1. מה סוג האוהל הטוב ביותר לקמפינג?

הבחירה באוהל הקמפינג הטוב ביותר תלויה בראש ובראשונה בשימושכם: כמה פעמים במהלך השנה תבצעו בו שימוש, האם השימוש בו יהיה בעונות החמות בלבד, עבור כמה אנשים הוא מיועד ועד כמה אתם מעוניינים להתאמץ בהקמתו. ישנם אוהלים שהקמתם מהירה וקלה (מבנה איגלו, לדוגמה), ואילו מנגד אוהלים במבנה חדר או מבנה גיאודזי יהיו קשים יותר להקמה וידרשו מכם יותר, אך גם יציעו עמידות טובה יותר לתנאי מזג האוויר. ככל שהאוהל מקצועי ועמיד יותר, מחירו גבוה יותר ולעיתים הרכבתו גם תהיה קשה יותר, כך שככל שכמות הפעמים בשנה שבה אתם מתכוונים לבצע בו שימוש תהיה גבוהה יותר - יהיה עדיף להצטייד באוהל איכותי העמיד בתנאי מזג אוויר מגוונים.



2. האם יש אוהלים ייעודים לכל עונה בשנה?

כפי שציינו מעלה, ישנם אוהלים המסוגלים להתאים למגוון עונות השנה, בחלוקה הבאה: 
אוהל 2 עונות - מיועד לשימוש באביב ובקיץ, כאשר מזג האוויר בינוני-גבוה, ללא רוחות עזות או משקעים משמעותיים. מדובר באוהל המתאים לאלו הנוהגים לצאת לקמפינג בעיקר בחודשי האביב והקיץ החמים, כאשר חשוב מאוד לוודא כי יריעות האוהל יהיו עשויות מחומר נושם ומאוורר, יגיעו עם חלונות גדולים על מנת לדאוג לאיוורור ראוי, וכן כי האוהל יהיה גבוה, שכן החום נוטה לעלות מעלה. 

אוהל 3 עונות - מדובר באוהל המיועד הן לימי הקיץ והאביב החמימים, אך גם כזה המסוגל להתמודד כראוי עם גשם ולא מאפשר לזה לחדור אל פנים האוהל. אוהלים מסוג זה מגיעים לרוב במבנה סטנדרטי הזהה לאוהל 2 עונות, בצירוף לכיסוי עמיד בפני גשם אותו ניתן לשים במקרה הצורך.

אוהל 4 עונות - זהו אוהל המסוגל להתמודד לא רק עם גשם ועם חודשי הקיץ והאביב החמים, אלא גם מספק הגנה בתנאי מזג אוויר מושלג וסוער, עבור אלו המטיילים בכל ימות השנה.

אוהל 5 עונות - מכונים גם "אוהל משלחות". מדובר באוהל מסוג העמיד ביותר, כזה שמסוגל להעניק מחסה טוב גם בפני סופות ושלגים, בעודו מיועד לאלו הנוהגים לעשות קמפינג בתנאי מזג אוויר קיצוניים במיוחד. ברכישת אוהל מסוג זה חשוב כמובן לוודא כי הוא אכן מסוגל לעמוד בתנאי מזג האוויר הצפויים לכם.



3. מה ההבדל בין אוהלים שמתאימים לשלוש עונות ובין אלה שהמתאימים לארבע?

אוהלי 3 עונות מיועדים לשימוש הן באביב ובקיץ, והן בחורף בזמן גשמים - אך לא במזג אוויר סוער. למעשה במקרים רבים אלו יהיו זהים לאוהלי 2 עונות, בתוספת כיסוי ייעודי לגשם אותו יש לשים רק בעת הצורך. אוהל 4 עונות, מנגד, מסוגל לעמוד לא רק בגשם ובחום של הקיץ והאביב, אלא גם בתנאי מזג אוויר סוער יותר וכן בשלג.

4. מה האוהל הטוב ביותר עבור מזג אוויר קר?

בתקופה בה מזג האוויר קר, לרוב נתמודד גם עם תנאי מזג אוויר קשים של רוחות ולעיתים גם סערות. בהתאם לכך, האוהל המומלץ ביותר הוא אוהל במבנה גיאודזי. מדובר באוהל בצורה של כיפה, המתאפיין במרבית המקרים במבנה חזק ועמידות גבוהה מאוד לתנאי מזג אוויר חורפי, זאת תוך שהוא מספק חלל מרווח למדי. אוהל גיאודזי יגיע במרבית המקרים גם עם כיסוי ייעודי להגנה מפני גשם. גם אוהל במבנה מנהרה, המכונה "אוהל אלפיניסטים", יתאים לתנאי מזג אוויר חורפיים וקיצוניים. הוא קומפקטי ובעל משקל קל, אך הרכבתו מעט מסובכת ונפחו מצומצם.

5. האם הכרחי לקנות אוהל שמתאים לארבע עונות?

אם אתם מטיילים מיטיבי לכת, הנוהגים לטייל ולעשות קמפינג לכל אורך השנה, בתנאי מזג אוויר משתנים הכוללים גם גשם, רוחות ואף שלג, בהחלט יש לרכוש אוהל המתאים לארבע עונות. עם זאת, אם אתם נוהגים לטייל בחודשי הקיץ והאביב בלבד, אין זה הכרחי לרכוש אוהל מסוג זה, וייתכן שאוהל 2 או 3 עונות יעשה עבורכם את העבודה. 

6. האם החומרים מהם עשויים אוהלים עמידים? ולכמה זמן?

אוהלים מקצועיים אכן צריכים להגיע מחומרים איכותיים ועמידות גבוהה לאורך זמן, אך יש לוודא זאת לפני הרכישה. חוזקן של יריעות אוהל נמדד ב-D (דנייה- Denier), כאשר אוהל סטנדרטי מגיעות בעמידות שנעה בין 40D ל-70D, נתון נמוך מאלו (לרוב ינוע בין 20 ל-30 דנייה) יגיע בעיקר באוהלים המיועדים לשימשו במזג אוויר נוח, ואלו יגיעו עם עמידות נמוכה-בינונית.

נוסף על כך, יעיד על איכות האוהל זהו גם צפיפות האריגה שלו, הנמדדת ב-T. ככל שהצפיפות גבוהה יותר, כך יהיה האוהל עמיד יותר לאורך זמן, כאשר יריעות אוהל טובות יגיעו בצפיפות של כ-190T. עבור גשם, נמדדות יריעות הגשם הייעודיות בעוביין - ככל שהן עבות יותר, כך הן צפויות להיות עמידות יותר.

עם זאת, ככל שעולה העובי כך גם משקלן - נתון שבהחלט יש לקחת בחשבון בתהליך הבחירה של האוהל. כמו כן, יש לוודא כי תפרי האוהל עבים, חזקים ומולחמים (בייחוד כשמדובר באוהל המיועד למזג אוויר חורפי וגשום), כאשר חשוב לוודא כי יריעת הרצפה תהיה עבה יותר מכיסוי הגשם, וכן כי יריעות האוהל עמידות בפני קרני UV.

עבור מוטות האוהל, אלו עשויים לרוב מאלומיניום, פיברגלס או פלסטיק מסוגים שונים. המוטות הנחשבים לעמידים והחזקים ביותר, עם המשקל הנוח ביותר, אלו מוטות האלומניום, כאשר אחריהם נמצא את מוטות הפיברגלס, בעוד בתחתית הרשימה יהיו מוטות הפלסטיק.



7. מה האוהל המתאים ביותר למשפחה?

אם האוהל מיועד לשימוש משפחתי, יש לרכוש כזה בגודל שיאפשר להכיל את כמות האנשים המיועדים לבצע בו שימוש. אם תרצו לקחת זאת צעד קדימה, אוהל מסוג חדר הוא הדבר הקרוב ביותר לדירה בטבע. הוא מרווח וגבוה (ניתן לעמוד בו), ולעיתים אף כולל חלוקה לשני חדרים באמצעות מחיצה. עם זאת, הוא כבד מאוד ואינו עמיד בפני גשם או רוחות, כאשר הרכבתו בהחלט עשויה להיות מעט מורכבת.

באופן כללי, על כל אוהל דואגת היצרנית לציין לכמה אנשים הוא מיועד. עם זאת, בהנחה שאין צורך באוהל בממדים קטנים במיוחד, היינו בוחרים תמיד באוהל המותאם לכמות אנשים גדולה מזו שמיועדת להכנס אליו, על מנת להינות מתחושה מרווחת ונעימה למשפחה כולה. האוהלים המרווחים ביותר מגיעים לרוב במבנה של מנהרה, מבנה גיאודזי או מבנה חדר, אם כי גם במקרה זה יש לשים לב לכמות האנשים המקסימלית אותם הם מסוגלים להכיל.

8. מה האוהל המתאים ביותר לארבעה אנשים?

בכל אחד מסוגי האוהלים ישנם גדלים שונים ומגוונים, אם כי מבנה האוהל עשוי להשפיע על מידת המרווח הפנימי שהוא מציע. אוהל במבנה איגלו מרווח למדי וזמין לרכישה גם בגדלים שמתאימים ל-4 אנשים, וכך גם אוהל מסוג גיאודוזי המגיע בצורת כיפה ועם נפח גדול יחסית לגודלו הפיזי. חשוב לראות ולבחון את האוהל לפני הרכישה, וכך ניתן יהיה לדעת האם הוא מתאים לכמות האנשים הנדרשת.

9. מה האוהל האידאלי לשני אנשים?

מרבית האוהלים מותאמים לזוג, כאשר במפרטו של האוהל מציינות כל היצרניות לכמה אנשים הוא מותאם. אוהל במבנה כיפה (גיאודזי) יהיה מרווח ובעל נפח גדול למדי, בעוד אוהל איגלו יהיה גם הוא מספק לזוג אך עשוי להיות פחות מרווח בחלקו העליון.



10. כמה עולה אוהל לקמפינג? מה טווח המחירים?

אם אתם מטיילים פעמים רבות לאורך השנה, ייתכן כי תעדיפו להשקיע קצת יותר במחיר האוהל ולרכוש כזה שמותאם ל-3, 4 או 5 עונות. מחירי אוהלים ינועו בין 120 שקלים לאוהל 2 עונות בסיסי, ויכולים להגיע ל-3,000 שקלים ויותר לאוהל 3 עונות גדול המיועד ל-12 אנשים.

11. כמה כדאי להשקיע על אוהל?

טווח המחירים של אוהלי קמפינג רחב למדי, ותלוי במידת השקעה הרצויה שלכם. אם אתם מטיילים לכל אורך השנה, הן בקיץ והן בחורף, רצוי כי תרכשו אוהל המיועד ל-3 עונות ומסוגל לעמוד גם בגשם, ובהתאם לכך מחירו כמובן עולה ועשוי להגיע ל-3,000 שקלים עבור אוהל 3 עונות ל-12 אנשים.

12. איך בוחרים אוהל? למה חשוב לשים לב?

לפני רכישת אוהל חשוב להבין מהן דרישותיכם, ובהתאם לכך לקבל את החלטת הרכישה. האם אתם מחפשים אוהל לחודשי הקיץ והאביב בלבד? האם תרצו לעשות קמפינג בתנאי מזג אוויר חורפיים? לכמה אנשים מיועד האוהל? האם הוא מיועד לנשיאה ברכב או בתיק הגב?



13. איזה גודל של אוהל אני צריך לקמפינג?

גודל האוהל שנדרש לקמפינג משתנה בהתאם לכמות האנשים המיועדת לבצע בו שימוש, וכך גם ניתן יהיה לבדוק את האוהל לפני הרכישה. המלצתנו היא לגשת לחנות ולבחון אם גודל האוהל מתאים לכמות האנשים הנדרשת. לעיתים גם כאשר מציינות היצרניות כי זה מותאם לכמות מסוימת של אנשים - הוא עשוי להתאים לאותה כמות אנשים, אך בצפיפות שאינה בהכרח נעימה לשהייה בליל קיץ חם.

14. כמה שוקל אוהל?

משקלו של האוהל משתנה בהתאם לסוג החומר ממנו עשויות היריעות והמוטות, כמו גם בהתאם לכמות האנשים אותה הוא מיועד להכיל. עבור צועדים, מומלץ כי משקלו של האוהל לא יעלה על 2.5-3 קילו-גרם, אם כי יש לקחת בחשבון גם את המשקל הכולל של הציוד שנושאים על הגב.

15. מה החומר הטוב ביותר עבור ממנו עשוי אוהל?

חוזק יריעות האוהל נמדד על פי משקל החוטים ממנה נארגו היריעות, כאשר יחידות המידה הינן Denier. חוזק היריעה באוהלים מקצועיים ינוע סביב 50D-70D, כאשר צפיפות האריגה גם היא משליכה על איכות יריעות החומר, ויריעה טובה תהיה אחת בעלת צפיפות של 190T. כמו כן, מוטות האוהל החזקים והעמידים ביותר, ואלו בעלי המשקל הנמוך ביותר, יהיו עשויים אלומיניום.