למשחקים וסרטים בחרו בתצורת 4.1 ויותר 

שני רמקולים מספקים שמע סטריאופוני בסיסי. תצורת 2.1 מוסיפה גם סאב-וופר. תצורת 4.1 ויותר מפיקה סאונד היקפי ומתאימה למשחקי מחשב או לסרטים.
 

שימו לב ל-RMS

התייחסו להספק ה-RMS ולא להספק הוואט הרגיל. לחדר קטן או בינוני בחרו ברמקולים בעוצמה של 15-10 וואט RMS, ולחדרים גדולים יותר בחרו ברמקולים עם הספק של 20 או 30 וואט RMS לפחות.


טווח תדרים טוב יספק חוויית שמע עשירה

האוזן האנושית מסוגלת לשמוע תדרים בטווח של 20Hz – 220Khz, ומערכת רמקולים שתתן טווח תדרים קרוב ככל האפשר לטווח זה, תוכל לספק חוויית שמע מקיפה ועשירה יותר.






רצוי יחס אות לרעש (SNR) גבוה

 ככל שיחס האות לרעש גבוה יותר (SNR), הצליל יהיה נקי יותר גם כשהעוצמה מכוונת למקסימום. מומלץ לבחור רמקולים בעלי יחס אות לרעש של 75 דציבלים ויותר.


גם למבנה ולחומר יש חשיבות

רמקול עשוי עץ על פי רוב יפיק צליל טוב מרמקול פלסטיק, ורמקול עם תיבת תהודה גדולה יותר יצליח להשמיע באסים עמוקים יותר. 


שימו לב לעמידות

לשימוש בתנאים מאתגרים, כמו חול, אבק או פוטנציאל גבוה לפגיעה פיזית ולרטיבות, בחרו רמקול בעל עמידות מתאימה, כאלה העשויים חומרים חזקים בעלי עמידות גבוהה או כוללים ציפוי הגנה מיוחד.




איזה חיבור מתאים לכם?

ניתן לחבר את הרמקול למקור השמע באמצעות כבל סטנדרטי בעל חיבור USB. אך  רובם ככולם של דגמי הרמקולים מצוידים בתקשורת אלחוטית כלשהי. הנפוצה שבהן היא קישורית Bluetooth, חלקם גם תומכים ב-NFC (העברת נתונים בין מכשירים סמוכים) ואף ב-Wi-Fi. אמצעי תקשורת נוסף הוא DLNA , המאפשר שיתוף וניגון קבצים בין מכשירים תומכים. כמו כן, דגמים רבים של רמקולים אלחוטיים יכולים לשמש גם כדיבורית לסמארטפון