שואב נגרר, עומד או ידני?

אם יש לכם שטיחים עבים בבית, שואב אבק עומד זו הבחירה עבורכם. הוא אמנם די כבד ומגושם, אבל מאוד עוצמתי ומסוגלת לנקות ביסודיות שטיח עבה. כדאי גם לחפש שואב חובט, שיש לו מברשת בצורת גלגלת שמסתובבת במהירות ומקפיצה את הלכלוך ממעמקי השטיח כלפי מעלה. 




שואב אבק נגרר מאוד ורסטילי ומתאים כמעט לכל בית שאין לו דרישות מיוחדות, הוא מתאים גם לרצפה, גם לשטיחים וגם לרהיטים ומסילות. ואם אתם רוצים שואב קל וזמין למשימות ניקיון מזדמנות קחו שואב ידני אלחוטי, שהוא הכי נוח שאפשר, רק קחו בחשבון שהוא פחות מתאים לניקיון יסודי גם כי עוצמת השאיבה שלו פחות גבוהה, וגם כי הסוללה שלו מגבילה אתכם ל-15 עד 25 דקות של שימוש רציף.



מה זה ציקלון ולמה זה טוב?

שואבי אבק פועלים באחת משתי שיטות שאיבה עיקריות: שאיבה ישירה ושאיבה ציקלונית. מה ההבדל? בשאיבה ישירה השואב יונק את האוויר ופולט אותו חזרה לחלל החדר דרך מסנן, כך שהלכלוך נשאר במיכל והאוויר יוצא החוצה. לעומת זאת בשואב צקלוני, הלכלוך הכבד מופרד מהאוויר על ידי כוח צנטריפוגלי ונזרק לדפנות של מכל האיסוף, כך שמה שעובר דרך הפילטר חזרה החוצה זה כמעט רק אוויר נקי. היתרון בשיטה הזו הוא שהפילטר נוטה להיסתם הרבה פחות, ולכן עדיף לבחור שואב אבק ציקלוני.

האם עוצמת היניקה חשובה?

ככל שעוצמת היניקה גבוהה יותר, כך כושר הניקוי של השואב גדול יותר. בדרך כלל מציינים את עוצמת היניקה ב-WSP, שזה Watt Suction Power. חפשו שואב עם לפחות 380WSP, ואם יש לכם שטיחים עבים בבית אז 450 או יותר.

האם יש פיתרון לאלרגיים לאבק? 

אמרנו כבר שהאוויר שנכנס לשואב נפלט ממנו חזרה לחלל החדר. אז אם אתם נוטים לאלרגיות או סובלים מהאבק באופן אחר, כדאי לוודא שבשואב יש מסנן עם תקן בינלאומי כמו HEPA, עם כושר סינון גבוה, ורצוי גם מסנן פחם שמנטרל ריחות לא נעימים.


מה צריך להיות אורך הכבל של השואב?

אם אתם הולכים על שואב עומד או נגרר, בדקו מה אורך כבל החשמל – כבל קצר מדי יחייב אתכם להתחבר בכל פעם לשקע אחר שקרוב אליכם, בעוד שכבל ארוך יחסוך לכם את הטרחה. אל תוותרו על כבל שנגלל פנימה, אתם לא רוצים להתעסק עם קיפול וגלגול של כבל ארוך. 


איזה סוגים של שואבי אבק קיימים?

שני סוגי שואבי האבק הפופולריים ביותר כיום הם:

שואב אבק אלחוטי עומד (ידני) - שואב מסוג זה הינו שואב ידני אשר השליטה והשימוש בו מתבצעים על ידי המשתמש באופן ידני. הוא מגיע עם סוללה מובנית שמאפשרת לבצע את פעולת השאיבה ללא צורך בחיבור ישיר לכבל חשמל, ועוצמת השאיבה שלו תהיה גבוהה משמעותית מזו של שואב אבק רובוטי. 


שואב אבק רובוטי - מדובר בשואב אבק רצפתי המגיע, במרבית המקרים, בצורה עגולה, כאשר פעולת השאיבה שלו מתבצעת באופן אוטומטי ברחבי הבית. הוא ניתן לשליטה באמצעות אפליקציה או שלט, מסוגל להתחמק ממכשולים שונים, לעלות על שטיחים ועוד. שואב זה יהיה בעל עוצמת שאיבה נמוכה משמעותית. 




מה טווח המחירים של כל סוג של שואב? 

שואבי אבק רובוטיים מגיעים בטווח מחירים רחב במיוחד שמתחיל מכ-600 שקלים ומגיע עד לכ-3,000 שקלים ויותר, כאשר עיקר ההבדלים בין הדגמים יתבטא בעוצמת השאיבה, נוחות השימוש, איכות השאיבה והמותג המייצר; טווח המחירים של שואבי אבק אלחוטיים אף רחב יותר, ועשוי לנוע החל מכ-200 שקלים ועד לכ-3,000 שקלים. גם כאן ההבדלים בין הדגמים מתבטאים בנוחות השימוש, איכות השאיבה, יכולות השואב והמותג המייצר.


איזה סוג שואב אבק מתאים עבור כל שימוש? 

שואב אבק רובוטי הוא שואב רצפתי המגיע, לרוב, במבנה עגול, ומרבית השואבים מסוג זה מסוגלים לעקוף מכשולים, לשנות את כיוון התנועה כשהם נתקלים בקיר ועוד. הם מתאימים למשטחים גדולים וישרים ללא מכשולים רבים, ומיועד לאפשר ניקיון שוטף ללא הרבה מאמץ, שכן ניתן להפעילו מהאפליקציה גם בשעה שבני הבית אינם נמצאים.


שואב אבק עומד אלחוטי, מנגד, מתאים גם למקומות צרים וקטנים הודות לראש ומברשות מתחלפים, לשימוש על שטיחים וכן לעיתים גם לשאיבה בספות, כיסאות מרופדים ובמושבי הרכב. השליטה עליו ידנית ואינה מתבצעת באמצעות אפליקציה.


מה היתרון של שואב אבק אלחוטי? 

שאיבה באמצעות שואב אבק אלחוטי מאפשרת לשאוב לכל אורכו ורוחבו של הבית, ללא צורך במציאת חיבור קרוב לחשמל או גרירה של כבל החשמל איתנו ברחבי הבית. מרבית שואבי האבק מספקים זמן סוללה שמאפשר לשאוב חלקים ניכרים מן הבית (ולעיתים את כולו) בין טעינות.




מה ההבדל בין שואב אבק רגיל לרובוטי? 

שואב אבק רובוטי הוא שואב רצפתי המגיע, לרוב, במבנה עגול, ומרבית השואבים מסוג זה מסוגלים לעקוף מכשולים, לשנות את כיוון התנועה כשהם נתקלים בקיר ועוד. הוא מונח על הרצפה והשליטה עליו מתבצעת באמצעות אפליקציה/שלט, כאשר את הניקיון הוא מבצע באופן אוטומטי ועצמאי. שואבים מסוג זה מתקשים באיזורים צפופים ועתירי ריהוט, ויתאימו בעיקר למשטחים גדולים עם מינימום מכשולים בדרך. שואב זה מונע על ידי סוללה, ונטען בתחנת עגינה.


שואב אבק רגיל (אלחוטי עומד) מונע גם הוא על ידי סוללה, והשאיבה עימו מתבצעת באופן ידני על ידי המשתמש. שואבים מסוג זה יהיו במרבית המקרים עוצמתיים יותר, והם מותאמים לעבודה ברחבי הבית, מתחת לרהיטים וגם במקומות צרים (הודות לאביזרים הייעודיים המגיעים באריזה). כמו כן, באמצעות שואבים מסוג זה ניתן במקרים רבים גם לשאוב את הרכב.




מה טווח הדירוג האנרגטי והאם הוא משפיע על איכות שואב האבק? 

הדירוג האנרגטי של שואב האבק זהה לזה של מוצרי חשמל אחרים. מרבית השואבים כיום מגיעים בדירוג אנרגטי A, שמשמעותו צריכת חשמל נמוכה.


כמה זמן מחזיקה סוללה של שואב אבק? 

זמן הסוללה של שואבי האבק משתנה בין שואב לשואב, ובין סוג שואב אחד למשנהו. שואבי אבק רובוטיים מגיעים במקרים רבים עם סוללה שמספיקה לשעתיים-שלוש של ניקוי רציף, כך שהם מאפשרים לנקות בית בגדלים שיכולים להגיע גם ל-180 מטר. במפרט המוצר יציינו היצרניות בית באיזה גודל יוכל השואב לנקות בטעינה אחת, כשמרבית המקרים גודל הבית ינוע בין 100 ל-200 מטרים.


שואב אבק אלחוטי, מנגד, מגיע עם סוללה שמספיקה לזמני עבודה נמוכים יותר במרבית המקרים, ואלו נעים בין חצי שעה לשעה במצב השימוש הבסיסי (עוצמת שאיבה נמוכה). בעוצמת השאיבה הגבוהה ביותר (מכונה מצב טורבו או Max בחלק מהשואבים האלחוטיים) יתקצר זמן הסוללה משמעותית ועשוי להגיע לדקות בודדות. גם במקרה זה מציינות היצרניות את זמן העבודה של השואב במצבים השונים במפרטו הטכני. 


כמה זמן לוקח לסוללה של שואב אבק להיטען במלואה? 

משך הטעינה של שואב אבק, רובוטי או אלחוטי, נע בין שעתיים וחצי ל-3 וחצי שעות או יותר, בהתאם לקיבולת הסוללה ויכולות הטעינה של השואב.




מה טווח המחירים של חלקי החילוף? 

חלקי חילוף ואביזרים לשואבי אבק, הן רובוטיים והן אלחוטיים עומדים, ינוע בין עשרות שקלים למאות שקלים, בהתאם לסוג השואב והאביזר.


האם שואבי אבק מגיעים עם חלקי חילוף? 

מרבית שואבי האבק יגיעו באריזתם עם החלקים הבסיסיים הנדרשים להפעלה, ולעיתים ישולבו גם אביזרים נוספים: מברשות לשאיבה במקומות צרים (עבור שואבים אלחוטיים עומדים), מברשות או מטליות נוספות בשואבים רובוטיים ועוד. עם זאת, הדבר אינו מחייב ולא כל היצרניות משלבות אביזרים נוספים באריזה ללא תשלום.


מה המשמעות של עוצמת שאיבה? 

עוצמת השאיבה מתייחסת להספק והכוח שמפעיל השואב בעת יניקת הלכלוך מהרצפה. במקרה של שואבי אבק רובוטיים, עוצמת השאיבה נמוכה משמעותית משואבי אבק אחרים, וזו נעה לרוב בין 1,500Pa ל-2,500Pa, כאשר ככל העוצמה גבוהה יותר כך ככל הנראה תהיה השאיבה טובה יותר, אם כי איכות השאיבה תלויה גם בסוג המברשת ובפרמטרים נוספים.




איזה פרמטרים משמעותיים לבחירת שואב אבק טוב? 

עוצמת השאיבה - נמדדת ב-Pa, ועבור שואבים רובוטיים נעה בין כ-1,500Pa לכ-2,500Pa, בעוד במקרה של שואבי אבק אלחוטיים תהיה זו גבוהה משמעותית ותנוע בין 16,000Pa ל-22,000Pa ויותר.

עוצמת הרעש - משתנה בהתאם לתוכנית העבודה של השואב, אך רצוי כי זו תעמוד סביב 70-75 דציבלים במצב הבסיסי, ולא תעבור 85 דציבלים במצב השאיבה העוצמתי ביותר.

משקל ונוחות שימוש - במקרה של שואב אבק אלחוטי עומד (ידני) חשוב לוודא כי הוא נוח לאחיזה ולשימוש וכי משקלו אינו גבוה מאוד, שכן השימוש בו מתבצע ידנית ואם משקלו גבוה מדי הדבר מקשה על השימוש; במקרה של שואב רובוטי, חשוב לוודא כי השליטה עליו - בין אם באמצעות האפליקציה ובין אם באמצעות שלט, נוחים לתפעול ושימוש רציף.

התאמה למשטחים שונים - לפני רכישת שואב, יש לוודא כי הוא מותאם לעבודה במשטח בו אתם מתכוונים לבצע עימו שימוש. אם תרצו לשאוב משטח מסוג פרקט, עליכם יהיה לבצע שימשו במרשת רכה שתמנע שריטות; אם השאיבה מתבצעת על גבי שטח יש לבחור בשואב אבק המגיע עם מברשת חובטת המסוגלת לנקות שטיחים עמוקים; ועוד.


מהי עוצמת רעש סטנדרטית? 

עוצמת הרעש של שואבי אבק יכולה להיות בהחלט מטרד, ולכן חשוב לוודא כי עוצמת הרעש של השואב שנרכוש לא תהיה גבוהה מ-85 דציבלים. עוצמת שאיבה נמוכה תהיה כזו שתנוע סביב 70 דציבלים. יש לציין כי עוצמת הרעש עשויה להשתנות בין תוכניות הניקוי ועוצמת השואב המופעלת.


איזה משטחים עלולים להיות בעייתיים לשואבי אבק? 

לפני רכישת שואב, יש לוודא כי הוא מותאם לעבודה במשטח בו אתם מתכוונים לבצע עימו שימוש. אם תרצו לשאוב משטח מסוג פרקט, עליכם יהיה לבצע שימשו במרשת רכה שתמנע שריטות; אם השאיבה מתבצעת על גבי שטח יש לבחור בשואב אבק המגיע עם מברשת חובטת המסוגלת לנקות שטיחים עמוקים; ועוד.




מה נפח המיכל הסטנדרטי לשואב אבק? 

בעוד שואבי האבק הוותיקים היו מגיעים עם מיכלים עצומים בגדלים שנעים סביב כמה ליטרים, שואבי האבק הרובוטיים והאלחוטיים מגיעים עם מיכלים בגודל של כמה מאות מילי-ליטרים, ואלו נעים בין 0.5 ל-0.8 ליטר.


איזה שואב אבק מתאים לבית של משפחה? 

לבית של משפחה, שכולל במרבית המקרים גם ילדים קטנים, עשוי שואב אבק רובוטי להתאים כמו כפפה ליד. הוא מסוגל לשאוב את הבית בשעה שבני הבית נמצאים בעבודה, ואינו דורש מכם לשאוב את הבית באופן ידני. הוא מסוגל לגשת אל מתחת לרהיטים (בהתאם למגבלות הגובה שלו), והשליטה עליו מתבצעת באמצעות אפליקציה. עם זאת, הוא לא ישאב את כל הלכלוך וכנראה שהעבודה עימו לא תספיק לניקיון הבית באופן מוחלט, וייתכן כי תדרשו גם לשואב אלחוטי ידני שיסייע להשלים את העבודה.


איזה שואב אבק מתאים לבית של זוג? 

עבור זוג שואב האבק המתאים ביותר עשוי להיות שואב אלחוטי עומד, שכן שואב זה מתאים לשאיבות קצרות וידניות על גבי משטחים מסוגים שונים ומגוונים, וכן גם במקומות צרים וגבוהים.




האם לכל שואבי אבק יש מספר תכניות ניקוי? 

כמעט כל שואבי האבק מציעים מספר תוכניות ניקוי שונות, כאשר ישנם הבדלים עיקריים בין התוכניות בשואבים רובוטים ובשואבים אלחוטיים ידניים. בשואבי אבק אלחוטיים ידניים/עומדים, ישנן במרבית השואבים 3 תוכניות עיקריות לשאיבה, כשההבדל ביניהן הוא עוצמת השאיבה: חלשה, בינונית, ומקסימלית/טורבו. בחלק מן השואבים נמצא תוכנית לשאיבת טורבו, שתחזיק לרוב למשך דקות ספורות של עבודה רציפה.


במקרה של שואבי אבק רובוטיים נמצא גם כן מספר תוכניות עבודה, הראשונות שבהן יהיו זהות לשואבי האבק האלחוטיים ויתמקדו בעוצמת השאיבה. עם זאת, עם חלק משואבי האבק הרובוטיים מסוגלים גם לשטוף את הרצפה (עם סחבה רטובה), כך שתוכניות הניקוי ניתנות לשינוי בהתאם לשאיבה או השטיפה. 


האם לכל שואב אבק יש יכולת שליטה/ ניטור באמצעות אפליקציה? 

לא. שליטה וניטור על שואבי אבק באמצעות אפליקציה היא בעיקר נחלתם של שואבי אבק רובוטיים, שמבצעים את עבודתה השאיבה באופן אוטומטי ולא באופן ידני. דרך האפליקציה ניתן במרבית המקרים לשלוט על מיקום השאיבה, להפעיל את השואבים מרחוק (גם כאשר אינכם בבית), לקבל מידע על הצורך בהחלפת מסננים ועוד.



זה הכל, אתם מוכנים לרכישת שואב אבק. אם אתם רוצים מידע נוסף, קראו את המדריך המלא באתר WiseBuy, ואל תשכחו להשוות מחירים ולקנות בתבונה.