לפני קניית מסלול ריצה (נהוג לקרוא לו גם הליכון), הנה מספר נקודות אליהן רצוי לשים לב:

אורך המשטח

התאימו את אורך המשטח לגובה. ככלל, לאנשים גבוהים יותר צעדים גדולים יותר, ולכן יתאים להם מסלול ארוך יותר. אם ברצונכם באמת לרוץ, ולא רק להשתמש במשטח כהליכון, רצוי לרכוש מסלול אשר משטח הריצה שלו אינו נופל מ-1.20 מטרים. משטח קצר יותר לגרום לתחושת אי נוחות וחוסר יציבות על המסלול. לצרכי הליכה בלבד, גם משטח באורך של 1.10 מטרים יספיק.



עומס מקסימאלי על המסלול

מסלולי הריצה השונים נבדלים ביניהם בעומס המקסימאלי אשר הם מסוגלים לשאת. אמנם, רוב ההליכונים מסוגלים להחזיק משקל של עד כ-130 קילוגרמים, אבל רצוי לברר את הנושא בטרם רכשתם את המכשיר. ככל שההליכון נדרש להחזיק משקל גבוה יותר, כך הוא זקוק למנוע חזק יותר. ככל שהמנוע חזק יותר, מתייקר מסלול הריצה.

רצוי לא להסתפק בהליכון אשר העומס המקסימאלי שלו הוא בדיוק משקל גופכם. זאת מאחר והדבר יוביל לשחיקה מהירה יותר שלו. רצוי לכוון תמיד להליכון אשר העומס המקסימאלי שהוא מסוגל לשאת גבוה בכ-20% ממשקל גופכם.

תוכניות אימון

תוכניות האימון השונות מתבטאות בשינוי השיפוע ומהירות המסלול לפרקי זמן קצובים וקבועים, על מנת להעניק למשתמש תחושת גיוון ולאמן באופן שונה את הגוף. מספר תוכניות האימון משתנה ממסלול למסלול. לרוב, מסלול בעל 3-5 תוכניות אימון יספיק למתאמן הממוצע. אם אינך טוען לתואר אולימפי- חבל לבזבז כסף רב על מכשיר בעל 20 תוכניות אימון שמתוכן תשתמש רק בחמש.



בולמי זעזועים

לאנשים הסובלים מבעיות ברכיים, פרקים וגב מומלץ להשקיע מעט יותר כסף ולרכוש מסלול המצויד בבולמי זעזועים. הם יפחיתו מן העומס החוזר אליכם. ברוב מסלולי הריצה קיימת רצועה אחת לפחות אשר מצפה את המסלול ואמורה לבלום באופן חלקי את זעזועים, ומסלולים שנועדו במיוחד לריצה אמורים לכלול לפחות עוד ארבעה בולמי זעזועים. ככל שבולמי הזעזועים רכים יותר ומחזירים פחות עומס, כך הם גם יקרים יותר.

גודל ההליכון ויכולת הקיפול שלו

מאחר ולא לכל המתאמנים הביתיים חדר שלם בבית המוקדש לכושר, לרוב ימצא את עצמו מסלול הריצה בסלון או בחדר המגורים. לכן רצוי למצוא מכשיר אשר יתאים בגודלו לחדר, או כזה שניתן לקפל ולאכסן ולפתוח רק בשביל האימון. אמנם ההליכונים שאינם ניתנים לקיפול הינם מאסיביים ויציבים יותר, אולם לתדירות השימוש הביתי המסלול המתקפל מספק בהחלט.



שיטת מדידת הדופק

רוב המתאמנים יודעים כי יש חשיבות לגובה הדופק באימון. לכל מתאמן "דופק מטרה" משלו. דופק נמוך מדי יוביל לכך שהאימון לא יהיה אפקטיבי, ודופק גבוה מדי עלול להיות מסוכן.

קיימות שתי שיטות מדידת דופק במכשירי ספורט: אחיזה (נמדד על ידי אחיזה בידיות המסלול או אחיזה של מד דופק) וחגורות חזה. חגורות אלו הינן לרוב אלחוטיות ומשדרות למכשיר את הדופק. חגורות החזה נחשבות לאיכותיות ומדויקות יותר, ולכן הינן יקרות יותר.

מומלץ לחפש הליכון חשמלי שיש בו תוכניות לשליטת דופק - תוכניות אלו יגיבו אוטומטית לדופק שלכם, וישנו את תוכנית האימון על פי הצורך להאיץ או להאט אותו.