מדריכי הקנייה של זאפ - אופי לחם
לוגו של זאפ
הלחם נחשב לאחד מסממני הציוויליזציה האנושית. הוא מוצר המזון הבסיסי והפופולארי ביותר בתרבויות רבות, קיימים אינספור סוגי לחמים בעולם, ועל דבר אחד כמעט יסכימו כולם: הלחם הטוב ביותר, הוא לחם חם וריחני שיצא הרגע מהתנור.
אם בעבר היה צורך לקום השכם בבוקר ולחכות בפתח המאפייה על מנת לטעום מהתענוג, או לעמול על לישה, עיבוד והתפחה, הרי שעם המצאתו של אופה הלחם (המכשיר, לא הנחתום) כל אחד יכול ליהנות מניחוח של לחם טרי בכל שעה משעות היום. גם מי שאפייה היא ממנו והלאה ימצא את השימוש בו קל, ואפילו מהנה.

מאת טל הבר, צוות זאפ
דגשים בבחירת אופה לחם
אוטומטי ולא אוטומטי לחלוטין
אופה הלחם האוטומטי לחלוטין יעשה עבורך את כל העבודה כולל ערבוב החומרים, הלישה וההתפחה. כל מה שצריך לעשות הוא להכניס את המצרכים פנימה, והוא כבר ידאג להכול. אופה הלחם שאינו אוטומטי לחלוטין מצריך מעורבות קצת רבה יותר מצד האופה ולעתים פונקציות אשר קיימות באופה הלחם האוטומטי לחלוטין יחסרו בו.
עם זאת, החלוקה בין שתי הקבוצות אינה דיכוטומית לחלוטין, וקיימים מכשירים אשר מוגדרים כ"לא אוטומטים לחלוטין" אשר למעשה לא מצריכים דבר מצד בעליהם, למעט ללחוץ על כפתור. כמו כן, קיימים אופי לחם אוטומטיים אשר אין בהם את כל הפונקציות המחוכמות אשר קיימות באופי לחם אחרים, לכן מומלץ פשוט לבחון את הקטגוריות השונות, ולבדוק האם באופה הלחם שברצונכם לבדוק קיימות הפונקציות הרצויות.
נפח
קיימים מספר סוגי נפחים בסיסיים לאופי הלחם השונים. הם נעים בין 650-1000 גרמים. כמו כן, מכשירים רבים נמדדים על פי ליברה, גודל הכיכר המתקבלת, והם נעים בין 3/4-2.5 ליברות. מכונה בקיבולת ליטר וחצי מכילה כשתי כוסות קמח, ובת שני ליטר מכילה כשלוש כוסות קמח. רצוי לבחור את הנפח לפי ההתאמה לצרכי האופה. למשל, מי שרוצה להכין לחם טרי מדי יום או יומיים, רצוי שייקח דווקא אופה לחם קטן יותר,750 גרם, שלא יגרום לכך שייערמו כמויות מיותרות של לחם בבית ויעניק תוצאה מקסימאלית. אם מדובר במשפחה אשר צורכת לחם בכמויות גדולות, יש לבחור אופה לחם בעל נפח גדול יותר, של 900/1000 גרם.
חלון זכוכית
תכונה אשר אינה קריטית במיוחד, אולם יכולה להוסיף הנאה לאלו אשר אוהבים לצפות בלחם תופח ומקבל את צורתו בזמן האפייה. פתיחת האופה לאחר הלישה השנייה תפגע במרקם הלחם.
צורת התבנית
קיימות שתי תבניות: אנכית ואופקית. אצל רוב המשתמשים תכונה זו אינה נתפסת כקריטית במיוחד, אולם אם ברצונכם לאפות לחם בצורות שונות (קלוע, למשל), עדיף לבחור בתבנית האופקית.
מערכת אוורור וחמום
רצוי שתהיה מערכת אוורור וחימום באופה הלחם, כך שלא ייווצר מצב בו הלחם מתייבש יתר על המידה או שהאדים לא גורמים לו להיות לח מדי. כמו כן, אופי לחם בעלי נערכת חימום מתקדמת ניתן לכוון כך שישמרו על הלחם חם, אך לא ייבשו אותו.
סוללה לגיבוי
במכשיר בעל סוללת גיבוי, גם אם יקפוץ הפקק או שחברת החשמל תוריד את השלטר, האפייה לא תיפסק למשך רבע-חצי שעה. כך לא יתבזבזו המצרכים ואין צורך להתחיל את האפייה מחדש.
טיימר
הטיימר הינו תכונה מומלצת ביותר באופה הלחם. ניתן לשים במכשיר את המצרכים, לכוון אותו על שעת האפייה הרצויה ולקום בבוקר, או לחזור מן העבודה לתוך ניחוח נהדר של לחם שזה עתה סיים להיאפות, מבלי שתצטרכו לעשות דבר. (כמובן שיש לשים לב אלו חומרים אתם מכניסים לאופה הלחם לתוכנית האפייה המאוחרת. לא מומלץ להכניס יוגורט, למשל, שיעמוד כל הלילה עד שתתחיל האפייה...)
טיימר מתקדם יותר גם יתריע מתי להוסיף את הצימוקים, הזיתים או העגבניות המיובשות. דגם מתקדם יותר (אוטומטי לחלוטין) אף יוסיף בעצמו את החומרים הללו בשלב המתאים, באמצעות משפך מיוחד.
מספר טיפים לשימוש באופה לחם
• סדר הכנסת החומרים משתנה ממכונה למכונה. קראו את ההוראות המצורפות לאופה הלחם שרכשתם ומלאו אחריהן.
• רצוי להשתמש בנוזלים בטמפרטורת החדר. מים קרים מדי יקשו על השמרים לתפוח, מים חמים מדי יהרסו אותם.
• אל תפתחו את מכסה המכונה אחרי הלישה השנייה, הדבר יפגע בתפיחתו ובמרקמו של הלחם שלכם.
• החומרים בהם תשתמשו ישפיעו על גודלו ואווריריותו של הלחם שלכם. לחם שיפון, למשל, שעשוי מקמח ללא גלוטן, יצא קטן, דחוס וכבד יותר. לחם מקמח רגיל יצא גבוה יותר.
• גם במכשירים בעלי תוכנית אוורור רצוי להוציא את הלחם ולהניח אותו על רשת בתום האפייה, כך אדי האפייה יתנדפו באופן מקסימאלי ולא ירככו אותו.
• חמאה, שמן, או מרגרינה יוסיפו טעם (-וקלוריות...) וישמרו על טריות הלחם למשך זמן ארוך יותר. לחם עם שומן יהיה נימוח יותר, וחמאה תזהיב את הלחם בצורה יפה. גם מוצרי חלב יעדנו את טעמו של הלחם ויסייעו לשמור על טריותו לאורך זמן רב יותר.
בשורה התחתונה
בסופו של דבר, כל אופי הלחם כמעט יחסכו מכם עבודה מרובה ויעניקו תוצאה טרייה וריחנית. המשוכללים יותר יחסכו מספר דקות נוספות של בדיקה ותוספות מיוחדות ויכינו עבורכם את הריבה, אבל גם הבסיסיים יותר מספקים בהחלט. היחידה שאולי לא תהיה מרוצה מהתוצאה היא הדיאטנית שלכם, אבל אחרי שתתנו לה לטעום את לחם הזיתים שהכנתם הבוקר, גם היא תתרכך כמו חמאה על לחם טרי...
המידע המופיע ב zap מסופק על ידי החנויות עצמן ובאחריותן בלבד. במידה ונתקלת בבעיה כלשהי בנתונים המוצגים באתר, אנא שלח אלינו הודעה ואנו נטפל בעניין.