1. הספק המכשיר נמדד בוואט. כשככל שיש יותר ממנו, כך גדלה היכולת התיאורטית של המכשיר לייצר חום. רוב מכשירי החימום פועלים בהספק שנע סביב 2000 או 2500 וואט, אך אמצעי החימום הבטיחותי והחסכוני ביותר הוא המזגן. הוא אמנם מייבש את האוויר ולחלק מהאנשים הוא אינו נעים במיוחד, אך הטמפרטורה שלו עקבית וניתנת להגדרה, מה שהופך אותו לפתרון מוצלח לחדרי ילדים.

2.  לחימום נעים באמת, משתמשים
ברדיאטור. ואם יש ילדים קטנים בבית, אז אפשר ללכת על רדיאטור מוגן שצלעותיו קרות משמעותית מרדיאטור רגיל. כך גם אם הקטן שרק מתחיל להישען על חפצים נוגע במכשיר, הוא לא יקבל כוויה. עוצמת הרדיאטור גדלה יחד עם כמות הצלעות, וכך גם היכולת שלו להתמודד עם חדר גדול יותר. חלק מהמכשירים מגיעים עם מיכל מים שניתן להניח מעל הצלעות, והוא מחזיר את הלחות לחדר ומונע התייבשות.



3. מפזר חום הוא אמצעי החימום הרועש ביותר, אך הוא גם הקטן והנייד ביותר, מה שהופך אותו לפתרון מוצלח לדירות שכורות או משרדים. קחו בחשבון שהוא גם בזבזני מאוד בחשמל ולכן הפעילו אותו רק מתי שצריך. הוא מספק גם פתרון טוב לחדרי מקלחת קטנים והופך את אותם רגעים שבין הורדת הבגדים ועד לכניסה למים החמימים - להרבה יותר נעימים.

 

4. מקרני חום ותנורי הלוגן (או אינפרה אדום, אין הבדל משמעותי ביניהם) מספקים אלומת חום צרה ישירות מולם, ושהם מאירים באור אדום את הסביבה, מה שהופך אותם לבעייתיים בכל הקשור לחדרי שינה. חשוב לדעת שאלו המגיעים ללא תו תקן, לא מכילים מתג בטיחות המכבה את המכשיר במקרה של נפילה. עם זאת, הם מספקים חום ישיר ומיידי ללא רעש.


5. בתים רבים בישראל משלבים היום מרפסת שמש, והפתרון של פטריית חימום חשמלית הוא נהדר למרפסות כאלו, בין אם אתם יוצאים לשאוף אוויר, או סתם רוצים לראות את הנוף - הפטרייה הזו תאפשר לכם ליהנות דקות רבות לצידה. צריכת החשמל שלה היא גבוהה למדי, אבל לא לכל מרפסת שמש ניתן להגיע עם צינור גז. חשוב לשים לב שהיא חייבת לעמוד מתחת למחסה מכיוון שהיא לא עמידה למים.



6. בזמן החורף כמות השריפות בבתים רק עולה בגלל שימוש לא נכון בתנורים ומפזרי חום. מה עושים? הרחיקו חומרים דליקים מקרבת התנור, אל תחברו מספר מכשירי חשמל שדורשים זרם רב לאותו שקע כי הוא עלול להתחמם וליצור קצר, אלא פזרו את המכשירים בין השקעים בבית. וכמובן - דאגו למנוע גישה לאמצעי החימום לילדים וחיות מחמד.