אורח,
שלום
מדריכי הקנייה של זאפ - תנורי אפייה
בין אם אתם שפים נלהבים או טבחים חובבים, האביזר שאתם לומדים לסמוך עליו במטבח הוא התנור. על מנת להשיג את המנה המושלמת, ולקצור עליה את המחמאות המגיעות לכם, אנו כאן כדי לעזור לכם להבין טוב יותר איזה תנור יתאים למטבח שלכם.
מאת חן אידן, צוות זאפ
דגשים בבחירת תנור אפיה
מבנה התנור
קיימים שני סוגים של תנורי אפייה. הסוג הראשון הוא תנור משולב כיריים. תנור זה מוצב כיחידה עצמאית, משלב תא\תאי אפייה וכיריים.
הסוג השני הוא תנור בילט אין (תנור בנוי), תנור זה כולל רק את תא האפייה, ויש לרכוש את הכיריים בנפרד. התנור מוצב בתוך גומחה באחד מארונות המטבח התואם במידותיו למידות התנור. במידה ורכשתם תנור בנוי, אין הכרח להציב את הכיריים מעליו, וניתן להפריד ביניהם באופן שיהיה נוח לשימוש יומיומי
במידה ולא מדובר בבניה או עיצוב מחדש של המטבח, עלינו להתאים את התנור למיקום שיש לנו במטבח, וזה בדרך כלל מה שישפיע על הבחירה הראשונית שלנו.
תכניות הפעלה
לכל תנור תוכניות הפעלה שונות, ובהתאם למאכלים שאנו רוצים או נוטים להכין הכי הרבה עלינו לדעת אילו תוכניות אנו צריכים בתנור שלנו. תוכניות ההפעלה מציינות את מצבי העבודה בהן מסוגל התנור לפעול.
הפעולות העיקריות הן:
אפייה: אפיה כשמה כן היא, מיועדת לאפיית עוגות ומאפים שונים בתנור, פעולה זאת מתבצעת על ידי שני גופי חימום, עליון ותחתון.
גריל - פעולת הגריל הינה פעולת השחמה, פעולה זו מתבצעת על ידי שימוש בחום גבוה המופק מגוף חימום חזק במיוחד המונח בחלקו העליון של התנור.
טורבו: טורבו הינו מאוורר היושב בצידו האחורי של התנור. בפעולת הטורבו נעשה שימוש במאוורר הפועל במקביל לגופי החימום, זאת על מנת לאפשר פיזור חום אחיד. פעולה זאת חוסכת מאיתנו את הצורך להזיז או להפוך את האוכל על מנת לוודא שיחומם כולו.
טורבו אקטיבי: מאוורר משולב בגוף חימום, המאפשר אפיה אחידה של 2-3 תבניות בו זמנית, זאת ללא צורך בשינוי מיקומן וללא חשש שריחות האוכל יתערבבו אחד עם השני. כמו כן פעולת הטורבו האקטיבי מקצרת את זמן האפייה.
הפשרה: הפשרה מיועדת להפשיר מאכלים שונים. במקום להוציא את המאכלים זמן מה לפני הכנתם, באפשרותנו להכניסם לתנור ולהפשירם, ולאחר מכן להמשיך לבשל אותם בתנור בתכנית רגילה.
בישול: בישול מיועד לבישול תבשילים ומאכלים שונים.
חימום: חימום מטרתו לשמור על האוכל המוכן חם. לאחר שסיימנו את תהליך ההכנה והבישול של המאכל, על מנת שלא יתייבש או יתקרר באפשרותנו להשאירו בתנור בתכנית חימום, ולהוציא את האוכל המוכן בזמן המתאים לארוחה.
ניקוי עצמי
קיימים תנורים עם אופציית הניקוי העצמי. דבר זה יכול לחסוך הרבה מאוד זמן ומאמץ בניסיון לקרצף את שאריות האוכל שנדבקו על צידי התנור, וגם מאפיין זה מתחלק לשני סוגים:
ניקוי פירוליטי: ניקוי בחום גבוה (500 מעלות) אשר שורף את השומן שהצטבר על דפנות התנור. תנורים אלה מצוידים בדלת בעלת 3-4 שכבות, בעלת מנגנון נעילה.
ניקוי קטליטי: בעת התחממות התנור, דפנות התנור אשר מצופות חומר קטליטי שורפות את השומן אשר נדבק עליו. מה שאומר שגם בזמן שהתנור פועל, הקטליזטור מסנן גם את הריחות הבוקעים מהתנור, בנוסף לשומנים בתוכו.
מספר תאים
כיום ניתן למצוא תנורים עם מגוון של תאים. החל מתא אחד סטנדרטי ועד למעלה משלושה תאים לבישול ואפייה מהירה ומרוכזת.
מספר מרובה של תאים בתנור יתרום לנו במידה ואנחנו נוטים להכין ארוחות ערב מרובות משתתפים, או סתם נהנים מחדוות היצירה של אוכל ומאפים. תנור מסוג זה מתפקד בעצם ככמה תנורים נפרדים, מכיוון שאנו יכולים לקבוע את הטמפרטורה הרצויה בכל תא. המאכלים מתבשלים בנפרד, ואינם משפיעים אחד על השני.
במידה ואנחנו מעוניינים להכין אוכל פשוט לכמה אנשים בודדים, או לחילופין איננו נוהגים להשתמש בתנור בתדירות גבוהה מידי, תנור בעל תא אחד מספיק לביצוע עבודה זאת.
בנוסף, תנורים מרובי תאים מסוימים מכילים גם פלטת שבת באחד התאים, מה שיכול לחסוך לנו הוצאה נוספת על פלטה, ויתרום לנו בהכנה של מאכלים ארוכים, כגון תבשילים שונים שמתבשלים למשך כל הלילה.
תצוגה
קיימים תנורים עם תצוגה דיגיטלית, המראה לנו את החום הנקבע ו\או החום בתוך התנור במעלות מדויקות.
קיימים תנורים עם תצוגה אנלוגית. הכוונה היא שחום התנור והתוכניות השונות נשלטות על ידי מספר כפתורים וחוגות. צורה זאת אמנם נשמעת יותר מסורבלת, אך חסינה יותר לתקלות וקלקולים (לעומת התצוגה הדיגיטלית).
תבניות
על מנת שהכנסת והוצאת האוכל מהתנור תהיה נוחה וחלקה, עלינו לבדוק אילו אפשרויות מסילה ותבניות עומדות לרשותנו.
מעבר לתבניות הרגילות הקיימות בתנור, קיימות גם רשתות, שנוחות במידה ואנו רוצים להכניס תבניות מוכנות לתנור מבלי לגעת בו, או אפילו להכנת אוכל על הרשתות עצמן.
בנוסף, עלינו לוודא כיצד אנו מכניסים ומוציאים את התבניות השונות. קיימים תנורים עם ידיות פנימיות בתוך התנור, שאליהן אנו מכניסים את התבניות, וכך אנו יכולים לקבוע כמה תבניות לשים בתוך התנור. ידיות אלו אינן חלק מהתנור, אלא רק מורכבים בתוכו. לחילופין, קיימים תנורים עם בליטות פנימיות בתנור עצמו שעליהן מונחות המסילות, שאז מספר התבניות שאנו יכולים להכניס קבוע מראש, ואין באפשרותנו לשנות את הכמות.
דלת התנור
דלתות התנור עשויות מזכוכית. במידה ויש לנו ילדים קטנים בבית, או לחילופין התנור ממוקם באמצע המטבח, עלינו לוודא כי דלת התנור בעלת לפחות 2 שכבות של זכוכית. 2 שכבות הזכוכית בדלת התנור מבודדת את החום, וכשנוגעים בדלת התנור בזמן שהוא עובד, לא מרגישים את החום היוצא ממנו, ולא עלולים לקבל כוויות כתוצאה מכך.


כיוון פתיחת דלת: באפשרותנו לקבוע איך אנחנו רוצים לפתוח את דלת התנור. בין אם אנו רוצים שדלת התנור תפתח ללמטה כמו בתנורים המסורתיים, או לחילופין באפשרותנו לקבוע כי דלת התנור תפתח לאחד הצדדים על מנת להפיק את המיטב מהמקום הפנוי במטבח שלנו.
תאורה פנימית
על מנת למנוע פתיחה חוזרת של דלת התנור כדי לבדוק אם האוכל מוכן, ישנם תנורים המגיעים עם נורה פנימית. דבר זה עוזר לנו לפקח על האוכל הנמצא בתנור.
שעון שבת
לשומרי המסורת בינינו: שעון שבת מאפשר את הפעלתו וכיבויו של התנור בזמנים שנקבעו מראש, זאת ע"י תכנות מוקדם של התנור.
התאמת התנור למיקומו במטבח
לאחר שהחלטנו איזה סוג תנור מתאים לנו, עלינו לוודא שאכן יש לנו מקום מספר בשבילו במטבח. עלינו לזכור שבמידה ובחרנו בתנור בנוי (Build in), עלינו להתאים את מידות הארון במדויק לתנור, על מנת למנוע הצטברות אבק במרווחים בין התנור לארון. גם במידה ובחרנו בתנור משולב כיריים, עלינו לוודא שיש לנו גישה נוחה לשניהם, ושהמיקום במטבחנו אכן מתאים לרוחב התנור החדש.
המידע המופיע ב zap מסופק על ידי החנויות עצמן ובאחריותן בלבד. במידה ונתקלת בבעיה כלשהי בנתונים המוצגים באתר, אנא שלח אלינו הודעה ואנו נטפל בעניין.