דלג לתפריט עליון דלג לתוכן דלג לתפריט תחתון
אורח,
שלום
מדריכי הקנייה של זאפ - גרילרים
לוגו של זאפ
בשנים האחרונות, המנהג "לעשות על האש" הפך לפופולרי מתמיד. כל מי שיש לו חצר או מרפסת בבית, לא מוותר על קניית גרילר. אל גריל הפחם הצטרפו לאחרונה גרילרים המופעלים בגז ומציעים צלייה מהירה ופחות לכלוך בתהליך. עבור אלו שאין להם חצר קיימת האפשרות לרכוש גריל חשמלי, למרות שרבים טוענים שגריל מסוג זה אינו יכול לתת לבשר את הטעם והניחוח שנותנים לו גרילרים מסוגים אחרים. אוהבים לעשות על האש? במדריך זה תמצאו את הנקודות החשובות ביותר אליהן כדאי לשים לב בקניית גרילר.

מאת גד גניר, צוות זאפ
דגשים בבחירת גרילר
גז, חשמל או פחם
ישנם שלושה סוגים של גרילרים בשוק: גרילר גז, חשמל ופחם. המומחים טוענים שבגריל פחם מתקבלות התוצאות והטעם הטובים ביותר, אולם הצלייה בו דורשת עבודה רבה, נמשכת הכי הרבה זמן, ומייצרת לכלוך והרבה עשן. גריל גז הוא פתרון נקי ואלגנטי, אך קשה ומסורבל לקחת אותו לטיולים, וכאמור, לדעת רבים הוא נותן תוצאות פחות טובות מאלו המתקבלות בגריל פחם. גריל חשמלי נחשב הכי נקי וקל לשימוש, אך הוא מחייב חיבור לחשמל (ולכן לא ניתן לקחת אותו במקרים רבים לפיקניקים) ולטענת המומחים בתחום, הוא אינו נותן טעם אמיתי של "על האש".
תפוקת הגריל ומשך הצלייה
התפוקה, המוצגת בדר"כ ביחידות BTU (קיצור של :British Thermo Units) יכולה לתת לנו מושג לגבי זמן הצלייה בגריל גז. ככל שה-BTU גבוה יותר, כך ייקח פחות זמן לצלות את הבשר. בגריל חשמלי תפוקת החום נמדדת ביחידות וואט כאשר גם כאן עדיף נתון גבוה ככל האפשר. בגריל פחם לא מוצגת התפוקה מאחר ונתון זה תלוי בכמות ואיכות הפחמים בהם אנחנו משתמשים ובזמן שבו הם דולקים. אחד מיתרונותיו של גריל גז על פני גריל פחמים הוא האפשרות של הראשון לשנות את עוצמת החום באמצעות וסת השולט על כמות הגז הנכנס למערכת. באשר לזמן הצלייה, גם כאן לגריל גז ישנו יתרון מרכזי מאוד משמעותי: הוא מגיע לחום הדרוש לצליית בשר בין 5 ל-10 דקות לאחר ההדלקה. לעומתו, במנגל פחם יש צורך להמתין בין 30 ל-40 דקות עד שיגיע לחום הרצוי.
משטח צלייה
משטח הצלייה הוא המקום בגריל שבא במגע עם ישיר הבשר. בשל כך, יש לו השפעה משמעותית על איכות הבשר ואפשרויות הצלייה והחימום. לכן, חשוב לשים לב בכל הקשור למשטח הצלייה למספר נקודות:
גודל המשטח: גודל משטח הצלייה מכתיב את כמות הבשר שניתן לצלות בו זמנית. חשוב לשים לב לנקודה זו מאחר ואינכם רוצים למצוא את עצמכם עם גריל קטן שיעכב צלייה של כמות גדולה של בשר. מצד שני, אין סיבה שתשלמו יותר עבור גריל עם משטח צלייה גדול, אם אין לכם צורך בכזה. עבור מי שמשתמש בגריל למנגלים משפחתיים יספיק שטח צלייה של 45x35 ס"מ, בעוד לאלו מכם שמארחים הרבה אנשים, ומכינים כמויות גדולות של בשר, מומלץ לבחור בגריל בעל משטח צלייה בערך בגודל 45x85 ס"מ. כאשר מסתכלים על גודל משטח הצלייה בגריל גז, חשוב לבדוק האם המבערים מספיק גדולים ומכסים שטח רחב מתחת למשטח הצלייה, על מנת שיוכלו לחמם את המשטח באופן יעיל.
משטח צלייה נוסף: ישנם גרילרים אשר פרט למשטח הצלייה הראשי שלהם, מותקנת בהם רשת נוספת, רחוקה יותר מן האש. על רשת זו ניתן להניח את הבשר שנצלה כבר ולשמור על החום שלו.
החומר ממנו עשוי המשטח: לחומר ממנו עשוי משטח הצלייה ישנה השפעה על איכות הצלייה, ועל אורך החיים שלו. אנחנו ממליצים לבחור בגרילרים בעלי משטח צלייה העשוי מברזל כבד, ולא בכזה העשוי מסגסוגות של מתכות שונות. משטח ברזל אמנם מתחמם לאט יותר, אך הוא לא מתעוות לאורך זמן, ומחזיק מעמד שנים רבות.
צורת הרשת: צורת הרשת משפיעה אף היא על עמידותה. רשת בעלת צלעות עבות עדיפה על רשתות אחרות מאחר והיא תורמת לחימום אחיד של הבשר, ועמידה יותר בפנים חום. רשת כזאת גם מבטיחה שהבשר לא ייפול מטה בין הצלעות ויישרף.
אפשרות כוונון: מאחר וכל סוג בשר דורש קרבה שונה אל מקור החום, עדיף לחפש גריל עם אפשרות לכיוון גובה הרשת. רשת שכזאת תאפשר לנו לבחור אם אנחנו מעוניינים לצלות את הבשר ב"שיטה האוסטרלית", כלומר צלייה בגובה נמוך עם מגע ישיר בלהבות האש, או ב"שיטה האמריקנית" שהיא למעשה צלייה איטית במרחק רב יותר מהאש.
גוף הגרילר
עומק: כמו משטח הצלייה, גם עומק הגריל מכתיב את כמות הבשר שניתן לצלות בו. גריל עמוק יותר יאפשר לכם לצלות כמות גדולה יותר של בשר, אך ייקח זמן רב יותר עד שיגיע לחום הדרוש לצלייה.
חומר: כדאי לוודא שגוף הגריל עשוי מחומר עמיד שיישמר לאורך זמן ולא יחליד. בדר"כ גרילים מנירוסטה, ברזל או יציקת אלומיניום נוטים להחזיק מעמד שנים רבות יותר.
נוחות שימוש
מגשים לצד משטח הצלייה: גרילרים רבים מצוידים במשטחים נוספים לצד משטח הצלייה. על משטחים אלו ניתן להניח את הבשר טרם הצלייה. ככל שהמשטחים גדולים יותר, תחסכו לעצמכם ריצות מיותרות אל המטבח לצורך הבאת קערות הבשר בזמן הצלייה. גלגלים: מעטים האנשים שנהנים מהצליל הצורם שמפיקות רגליות המתכת של הגריל כשמזיזים אותו ממקום למקום. גלגלים הופכים את הזזת הגריל לפעולה שקטה ונוחה הרבה יותר. גם לאלו שבכוונתם להציב את הגריל במקום קבוע, כדאי לשקול את רכישתו של גריל עם גלגלים, וזאת בכדי שניתן יהיה להזיזו לצורך ניקוי הרצפה בסביבתו מפעם לפעם.
בטיחות
כמו מוצרים אחרים העושים שימוש בגז ואש, גם בגרילר המופעל בגז ישנם מספר דברים שחייבים לבדוק לפני הקניה:
תו תקן: יש לבדוק האם דגם הגרילר נושא תו תקן. אישור מכון התקנים מצביע כי המוצר נבדק ונמצא בטוח לשימוש.
הוראות הפעלה: טרם הפעלת הגרילר בפעם הראשונה, וודאו שאתם יודעים כיצד עושים זאת. קראו את כל חוברת ההוראות המצורפת לגרילר ושימו לב לאזהרות בנוגע לשימוש בגרילר ובייחוד בכל הקשור לחיבורו לצינור הגז בבית. במידה ואינכם בטוחים במשהו, התייעצו עם החנות שמכרה לכם את הגרילר, והיו בטוחים באופן מלא שאתם יודעים כיצד להפעיל ולכבות אותו.
אביזרים נלווים
קניית גרילר אינה מתחילה ונגמרת בגרילר עצמו. ישנם מגוון מוצרים נלווים שיאפשרו לכם לצלות את הבשר בצורה איכותית ולשמור על הגריל שלכם לאורך זמן:
כלים למנגל: כלים המיועדים לטיפול בבשר בעודו נצלה. כלים אלו נוחים יותר לעבודה עם הבשר מעל משטח הצלייה מאחר והם ארוכים יותר והידיים לא נחשפות לחום העז הנפלט מהגרילר. כמו כן, בניגוד לסכו"ם ביתי, הידיות שלהם עשויות מעץ אשר מבודד את החום ולא קולט אותו כמו כלי מתכת. בערכות כלים אלו ניתן למצוא גם מלקחיים באמצעותם ניתן להפוך את הבשר תוך כדי צלייה. מומלץ לקנות מלקחיים ולא להסתפק במזלג מאחר וכל דקירה של המזלג בבשר בזמן הצלייה גורמת לו לאבד נוזלים ולאבד מטעמו. עוד בערכות כאלו, ניתן למצוא גם שיפודי מתכת המסייעים לחום להגיע אל תוך הבשר. כלי חשוב נוסף לגרילר הוא מברשת ברזל, באמצעותה ניתן לנקות את הרשת בגמר הצלייה.
נפנף למנגל: אמנם ניתן לנפנף מעל המנגל באמצעות חתיכת קרטון מזדמן, אולם הוא נוטה להישבר לעיתים קרובות ולאבד מיעילותו. ישנן חנויות אשר מוכרות נפנף עשוי פלסטיק קל שישמור על צורתו לאורך זמן ויאפשר לכם לנפנף בצורה נוחה יותר.
גז: אם גריל הגז שלכם לא מחובר לרשת הביתית, יש להפעילו באמצעות בלון גז. ישנם מיכלי גז קטנים וחד פעמיים, וישנם מיכלי גז הניתנים למילוי חוזר. יהיה המיכל אשר תבחרו אשר יהיה, וודאו שהוא מתחבר באופן תקין ויציב לצינור הגז של הגרילר.
פחמים: במידה ובחרתם בגריל פחמים, מומלץ לחפש פחמי עץ. פחמים העשויים מעצי הדר עדיפים על פני פחמים מסוגים אחרים. בכל מקרה, עדיף שלא לרכוש פחמים העשויים עץ דחוס מאחר והם מפיצים ריחות וטעמי לוואי, וגם לוקח זמן רב יותר להדליק אותם.
המידע המופיע ב zap מסופק על ידי החנויות עצמן ובאחריותן בלבד. במידה ונתקלת בבעיה כלשהי בנתונים המוצגים באתר, אנא שלח אלינו הודעה ואנו נטפל בעניין.
ykm לאתר