מה חשוב לבדוק לפני רכישת מחשב נייד


כעיקרון מנחה, הלפטופ האידיאלי עבורכם הוא זה שישרת את הצרכים האישיים שלכם. באותה נשימה, עדיין יש כמה פרמטרים שלא כדאי להתפשר עליהם:


1. גודל ומשקל: מטבע הדברים, נחפש לפטופ קל יחסית ונוח לנשיאה, כזה שלא כל סחיבה שלו בתיק הגב והתניידות עמו תהפוך למשימה מסורבלת.

2. איכות המסך: אנו נוטים לשכוח כמו שעות עינינו בוהות במסך המחשב במהלך סדר היום הממוצע שלנו, כך שלא נרצה להתפשר על מסך שאינו נוח לעין, בעל צבעים מלאים וחדים וכזה שצויד ברזולוציה מספקת, כאשר נכון לכתיבת שורות אלו סטנדרט הרזולוציה המינימלי עומד על 1920X1080 פיקסלים.

לפטופ על שולחן עבודה

3. מעבד: לא משנה אם אתם עורכי וידאו מקצועיים, גיימרים או סטודנטים עם דרישות מינימום – תמיד נעדיף מעבד שיצא לפחות בשנה האחרונה. מחשבים המצוידים במעבדים שהושקו לפני כן נכנסים מאוחר מדי למציאות תובענית מבחינת דרישות המערכת הנוכחיות, מה גם שבניגוד למחשב נייח, ברוב מוחץ של המקרים לא תוכלו לשדרג את מעבד הלפטופ, כך שעד שתחליפו למחשב חדש תאלצו להישאר עם מעבד ישן ישר מהקופסה.

4. זיכרון RAM: מדובר ברכיב המאפשר למחשב לגשת למשימות שונות במהירות התלויה בקיבולת הזיכרון. גם אם אינכם משתמשי מחשב מתקדמים, כיום 8GB הוא המינימום הנדרש אפילו להפעלת תוכנות פופולריות כמו הדפדפן של כרום, פתיחת מסמכי PDF, עריכת שיחת סקייפ וכדומה. כמובן שכל אלו יצליחו לרוץ גם בזיכרון RAM נמוך יותר, אך חווית השימוש תהיה איטית משמעותית. 

דגשים בבחירת מחשב נייד 


מה זה רם / RAM בלפטופ?

זיכרון ה-RAM מורכב מראשי התיבות Random Access Memory, ובתרגום פשוט, הזיכרון בו המחשב משתמש כדי לעבור ממשימה למשימה. מדובר ברכיב אלקטרוני בעל קיבולת המתבטאת ב- GB, כאשר ככל שהזיכרון גדול יותר, כך המחשב מסוגל להתמודד עם יותר משימות במקביל מבלי שתורגש האטה.

כמה ראם / RAM צריך לפטופ?

נכון לתחילת 2019, 8GB זיכרון RAM אמורים להספיק למשתמש בעל הדרישות הממוצעות. משימות פשוטות כמו עריכת מסמכים ומצגות, גלישה בכמה לשוניות במקביל, צפייה בסדרות, ביצוע שיחות וידאו ובעצם כל מטלה שאינה הופכת את המחשב למכונת עבודה מקצועית – לא אמורה לגרום ללפטופ להזיע. מעצבים גרפיים וגיימרים יעדיפו קיבולת כפולה מכך, כלומר 16GB, כך שתוכנות הגרפיקה המקצועיות והמשחקים המתקדמים לא "יחנקו" את המחשב בשל דרישות הזיכרון הגבוהות שלהן. מיטיבי לכת אף יעדיפו את 32GB – קיבולת שתתאים בעיקר לעורכי וידאו בתלת מימד או גיימרים מקצועיים.



מה מחיר הגון של לפטופ?

כמו שאפשר לקנות מכונית פרטית ב-40 אלף שקלים, אפשר גם למצוא רכב פאר במיליון וחצי שקלים, למרות שבפועל שניהם יביאו אתכם לאותה נקודה. כמו שכבר הבנתם, אין מחיר "הגון" למחשב והכל תלוי בדרישות שלכם מאותו לפטופ. בצורה מאוד כללית, מחשבים ניידים שיספקו את רוב המשתמשים ינועו בין 2,500 ל-3,500 שקלים.

מהו אורך חיים של לפטופ?

אורך חיים ממוצע של לפטופ נע בין שנתיים לשלוש שנים, כשעמידותו תלויה באופן ההתייחסות של המשתמש אל המחשב, כמו התקנת אנטי וירוס, הימנעות מהתקנת תוכנות ריגול למיניהן, שחיקת המעבד לאורך הזמן, חיסכון בחיי הסוללה, הימנעות ממכות פיזיות ועוד. משתמשים שידאגו היטב ללפטופ שלהם יוכלו אף ליהנות מלפטופ למשך 4 או 5 שנים.

מה הגדלים הסטנדרטיים של מסכי לפטופ?

מסכי לפטופ קיימים במגוון גדלים, כשהפופולריים שבהם הם 11.6, 13.3, 14, 15.6 ו-17.3 אינץ', וכל גודל יתאים לסוג משתמש אחר. אנשי עסקים המתניידים רבות יעדיפו את הגדלים הנמוכים יותר, אשר מתבטאים גם במשקל גוף נמוך יחסית, סטודנטים יעדיפו את גרסאות ה-14 וה-15.6 אינץ' לקריאה נוחה ולגיימרים יהיה אידיאלי מסך ה-17.3 אינץ', שבדר"כ גם מאובזר בתצוגה ראוותנית ומקצועית יותר.

גדלי מסך של לפטופים

איך אני בודק כמה RAM יש לי בלפטופ?

הבדיקה תקפה למערכות הפעלה החל מ-7 Windows והלאה: קליק ימיני על אייקון "המחשב שלי/This PC", "מאפיינים/Properties". תחת סעיף "מערכת/System", ב-"זיכרון מותקן (RAM)/ Installed Memory (RAM)" תצוין כמות זיכרון ה-RAM המסומנת ב-GB.

מה הלפטופ האידאלי לסטודנט?

המחשב האידיאלי לסטודנט הממוצע אינו תובעני מדי מבחינת ביצועי מערכת – כל עוד תפעילו משימות סטנדרטיות כמו גלישה שגרתית, קריאת מסכי PDF, עריכת מסמכי אופיס, ביצוע שיחות קבוצתיות בסקייפ וכדומה. לפטופ אידיאלי שכזה יכלול מעבד i3 או i5 (בהתאם לתקציב) מסדרה שיצאה בשנה האחרונה, SSD בעל נפח אחסון 128GB, זיכרון RAM בנפח 8GB ונפח אחסון בין 500GB ל-1TB יספיקו בהחלט. כמובן שאם מדובר בסטודנטים לעיצוב או עריכת וידאו, תאלצו גם להתחשב בכרטיס גרפי מקצועי, אך מאחר ורוב הסטודנטים אינם נדרשים לרכיב יקר שכזה, לפטופ אידיאלי לסטודנט אמור לעלות בין 2500-3000 ₪.


מחשבים ניידים

מה הופך לפטופ למהיר?

לפטופ מהיר מורכב מכמה פרמטרים אך המכריעים שבהם הם זיכרון ה-RAM, נפח ה-SSD והמעבד. לשוק הפרטי, מעבדי ה-i7 מבית אינטל למשל נחשבים למהירים ביותר, כאשר ההתייחסות לדור החדש ביותר שיצא. נכון לכתיבת שורות אלו, זיכרון RAM יעיל עומד על 16GB ונפח SSD בסך 512GB יהפוך לפטופ למהיר מאוד.

מהו אורך חיים ממוצע של הסוללה בלפטופ?

בלי יוצא מן הכלל, בקרב כל הלפטופים יורגש קיצור חיי סוללה בתוך שנה וחצי עד שנתיים של שימוש, כאשר עמידות הסוללה תלויה בהנהגות המשתמש. לפטופ ממוצע יידע להציע בערך 400 מחזורי טעינה, כלומר מפריקה מלאה ל-100% סוללה, כאשר לאחר מכן איבוד חיי הסוללה יתבטא הן במהירות טעינה איטית יותר והן במהירות פריקה גבוהה יותר.

איך שומרים על חיי הסוללה?

ישנן כמה דרכים לשמור על הסוללה לטווח הארוך וכך להעניק עוד שנה/שנתיים לחיי המחשב:
1. סגרו תוכנות ומשחקים זוללי אנרגיה בזמן אי-פעילות.
2. הימנעות מפריקה מלאה של הסוללה (כלומר הגעה למצב של 0%, רגע לפני טעינה).
3. הימנעו מהפעלת המחשב במקומות חמים המקשים עליו להתקרר.
4. הפעילו תוכנות לניהול יעיל של חיי הסוללה (קיימת גם ב-(Windows, כמו הורדת כוח משאבי המערכת או צמצום רמת הבהירות ברגעים בהם אפשר.

חיי סוללה - לפטופ

מה המעבד הטוב ביותר עבור לפטופ?

המעבד הטוב ביותר עבור לפטופ הוא זה שידע לשרת את הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר. מעבדי אינטל מדגם i3 נחשבים לזולים ולפשוטים ביותר: הם אמנם יצליחו במשימות הפשוטות כמו שיטוט באתרים, שליחת מיילים, פתיחת מסמכי אופיס וכיו"ב, אבל אל תסמכו על עליית מחשב מהירה או פתיחה רבה מדי של כמה לשוניות בדפדפן כרום, למשל.

מעבד i5 אחריו נחשב למהיר יותר וגם בדר"כ מהווה את התמורה הטובה ביותר למחיר. בנוסף, לצד כרטיס גרפי מקצועי, אפשר להסתדר איתו בעריכת מסמכי גרפיקה מתקדמים ואפילו הפעלת משחקי מחשב מתקדמים. מעבד i7 נחשב למעבד החזק ביותר עבור השוק הפרטי, אשר מיועד בעיקר למשימות מתקדמות כמו עריכת מודלים בתלת מימד, הפעלת משחקים שיצאו השנה בהגדרות הגבוהות ביותר וכדומה. כך שאם נחזור לשאלה, המעבד הטוב ביותר הוא זה שיתאים לדרישות שלכם.

מה ההבדל בין Mac ל-PC?

באופן כללי למדי, מחשבי Mac מיוצרים על ידי חברת אפל, בזמן שמחשבי PC מיוחסים לשאר חברות המחשבים, ביניהן יצרניות כמו Dell, Asus, Lenovo, HP, Acer כו'. מעבר לכך קיימים הבדלים רבים בין Mac ל-PC, כמו מערכת הפעלה השונה בתכלית, גרסאות כרטיסי הזיכרון והכרטיסים הגרפיים, נראות המארז, טווחי המחירים ועוד.

מה זה SSD?

זיכרון מסוג SSD (ר"ת של Solid State Drive) הוא אמצעי לאחסון מידע נטול חלקים מכניים, אשר הופכים אותו למהיר מאוד מבחינת מהירות קריאה וכתיבה, כלומר בזמן הפעלה שוטפת של המחשב וביצוע פעולות מתקדמות. היעדר החלקים הנעים גם מקנים לכונן אמינות רבה, מה שהפך אותו בשנים האחרונות לרכיב מבוקש בקרב רוב הלפטופים. כונן SSD מגיע בקיבולת שונה הנמדדת ב-GB, כאשר כיום 128GB הוא הסטנדרט המינימלי שיספק את רוב סוגי המשתמשים, בזמן שעורכי וידאו וגיימרים מקצועיים יעדיפו 240-250GB, 500GB ולעיתים אף גבוה מכך – בהתאם לצורך.



מה נפח האחסון המומלץ ללפטופ?

הנפחים הפופולריים ביותר הם 500GB, 750GB ו-1TB, כשכמובן גם קיימים נפחים נוספים קטנים וגדולים מאלו שצוינו אך אלו השכיחים שביניהם. נפח האחסון המומלץ תלוי בצורך: משתמשים שאוהבים את כל הקבצים האישיים שלהם קרובים אליהם יעדיפו נפח אחסון ענק שיצליח לאחסן את מאגרי התמונות, הסרטים ושאר הקבצים הרגישים שלהם. מצד שני, משתמשים שמעדיפים שהכל מגובה בכונן חיצוני יסתפקו בנפח אחסון פנימי בסך 500GB ואף פחות.

האם לפטופ לגיימרים ניתן לשדרוג?

ברוב מכריע של המקרים, לפטופ גיימרים אינו ניתן לשדרוג, בעיקר בשל העובדה שמארז המחשב מתחשב בכל מילימטר אביזר שאוחסן לתוכו במהלך ההרכבה, כך שכל התקנה של אביזר שונה ממנו פיזית לא תאפשר לכם להמשיך לעבוד עם הלפטופ בצורתו הרגילה, וזאת מבלי לדבר על חיבורים והתקנים שונים בין היצרניות או זמינות רכיבי השדרוג עצמם.

מאיזה אחוז סוללה צריך להטעין?

הרשת מלאה בתשובות שונות ומשונות לשאלה הניצחת הזו, כשכל אתר חושב שהוא מחזיק בתשובה הנכונה. עקרונית, חיי הסוללה המיטביים ביותר לאורך זמן מתגלים אצל מחשבים שלא חוברו למטען בדקה ה-90, כלומר רגע לפני פריקה מלאה של הסוללה, ומצד שני – גם לא חוברו כשהסוללה הצביעה על יותר מ-50%. כלומר, הטווח היעיל בו כדאי להטעין את הלפטופ נע בין 20-40% אחוזי סוללה.



מה זה לפטופ עם Touch Screen?

לפטופ עם Touch Screen כשמו כן הוא – מחשב נייד המשולב בו מסך מגע. לפטופים המצוידים במסך מגע יעילים למגוון שימושים, בעיקר לשרטוטים בתוכנות שונות, איורים מהירים או כתיבת הערות ולא מעט מהמחשבים הכוללים תכונה זו מאפשרים גם לקפל את המקלדת ולהצמיד אותה אל גב המסך, כך שניתן להפוך את הלפטופ לטאבלט ולתפעל אותו ככזה.

האם מסך מגע צורך יותר סוללה?

לפטופ הכולל מסך מגע בהכרח צורך יותר סוללה מלפטופ רגיל, אפילו אם כיביתם את יכולות המגע של המסך. הסיבה לכך נעוצה ברכיבי תוכנה העובדים ברקע ותובעים משאבי מערכת, גם אם בעוצמה נמוכה יותר מאשר הם מופעלים.