התאימו את הכיריים למקומן

ודאו שהמידות הפנימיות של הכיריים תואמות את החיתוך בשיש, ושהמידות החיצוניות אינן חורגות מן המרווח הפנוי מסביב.

המידות הפנימיות של כיריים סטנדרטיות בנות 4 ו-5 גופי חימום הן 49 ס"מ עומק ו-56 רוחב. הרוחב החיצוני של כיריים סטנדרטיות בנות 5 גופי חימום הוא 70 ס"מ, אך עשוי להיות רחב או צר יותר.




התאימו את המבערים לצורכי הבישול
בכיריים סטנדרטיות כוללות 4 מבערים, ויש כיריים בנות 5 ו-6 מבערים. 
תפוקת המבערים המומלצת היא 1000 ואט למבער קטן. למבער בינוני 1,500 ואט, מבער גדול 2,250 ואט ומבער קטן במיוחד לבישול אטי 850 ואט. 


בנוסף קיימים מבערים מיוחדים: מבער טורבו (ווק) להרתחה מהירה ולטיגון והקפצה, מבער זום לבישול איטי ומבער אובאלי (סגלגל).


מספר גופי החימום, הספקם והשילוב ביניהם

גופי חימום קטנים בהספק נמוך נעים בין 1,200 ל-1,500 וואט ומתאימים לסירים קטנים. הספק בינוני – 1,800-1,600 וואט מתאים לסירים גדולים יותר. הספק גבוה של 2,000 וואט ויותר מתאים לסירים גדולים המיועדים להכנת כמות גדולה של מזון.




העדיפו הצתה מובנית

הצתה מובנית בכפתור הגז נוחה יותר. מצת סמוי שמותקן מתחת לכיפת המבער עדיף על גלוי. 


משטח הכיריים
שני סוגי המשטחים הנפוצים הם אמאייל ונירוסטה. משטח אמאייל הוא הקל ביותר לניקוי, זאת לעומת משטח נירוסטה שהוא קשה יותר לניקוי ומחייב שימוש בחומרי ניקוי יעודיים.

הקפידו על בטיחות

התקן הישראלי מחייב קיומו של חיישן שמפסיק את זרימת הגז במקרה שהלהבה כבית, או מנגנון אוטומטי להצתה מחדש של הלהבה.


כיריים חשמליות 

התאימו את הכיריים למקומן במטבח

ודאו שהמידות הפנימיות של הכיריים תואמות את החיתוך בשיש, ושהמידות החיצוניות, אותם שוליים שמונחים על גבי השיש, אינן חורגות מן המרווח הפנוי מסביב. המידות הפנימיות של כיריים סטנדרטיות בנות 4 ו-5 גופי חימום הן 49 ס"מ עומק ו-56 רוחב. הרוחב החיצוני של כיריים סטנדרטיות בנות 5 גופי חימום הוא 70 ס"מ, אך עשוי להיות רחב או צר יותר.




שימו לב לחיבור לחשמל

 ברוב המקרים, חיבור תלת פאזי הוא תנאי הכרחי בכיריים בעלות שלושה גופי חימום ויותר. יש דגמים שמאפשרים גם חיבור רגיל (חד פאזי), ובמקרה כזה צריך לבדוק מה גודל הנתיך הדרוש בלוח החשמל בבית, שלרוב נע בין 25 ל-30 אמפר.


התאימו את גופי החימום לצורכי הבישול 

קיימים ארבעה סוגי גופי חימום – רדיאן, היי לייט, הלוגן ואינדוקציה.

· רדיאן – גוף חימום ספירלי המגיע לטמפרטורה מרבית בתוך כ-50 שניות ומספק פיזור חום אחיד.

· היי לייט – מגיע לטמפרטורה מרבית בתוך שניות ספורות, מספק עוצמות חום גבוהות ופיזור חום אחיד.

· הלוגן – קיימים שני סוגי נורות הלוגן - מקבילית והיקפית. האחרונה מספקת פיזור חום אחיד יותר.

· אינדוקציה – בשיטה זו האלמנט יוצר שדה מגנטי שמחמם את הסיר בלבד, ואילו המשטח מסביב נותר קר. לאינדוקציה יש יתרונות רבים: פעולתה מידית, היא מספקת עוצמות גבוהות, היא חסכונית יותר בצריכת האנרגיה ובעלת עמידות גבוהה.


מספר גופי החימום, הספקם והשילוב ביניהם

גופי חימום קטנים בהספק נמוך נעים בין 1,200 ל-1,500 וואט ומתאימים לסירים קטנים. הספק בינוני – 1,800-1,600 וואט מתאים לסירים גדולים יותר. הספק גבוה של 2,000 וואט ויותר מתאים לסירים גדולים המיועדים להכנת כמות גדולה של מזון.


שימו לב: לא כל סוגי הסירים מתאימים לשימוש בכיריים חשמליות. ניתן להשתמש בסירים ובמחבתות מנירוסטה או מברזל יצוק, אבל לא בכלי בישול מאלומיניום ומנחושת. בכיריים מסוג אינדוקציה, לא ניתן להשתמש גם בכלי בישול מפיירקס.




בחנו את נוחות התפעול

לוח הפיקוד: שימו לב למיקומם של כפתורי ההפעלה בכיריים. הם יכולים להיות בצד ימין או בחזית. בחרו את מיקומם בהתייחס למבנה המטבח ולסביבת העבודה, באופן שיאפשר לכם גישה נוחה וקלה.


סוג הכפתורים: כיריים חשמליות ניתנות להפעלה באמצעות כפתורים רגילים (כפתורי סיבוב) או כפתורי מגע. לוח פיקוד בעל כפתורי מגע שטוחים ועמידים במים נוח מאוד לשימוש, קל לניקוי ולרוב כולל יותר פונקציות.


קוצב זמן (טיימר): הטיימר מאפשר לקבוע את משך פעולת גוף החימום.


בקרת רתיחה אלקטרונית: מנגנון המוריד את טמפרטורת גוף החימום עם הגעת הנוזל לרתיחה.


פונקציית זיכרון: מאפשרת לתכנת מחזור בישול קבוע.




הקפידו על בטיחות 

נוריות חום שיורי: נוריות המתריעות על חום גבוה במשטחי החימום, גם לאחר כיבוי גוף החימום שמתחתן, וכבות כאשר המשטח בטוח למגע. יתרון נלווה של נורית כזו היא האפשרות להשתמש במשטח החם לשמירה על חום התבשיל.


מנגנון ניתוק אוטומטי: רכיב בטיחותי המונע הפעלת גוף החימום ללא סיר.


נעילת ביטחון: אם במטבח מסתובבים ילדים עם גישה לכיריים, כדאי לשקול אופציית נעילה המנטרלת את פעולת הכיריים.


חיישן גלישת נוזלים: מפסיק את פעולת גוף החימום בזהותו גלישת נוזלים על גבי המשטח.


סוג המשטח

שני סוגי המשטחים הנפוצים הם זכוכית קרמית וזכוכית מחוסמת. שניהם עמידים בפני חום במידה שווה, אבל בעוד משטח מזכוכית קרמית עמיד בפני מכות, למשל סיר כבד שנופל עליו בטעות, משטח מזכוכית מחוסמת עלול להישבר במקרה כזה.