיקה פשוטה אם הסוללות כלולות או שיש צורך בקנייתן יכול להיות ההבדל שבין ילד שמח לילד עצוב ומתוסכל. בנוסף, חשוב לוודא שאתם מבינים כיצד פועל הצעצוע, כדי שתוכלו להסביר ולהראות לילדכם.



והכי חשוב – בטיחות!

מכוני תקנים בארץ ובחו"ל מגדירים תקנים מחמירים מאוד לצעצועים. על הצעצוע להכיל הוראות שימוש, אזהרות בטיחות והגדרה לאיזה גיל הצעצוע מיועד. כך או כך מומלץ לחפש צעצוע עם תו תקן. חשוב להרחיק אריזות ניילון ופלסטיק מהישג ידם של ילדים קטנים מחשש לבליעה. בנוסף, צעצועים נוטים להתבלות כאשר משתמשים בהם הרבה ולכן חשוב לבדוק מה מצבם של הצעצועים שקניתם לילדכם, בדגש על צעצועים שאהובים עליהם במיוחד. צעצוע שהיה בטוח כשקניתם אותו יכול להתפרק לחלקים קטנים, לחשוף חוטים ובליטות מחודדות ועוד בחלוף הזמן.