סוגי מכוניות על שלט

ישנם סוגים רבים מאוד של מכוניות על שלט. ננסה להציג בפניכם את הסוגים העיקריים:
סטנדרטיות: מכוניות על שלט בסיסיות, מופעלות בסוללות רגילות או נטענות, אשר נשלטות בשלט רחוק פשוט ומגיעות למהירות נסיעה המגיעה עד למהירות ריצה לערך. מתאימות לילדים ולחובבנים.

מקצועיות: מכוניות על שלט מקצועיות הן יקרות בהרבה ומונעות בדרך כלל במנועים חשמליים חזקים מאוד, או במנועי בנזין קטנים. מנועי הבנזין כוללים בוכנות, רדיאטור, מערכת דלק וחשמל בדיוק כמו במנוע רכב אמיתי, והם מצריכים טיפול ואחזקה באותה צורה- תדלוק, החלפת שמן, ניקוי רכיבים מסוימים ועוד. מנועים אלו מניעים מכוניות מקצועיות בעלות כוח רב וביצועים מדהימים, אשר מסוגלות להגיע למהירויות של 60 קמ"ש ויותר. מכוניות שכאלה מתאימות לילדים גדולים יותר, וחשוב להיזהר בסביבתן היות והן גם פולטות אדים רעילים וגם מכילות חלקים נעים מסוכנים.
למכוניות מקצועיות יש קשת רחבה של אביזרים ושדרוגים – קפיצים, בולמי זעזועים, מנועים חזקים יותר, אגזוזים משופרים ושלטים מתקדמים. כל אלו נרכשים בנפרד.



סירות: עוד כלי תחבורה הנשלט מרחוק שילדים אוהבים הוא בעצם כלי שיט. סירות ממונעות נשלטות מרחוק בדומה למכוניות. גם הסירות מתחלקות לסירות לחובבנים וסירות למקצוענים ונבדלות זו מזו במבנה [סירה או אופנוע ים] ובהנעה [סוללות/חשמלית לחובבים ובנזין למתקדמים].

עיצוב

מגוון הדגמים הינו עשיר ומגוון: מכוניות בצורת דגמי מכוניות אמיתיות, מכוניות בעיצוב חללי ועתידני, מכוניות בעלות מנועים קטנים המטים את חלקה הקדמי או האחורי של המכונית בצורה הגורמת לה להתהפך, להסתובב במהירות או לקפוץ ודגמים בצורת ג'יפים אשר מתאימים גם לנסיעה על אדמה וחול. חשוב לזכור שמכונית בעיצוב רגיל ולא ג'יפ לא תוכל לנסוע על חול או אדמה כמו שצריך וגם עשויה לקלוט חול באזורים רגישים, דבר שעלול להוביל לקלקול המכונית. עם זאת, גם עיצוב של ג'יפ, אינו מבטיח בהכרח יכולת שטח למכונית שקניתם. אם ילדכם מתכנן לקחת את המכונית לנסיעה בשטח, וודאו לפני הקנייה במפרט המכונית שהיא אכן מותאמת לסוג כזה של שימוש.

שליטה

המכוניות נשלטות על ידי גלי רדיו הבוקעים מהשלט, ומתורגמים לפעולות של מנועים קטנים על גבי הרכב הנקראים סרוו [SERVO]. כל סרוו כזה יושב על ערוץ רדיו אחד, ומכאן מניין הערוצים של השלט. שלט רגיל פועל על שני ערוצים: ערוץ למהירות וערוץ להיגוי. שלטים מתקדמים יותר של מכוניות מקצועיות יכילו יותר ערוצים לשליטה באורות, העברת הילוכים ופונקציות נוספות. ישנם שני סוגים עיקריים של שלטים: שלט סטנדרטי ושלט סטיק.
שלט סטנדרטי: הכולל שני סטיקים וידיות היגוי, כשאחת שולטת בכיוון ומהירות הנסיעה והשנייה בהגה.
שלט סטיק: הנו שלט מאורך וכולל הגה קטן אשר שולט בכיוון והדק אשר שולט במהירות הנסיעה.
שלט סטיק הוא מעט יותר מורכב להפעלה, אולם ילדים יכולים להשתמש בהצלחה בשני סוגי השלטים.



טיפים לקנייה

• לפני הכול, בטיחות. חשוב לקנות אך ורק מכוניות בעלות תו תקן, המבטיח את איכותן על מנת למנוע פציעות. מכוניות ללא תו תקן עלולות לעבור התרופפות חיבורים, התנתקות שברים חדים ועוד שלל כשלים אחרים אשר מכון התקנים מגדיר כבלתי תקניים.

• קנו מכונית המתאימה ליכולתו המוטורית ולגילו של ילדכם. הגיל לו מתאימה מכונית על שלט מצוין תמיד על גב אריזתה. חשוב להתאים את המכונית לילד- ילד קטן לא יוכל להפעיל שלט סטיק רב-ערוצי מתוחכם של מכונית מקצועית, לדוגמה. כך או כך כדאי לכם להפעיל את המכונית ביחד אתו וללמד אותו.

• חשוב לבדוק שיש למכונית שבחרתם סוללות המתאימות לה. הסוללות אינן תמיד כלולות באריזה ויש לרכוש אותן בנפרד.

• קנו מכונית המתאימה לסביבה בה צפוי ילדכם לשחק. אם אתם גרים בעיר אולי תעדיפו מכונית, ואם במושב, אולי תעדיפו ג'יפ כדי שיוכל ילדכם להסיע אותו בשטח. לקנות לילדכם סירה עשוי להתגלות כבזבוז אם הנכם מגיעים לבריכה השכונתית או לים רק פעמיים בשנה.

• אל תקנו מכונית מקצועית מבלי לעבור הדרכה על התחזוקה והטיפול בה. טיפול לא נכון במנוע עלול לגרום לקלקול ואף להתלקחות. מומלץ ללמוד להפעיל את המכונית המקצועית שלכם במסגרת מקצועית מתאימה- חוגים ומועדוני מכוניות מקצועיות.