אופני הכושר היו ונשארו ממכשירי הכושר הביתיים הפופולאריים ביותר. ניתן להתעמל עליהם מול הטלוויזיה ותוך שמיעת מוסיקה. הם נוחים ופשוטים לשימוש, ומעניקים אימון אפקטיבי המעלה באופן יעיל את הדופק, שורף קלוריות ועם זאת לא מזיק במיוחד לברכיים ולפרקים.

סוגי אופני הכושר

ישנם שלושה דגמים בסיסיים של אופני כושר: אנכיים, שעונים ולספינינג.

אופני הכושר האנכיים מחקים באופן הדומה ביותר רכיבה על אופניים "רגילים". המתאמן יושב כאילו היה רוכב בשטח, על מושב קטן, ללא תמיכה בגב והפדלים ממוקמים מתחת לכיסא. אופני הכושר בעלי המשענת מעניקים תמיכה לגב התחתון. הפדלים ממוקמים בהם מקדימה, והרוכב יושב בהן בדומה לנהג במכונית. אופני הספינינג נפוצים בעיקר בחדרי כושר, והשימוש הביתי בהן מצומצם פחות.



למה לשים לב טרם הרכישה

נוחות: חשוב מאוד שדגם האופניים יתאים לך. אם אתם זקוקים לתמיכה בגב התחתון, לכו על אופני כושר בעלות משענת. אם אתם מעוניינים לחקות רכיבת אופניים רגילה - בחרו באופני כושר אנכיות.

שימו לב שניתן לכוונן את תושבת הכיסא לפי הגובה של המשתמש, ושקיים מנגנון נעילת בטיחות. את ידיות הכיסא רצוי שניתן יהיה לכוונן לפי רוחב האחיזה בהן.

התנגדות מגנטית: בדקו האם האופניים מצוידות במכשור זרם מגנטי שמיועד להקלה ודיוק מירבי בבלימה ובהאצה. שימו לב האם קיימות במכשיר תוכניות לשליטת דופק - תוכניות אלו יגיבו אוטומטית לדופק שלכם, וישנו את תוכנית האימון על פי הצורך להאיץ או להאט אותו.



תוכניות אימון: קיימות תוכניות אימון רבות: רכיבה במישור, בירידה או בעלייה, תוספות התנגדות מצד המכשיר להגברת מאמץ ועוד. במכשירים מסוימים ניתן לתכנן מראש מסלול שיורכב ממספר תוכניות שונות. התאימו את האופניים לצרכים שלכם, כך שלא תמצאו עצמכם עם אימון קל מדי שכבר לא גובה מכם מאמץ, ומצד שני אין טעם לשלם סכומי עתק אם אתם מתכוונים להשתמש רק בשלוש תוכניות אימון בסיסיות.