מכשיר הסטפר מיועד לחיקוי תנועת עלייה וירידה במדרגות, מפעיל את הלב ועובד על שרירי הרגליים. קיימים שני דגמים של סטפרים: אלקטרוני וידני.


סטפר ידני או אלקטרוני?

סטפר אלקטרוני מצויד במנוע אשר מווסת את תנועת ה"מדרגות", דבר אשר מקל על המפרקים.
סטפר ידני לרוב זול יותר מן האלקטרוני, ונע מדגמי-מיני של רגליות בלבד, למתקן שלם בעל צג אלקטרוני ובוכנת לחץ אוויר אשר מווסתת את תנועת הצעידה (בניגוד למנוע חשמלי אשר עושה זאת בדגם האלקטרוני).



רוב מכשירי הסטפר מצוידים בפדלים עצמאיים, המזכירים את האליפטיקל: כאשר לוחצים על פדל אחד מטה כאשר השני מתרומם. עם זאת, חלקם של הסטפרים מציעים מנגנון מסתובב מעצמו, אשר מחייב את המתעמל לעמוד בקצב המכשיר ובך מציעים אימון אינטנסיבי יותר.

קיימים סטפרים מורכבים יותר, המערבים אימון של חלקי גוף נוספים, כמו באפליפטיקל, למשל. הם מומלצים בעיקר לאלו אשר מוצאים את האימון בסטפר מונוטוני מדי והיו רוצים לאמן תוך כדי גם את הידיים וחלק הגוף העליון.

פיצ'רים נוספים

גודל הפדלים: שים לב שהפדל אינו קטן או גדול מדי על מנת שתתאפר תחושת צעידה נוחה. פדל קטן מדי ילחץ על כף הרגל ועלול "להרדים" אותה. כמו כן, רצוי לבחור סטפר אשר הפדלים בעלי רצועות אשר ימנעו מהרגל להחליק במהלך האימון.



יחידת בקרה: בדגמים המתקדמים יותר קיימת מערכת בקרה. המערכות הבסיסיות מציגות מספר צעדים, מרחק, זמן ולעתים הערכה של כמות הקלוריות שנשרפו עד כה. דגמים מתקדמים יותר בעלי הנעה אלקטרונית מנטרים גם את קצב הלב וניתן לתכנת אותם באופן אישי לאימון רצוי לפי יעדי המתאמן. שים לב שככל שמערכת הבקרה משוכללת יותר, כך יעלה מחיר הסטפר. לכן, התחשב בצרכיך ובכמות ההשקעה אליה אתה מוכן בקנייה.